* 1 su bardağı un
* 1/2 su bardağı file badem
* 3 yemek k. tereyağ
* 4 yemek k. pudra şekeri
* 1 yumurta beyazı
* 1/2 paket vanilya
* 1 çay k. kabartma tozu
* Ayrıca pudra şekeri
Hazırlanışı:
Unu ve bademi ocakta sürekli karıştırarak kavurun. Kavrulan malzemeyi soğumaya bırakın. Daha sonra bir kapta yumurta akı, pudra şekeri, oda sıcaklığındaki tereyağını ve vanilyayı karıştırın. Kavrulan unu, kabartma tozunu ve bademi ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. (1 bardak un yetmezsei 1/2 bardağa yakın normal un kullanabilirsiniz) Hamuru merdane ile açıp (çatlayan yerleri elinizle düzelterek) önce büyük çay bardağı ile kesin. Sonra küçük çay bardağı ile ay şekli olacak biçimde kesin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirip ( kaldırırken parçalanmasın diye kestiğiniz yuvarlağı tepsiye yerleştirdikten sonra küçük bardakla ay şekli verebilirsiniz.) önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15- 20 dk. pişirin. Kurabiyeler soğuduktan sonra pudra şekerine bulayıp servis edin.