Makyajda doğallık moda

Son güncelleme: 29.03.2008 14:59
  • Eflatun, mürdüm, fuşya, yeşilin her tonu, sarı, turuncu Ünlü makyözlerden aldığımız bilgilere göre bu sezon bu renkler gözde.

    Doğallığın ön planda olduğu, makyajın, kadının güzelliğini gölgelemek yerine vurguladığı bir sezondayız. Hafif simli dudak parlatıcıları ve renkli göz kalemleri de bu yıl makyajda "olmazsa olmaz"lar arasında yer alıyor. Ayrıca gözler ön planda olacaksa dudağın arka planda, dudak ön plandaysa da gözlerin arka planda olması gerekiyor.

    "Gece makyajı ağır olur" diye bir şey de yok aslında. Geceleri aşırı boyalı gözler değil, gözün içine çekilen koyu renk kalemler sonucu ortaya çıkan "buğulu" bakışlar ve uzun kirpikler "in" artık Ancak makyajın ve yeni trendlerin temiz ve bakımlı bir ciltte güzel durduğunu unutmamakta yarar var. Dolayısıyla sadece makyaja değil, cilt bakımına da önem vermek gerekiyor. İşte makyaj ve cilt uzmanlarından makyaj ve bakım konusunda dikkat edilmesi gerekenler

    "Makyajdan önce cilt bakımı şart"

    Dr. Serpil Yüksel (Flavius Estetik ve Güzellik Merkezi)

    *Yaz aylarına girerken cildi özellikle kremlerle güneşten korumak önemli. Güneş nedeniyle kalıcı lekeler oluşuyor, ayrıca güneş cildin çabuk yaşlanmasına yol açıyor.
    *Cildin hava alması için gözeneklerin temizlenmesi lazım.
    *Kişiye göre cilt bakımı değişiyor. Ancak genel olarak kişilerde önce cildi temizliyoruz. Buharla siyah noktalar temizlenerek gözenekler açılıyor. Daha sonra nem maskesi uygulanıyor. "Granüllü peeling" yöntemiyle cilt yüzeyindeki ölü deri tabakası ve pürüzler gideriliyor.
    *Sivilceli ciltlerde "high frekans" dediğimiz sistemle sivilcelere yönelik bir program uyguluyoruz. Ayrıca oksijen maskesiyle gözeneklerin açılmasını ve cildin temizlenmesini sağlıyoruz. Bu bakımı altı haftada bir yaptırmakta yarar var.
    *Evde her gün sabah-akşam temizleme sütüyle cilt temizlenmeli ve bol suyla durulanmalı. Asla sabun kullanılmamalı. Çünkü sabun cildi kurutuyor. Duruladıktan sonra mutlaka alkolsüz bir tonikle, pamuk yardımıyla cildinizi silmeniz ve nemlendirici sürmeniz gerekiyor. Güneşli havada koruyucu krem sürmek şart. Makyaj ise mutlaka bu uygulamalardan sonra yapılmalı.
    *Cilt bakımı yapmadan ya da cildi temizlemeden önce yapılan makyaj cildi yıpratıyor. Gözenekler doluyor, sivilceler oluşuyor, cilt zayıflıyor, lekelenmeye ve kırışmaya açık oluyor.
    * Bakım ürünleri cilt tipine uygun olmalı. Cilt tipinizi bir dermatoloğa ya da bir medikal estetik uzmanına danışarak öğrenebilirsiniz. Mağazalardaki kozmetikçilere pek güvenmemekte yarar var.

    "Bu yaz dudak parlatıcıları ve dolgun, uzun kirpikler olmazsa olmaz"
#29.03.2008 09:48 0 0 0
fLy fLy foto
  • teşekkürler sindy
#29.03.2008 14:17 0 0 0
  • Bende makyajda dogallıktan yanayım.
#29.03.2008 14:59 0 0 0