Patlıcan burger

Son güncelleme: 11.11.2008 22:30
  • PATLICAN BURGER;


    Malzemeler;
    1.5 kilo bostan patlıcanı,
    1 kilo köftelik kıyma,
    1 paket Knor köfte harcı,
    1 demet maydanoz,
    2 yemek kaşığı biber salçası,
    Sıvı yağ-tuz.
    Üzeri için kaşar dilimleri.
    Yapılışı;
    Bostan patlıcanlarını alacalı soyup,2 parmak kalınlığında halka halka doğrayın.
    Patlıcanların üzerine tuz serpip,acısını gidermek için 10-15 dakika bekletin.
    Kıymayı,köfte harcı,incecik doğradığınız maydanozlar ve üzerinde yazan su miktarı ile yoğurun.
    Patlıcanları yıkayıp,tepsiye dizin.Üzerlerine 1 çay kaşığı toz şeker serpin.
    Yoğurduğunuz köfteleri,patlıcanların büyüklüğüne göre yuvarlak olarak şekillendirip,patlıcanların üzerine yerleştirin.
    Biber salçasını,1 çay bardağı sıvı yağ,tuz ve su ile iyice karıştırıp,köftelerin üzerinden dökün.
    Önceden ısıttığınız sıcak fırında köfteler kızarıncaya kadar pişirin.
    Fırından çıkan yemeğin üzerine kalın kesilmiş,kaşar dilimleri yerleştirin.
    Servis yaparken,salçalı suyundan eklemeyi unutmayın


    noimage

    noimage

    noimage

    noimage
#26.05.2008 16:13 0 0 0
#02.06.2008 20:32 0 0 0
  • Eline saglık,çok nefis görünüyor.
#14.06.2008 13:54 0 0 0
  • GERÇEKTEN ACIKTIM HAA:)
    ELİNİZE SAGLIK GÜZEL GÖRÜNÜYOR...
#28.06.2008 19:52 0 0 0
  • BAKTIKÇA ACIKIYORUM:)
#28.06.2008 19:52 0 0 0
  • çok güzel olmuş eline sağlık kardeş
#04.07.2008 10:04 0 0 0
  • saolasın
#04.07.2008 14:26 0 0 0
  • ellerine saglik, cok guzele benziyo
#04.07.2008 14:40 0 0 0
  • ağzımın çenesi düştü düşecek açlıktan birde bu tarifler tam iyi geldi
#23.09.2008 09:17 0 0 0
  • Çok güzel görünüyorlar, teşekkürler.
#11.11.2008 22:30 0 0 0