su (tarifte belirtilen ölçüde)
toz şeker (tarifte belirtilen ölçüde)
4 adet limon
4 adet portakal
Hazırlanışı:
Meyveleri yıkayın, kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın. Meyveleri bir kaba koyun. Kabuklarını da su dolu başka bir kaba koyun. Kabukların acı tatlarını gidermek için, birkaç kez suyunu değiştirerek kaynatın. Kabukları ve meyveleri, ağırlıklarının yaklaşık iki misli ağırlıkta suyun içinde yaklaşık yarım saat pişirin.Pişen meyveleri ve kabuklarını ağırlıklarıyla eşit miktarda şekerle birlikte, 15 dakika daha, devamlı olarak karıştırarak pişirin. Pişirdiğiniz marmelatı soğutmadan, kuru cam kavanozlara doldurun, soğuduğunda serin bir yerde saklayın.