Lucky Bamboo

Son güncelleme: 28.05.2008 10:56
  • Şans bambusu - Bamboo bitkisi - Bamboonun bakımı - Bamboo Yetiştirmek



    noimage

    Şans bambusu da denir aynı zamanda.Bakımı kolay ve dayanıklı bir bitkidir. Bambunun suyunu değiştirmemelisiniz hep üstüne ilave ederek bakımını yapınız suyun rengi biraz yeşil olacaktır ama zaten bataklık bitkisidir, onun bu ortam çok hoşuna gidecektir. 15 günde bir suyunu tamamen boşaltıp tazeleye bilirisiniz.Güneş veya soğuğa karşı dayanıklıdır, kendini dış etkenlere karşı koruyabilen bir bitkidir.Diğer piramit ve değişik dekordaki bambularıda suyunu hep üstüne ilave ederek sulayınız dışındaki süngerden suyunu çekecektir.

    noimage

    Eski Çin geleneklerine göre güzel bir yaşamın 3 ana maddesi varmış: Bunlar mutluluk, bolluk ve uzun ömürmüş. İnsanlar bamboo bitkisinin evlerine bu 3 nimeti getirdiğine inanırlarmış (belki de hala inaniyorlardır, çünkü Çin marketlerinde bamboo cok satılıyor)

    Birde bamboonun sayısı da değişik şeyleri ifade ediyormuş;

    3 bamboo: mutluluk, uzun ömür ve bolluk
    6 bamboo: başarı ve refah
    7 bamboo: saglık
    8 bamboo: büyümeyi ebedileştirmek
    10 bamboo: tamamlılık ve mükemmellik
    21 bamboo: birçok nimet

    noimage

    Kesinlikle bamboonuzu kesmeyin. Bu onun sarıya dönüsüp ölmesine yol açar. Çinlilerin inanışına göre bamboonun yapraklarının kesilmesi, gelecek olan şansı ve bereketi engellermis. İlla da kesmek istiyorsanız, kesmek yerine elinizle koparmanız tavsiye ediliyor..

    alıntı
#20.04.2008 14:02 0 0 0
  • bamboonun sayısının degişik anlamlara geldigini bilmiyordum saol Bir-Dost.
#28.05.2008 10:56 0 0 0