Malzemeler
1 adet.orta boy kereviz
1 ad.havuç
1 ad.yumurta
3 yemek kaşığı zeytin yağ
1-2 diş sarımsak
1 ad.soğan
1 ad.limon suyu
tuz
1 çay.k toz şeker.
Tarifi
Öncelikle soğanı ve sarımsakları yemeklik doğrayın, sonra kerevizi ve havucu güzelce soyarak yıkıyın, kerevizin ortasını oyarak havucu içine koyun ve beraber dilimliyin, hepsini bir tencereye koyarak üzerine tuzunu ve bir çay kaşığı toz şekeri ilave edin, zeytin yağı üzerinde gezdirin, üzerini örtecek kadar suyunu ve 1/2 limon suyunu ilave ederek 20-25 dakika havuç ve kereviz yumuşayıncaya kadar pişirin. Terbiyesi: Yumurtayı bir fiske tuzla çırpin, içine limon suyunu katarak karıştırın ve karıştıra karıştıra tencereye dökün, iyice karıştırdıktan sonra ocaktan alıp soğutarak servis edin.