1 Mart 2008 Trabzondan Yerel Haberler

Son güncelleme: 02.03.2008 08:36
  • noimage
    Almanlar Türklerin evini ateşe verirken, misafirperver Türk milleti ise Almanların karnını doyuruyor.
    Bir süre önce Akçaabat`a gelen ve paraları olmadığı için Almanya`ya dönemeyen Heinz Wachter ve eşi Laura Wachter`in yaşam koşulları yürek burkuyor. Bir süre önce Trabzon`a gelen ve paraları olmadığı için ülkeleri olan Almanya`ya dönemeyen Heinz Wachter ve eşi Laura Wachter, Akçaabat ilçesinde oturdukları tek odalı evde, komşularının yardımıyla geçiniyor.

    Heinz Wachter, tercüman aracılığıyla yaptığı açıklamada, Almanya`da tanıştığı Türk H.Y. ile birlikte iş yapmaya karar verdiklerini ve 1995 yılında bu kişi ile Trabzon`un Akçaabat ilçesinde restorant açtıklarını söyledi. Bir süre işlettikleri restorantı, işlerin kötü gitmesi üzerine kapattıklarını belirten Wachter, ancak resmi olarak restoratta pay sahibi olmadığı için, iş yerinin açılışında harcadığı parayı, ortağının kendisine vermediğini iddia etti. Restorantı kapattıktan sonra parasını almak için defalarca Trabzon`a geldiğini ancak bunu başaramadığını öne süren Wachter, ``Paramın ödeneceğinin söylenmesi üzerine 4 ay önce eşim Laura ile birlikte Akçaabat`a geldim.

    Ama yine paramı alamadım. Geri dönecek param da olmadığı için burada kaldık`` diye konuştu. Laura Wachter de, Akçaabat`ta tek odalı bir evde yaşamaya çalıştıklarını belirterek, şunları anlattı: ``Burada olduğumuz sürede parkinson hastası olan eşim rahatsızlığı arttı ve yatalak durumuna düştü. Almanya`dan gelmeden önce yaptırdığımız tetkiklerde de eşimin beyninde tümör olduğu belirtilmişti. Ocak ayında tedavisi için Almanya`ya dönmemiz gerekiyordu ama dönemedik.``

    ``Komşularımız Yardım Etmeseydi Eşim Çoktan Ölmüştü``-


    Laura Wachter, yaşadıkları tek odalı evde, komşularının kendilerini yardım elini uzattığını ifade ederek, ``Bizden haberdar olan komşularımız yiyecek veriyor. Onlar olmasaydı eşim çoktan ölmüştü`` dedi. Bisküvi ve patatesle beslendiklerini anlatan Wachter, ``Ülkemize dönmemiz için belli bir para gerekiyor. Almanya`da bize yardım edecek kimse yok. Alman yetkililerin bize sahip çıkmasını istiyoruz`` diye konuştu. Hainz ve Laura Wachter çiftinin komşuları ise, Alman çiftin durumların çok kötü olduğunu gördüklerini ve bunun üzerine aileye para ve gıda yardımında bulunduklarını belirterek, ülkelerine götürülmelerini beklediklerini söylediler.

    Öte yandan Almanya'da oturan Türklerin evlerinin kundaklanmasının ve Türk düşmanlığı güdülmesinin tam tersi bir olay Trabzon'da yaşanıyor. Paraları olmadığı için Almanya'ya dönemeyen ve tek göz bir odada yaşam mücadelesi veren Alman çifte Türk komşuları yardım ediyor. Yemek veriyor, karınlarını doyuruyor. Almanya'da yaşanan olaylara örnek olacak bu davranış her kesimden de büyük takdir topladı.
    taka
#01.03.2008 18:41 0 0 0
  • noimage
    MÜSİAD Trabzon Şubesi KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen'i makamında ziyaret etti. Rektör İbrahim Özen MÜSİAD heyeti ile şehir üniversitesi birliği konusunda bir süre görüştü.
    MÜSİAD Trabzon Şubesi heyeti gün içerisinde Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen'i makamında ziyaret etti.

    Rektör İbrahim Özen MÜSİAD heyeti ile şehir üniversitesi birliği konusunda bir süre görüştü. Ayrıca ziyarete Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen'in başörtü tasarısı ile ilgili anayasa paketini uygulamaya hemen geçirmesi konusu damgasını vurdu. MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Ahmet Sarı KTÜ Rektörü İbrahim Özen'e demokrasi ve hukuktan yana göstermiş olduğu uygulamadan dolayı teşekkür ettiğini belirtirken " Sayın rektörümüz görev süresi boyunca göstermiş olduğu devletinden, milletinden yana tavır bizleri hep mutlu etmiştir.

    Son günlerde devlet büyüklerinin anayasa paketi ile öngördüğü tasarıyı uygulamaya geçirdiği için bir kez daha kendisini desteklediğimizi belirtiyor ve tebrik ediyoruz" dedi. KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen ise "Türkiye Cumhuriyeti anayasası neyi uygun görüyorsa bizler bunun uygulayıcısı olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
    taka
#01.03.2008 18:42 0 0 0
  • noimage
    ATSO Başkanı Erol Öztürk, Sakarya ve çevresi için fındıktan vazgeçmelerinin mümkün olmadığını söyledi.
    Adapazarı Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Öztürk, Sakarya ve çevresi için çok önemli bir tarım ürünü olan fındıktan vazgeçmelerinin mümkün olmadığını söyledi. Öztürk, Batı Karadeniz`de fındık üretiminin Doğu Karadeniz`e göre çok daha iyi yapıldığını anlattı.

    Adapazarı Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Birol Öner, Yönetim Kurulu Başkanı Erol Öztürk ve Yönetim Kurulu üyeleri, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası`nı (TTSO) ziyaret ederek TTSO Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Eren ile görüştü. ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Erol Öztürk, Trabzon ve Adapazarı ekonomisinin konuşulduğu ziyarette gazetecilerin sorularını cevapladı.

    ATSO Başkanı Öztürk`e, "Doğu Karadeniz Bölgesi`nin en önemli tarım ürünü olan fındıkta ortaya çıkan arz fazlasının önüne geçilmesi için ekim alanlarının daraltılması noktasında, alternatif ürünleri bulunan Batı Karadeniz Bölgesi`nde bunun uygulanıp uygulanmayacağıyla" ilgili bir soru soruldu. Öztürk de bunun üzerine; fındığın Adapazarı ve çevresi için çok önemli ve vazgeçilmez bir ürün olduğunu belirterek bu üründen vazgeçmelerinin söz konusu olmadığını söyledi. Türkiye fındık rekoltesinin önemli bir kısmını Sakarya ve çevresinin verdiğini belirten Öztürk, şöyle konuştu: "Ekim alanlarının daraltılması konusunda geçmişte bir çalışma yapılmıştı ama şu an bu söz konusu değil. Türkiye`deki fındık rekoltesinin büyük payını Sakarya veriyor.

    Dolayısıyla bizim için fındık çok önemli bir meta. Bizim başlıca ürünlerimiz arasında fındık, pancar ve mısır var. Yeni bir ürünümüz de dış mekan süs bitkileri. Bu konuda çok ilerideyiz. Hatta Türkiye`de bir numarayız. Resmi kayıtlara göre 5 bin 239 dekar yer ekildi şu anda. Bu ürünün çeşitlendirmesini yapmamız lazım. Sadece pancarla, fındıkla dış mekanda kalmamamız lazım, buna yeni ürünler katmamız lazım."
    taka
#01.03.2008 18:42 0 0 0
  • noimage

    KKTC'den Canalioğlu'na plaket
    01 Mart 2008 / 12:50
    "Anadolu Günleri" tanıtımi için Trabzon'a gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Lefke Avrupa Üniversitesi heyetinden Canalioğlu'na plaket.

    "Anadolu Günleri" adlı tanıtım programı için Trabzon'a gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Lefke Avrupa Üniversitesi heyetinden Başkan Canalioğlu'na plaket.

    Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu'nu makamında ziyaret eden Lefke Avrupa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Rıza Büyükuslu, Üniversite mütevelli heyeti ve ATV Eko program yapımcıları Trabzon ile ilgili bilgi aldılar. Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu,"Sizleri Trabzon'da görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Kıbrıs ile her zaman kültürel ve turizm amaçlı olarak ilişkilerimiz üst seviyede tutmayı arzu ediyoruz.Yavru Vatan Kıbrıs'ta sizler gibi çok değerli insanların olması bizleri mutlu etmesinin yanısıra, bu gibi işlerimizin gelişmesinde önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Biz Trabzon olarak her zaman üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız"dedi

    Lefke Avrupa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Rıza Büyükuszlu da katkılarından dolayı Başkan Canalioğlu'na teşekkür ederek, " Kıbrıs'tan Trabzon'u yakından izliyoruz. Belediylenin çalışmaları gerçekten takdire değer buluyoruz. Son yıllarda en iyi performans gösteren yerel belediyelerden birisiniz."dedi
    Ziyaret sonunda Başkan Canalioğlu, KKTC heyetine ziyaretin anısına bir şilt takdim etti.

    Kaynak:
#02.03.2008 08:35 0 0 0
  • noimage

    Trabzon'da sendika uyardı
    01 Mart 2008 / 09:25
    Hizmet İş Sendikesı Trabzon Şube Başkanı İhsan Bülbül açıklama yaptı.

    Hizmet İş Sendkası Trabzon Şube Başkanı İhsan bülbül yaptı açıklamada, " Trabzon Belediyesi'nde çalışan işçilerin 2000 yılında altı (6) aylık tasarruf teşvik kesintileri bugaüne kadar yatırılmamıştır.

    Hak sahiplerinin Nisan 2008'e kadar takip edip almaları gerekmektedir. Aksi taktirde zaman aşımına uğrayacağından bu haklarını hukuken almaları mümkün olmayacaktır" dedi.

    haber61
#02.03.2008 08:35 0 0 0
  • noimage

    Arsin Fındıklı'da sertifika töreni
    01 Mart 2008 / 09:00
    Arsin'de gerçekleştirilen arıcılık kursunu başarıyla bitirenlara sertifikaları verildi.

    Arsin'de gerçekleştirilen arıcılık kursunu başarıyla bitirenlara sertifikaları verildi.

    Trabzon'un Asrin İlçesi Fındıklı Beldesi'nde arıcılık eğitimi alan 25 kursiyer sertifikalarını aldı. İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü ve Fındıklı Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği ve ziraat danışmanı Halit Kıvanç Sekban'ın eğitim verdiği kurs tamamlandı.

    Törene İlçe Kaymakamı Alparslan Altınışık, Fındıklı Belediye Başkanı Metin Kul, Ziraat Odası Başkanı Hasan Kozoğlu, Asrin Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı İmdat Uzun, vatandaşlar ve kursiyerler katıldı. Kaymakam Altınışık, insanların geçinmek için gurbete çıktığını belirterek, "Bu tür kurslar insanların geçimine katkıda bulunmak içindir" dedi.
    haber61
#02.03.2008 08:35 0 0 0
  • noimage

    Mühendislerden Başkana ziyaret
    01 Mart 2008 / 13:15
    Makina Mühendisleri Odası yeni yönetimi Belediye Başkanı M.Volkan Canalioğlu'nu makamında ziyaret etti.

    Makina Mühendisleri Odası yeni yönetimi Belediye Başkanı M.Volkan Canalioğlu'nu makamında ziyaret etti.

    Başkan Canalioğlu, Trabzon'daki sivil toplum örgütleriyle iyi ilişkiler kurduklarını belirterek, " Göreve geldiğimiz günden beri bütün demokratik kitle örgütleri ile konsensüs içerisinde kentimize yatırım yapıyoruz. Bu kapsamda makine mühendisleri odamız ile yaptığımız protokollerle çok güzel hizmetler veriyoruz. Bunların içerisinde kalorifer kazanlarının bakımı, doğal gazla ilgili çalışmalar ve asansörlerin bakımı konuları vardır. Amacımız, birlik ve beraberlik içerisinde kentimize ve insanımıza en güzel hizmeti sunabilmek için rahat, mutlu ve huzurlu bir yaşam sürdürebilmektir"dedi.

    Makine Mühendisleri Odası Başkanı Osman Gökhan Bali de, Trabzon'a yaptığı hizmetlerinden dolayı Başkan Canalioğlu'na teşekkür ederek, "Odamız ve belediye işbirliği ile kentimize güzel hizmetler sunuyoruz. Trabzon'da daha sağlıklı yaşam sağlama adına özellikle hava kirliliği önleme adına güzel çalışmaları birlikte yürütüyoruz. Şu anda 400 tane binanın kazan dairelerini bakım ve onarımlarını Belediye ile birlikte yapıyoruz. Sivil toplum örgütleri-belediye işbirliğinin en güzel örneğini sergiliyoruz. Bütün bu çalışmalarda bize sonsuz destek veren sayın başkanımıza teşekkür ediyoruz."dedi


    Kaynak: noimage
#02.03.2008 08:36 0 0 0
  • noimage

    Karadeniz sahilini sis bastı
    01 Mart 2008 / 15:03
    Karadeniz sahilinde etkili olan yoğun sis görüş mesafesinin düştüğü bölgelerde ulaşımı olumsuz etkiliyor.

    Karadeniz sahilini sis bastı

    Bu gün öğle saatlerinden itibaren Karadeniz sahilinde etkili olan yoğun sis görüş mesafesinin düştüğü bölgelerde ulaşımı olumsuz etkiliyor
    Trabzon -Rize Sahilinde öğle saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan yoğun sis ulaşımı olumsuz etkiliyor.


    Sis nedeniyle görüş mesafesi 50 metreye kadar düştü. Yetkililer, Trafik ekipleri sürücüleri trafikte araçlarının farlarını açarak seyretmeleri konusunda uyararak dikkatli olmalarını istediler.


    Şemsettin Öztürk
#02.03.2008 08:36 0 0 0