İçinde ki Yılan...!!!

Son güncelleme: 13.06.2008 08:00
  • ---İçindeki yılan---
    Atına binmiş gitmekte olan bir bey,yol kenarında uyumakta olan bir adamın ağzına yılan girdiğini gördü.Yetişip müdahale etmek istediyse de başaramadı. Yılan uyuyan adamın ağzından içeri kaçtı.

    Aklı selim ve tedbir sahibi biri olan bey, adama topuzla birkaç defa vurdu.Yakınında ki elma ağaçlarının altına kadar kovaladı. Ağaçların altında çürük elmalar vardı.Bey çürük elmaları yemesi için adama baskı yaptı.Zorla çürük elmaları yiyen adam bir yandan da;

    -ya hu ben sana ne yaptım. ? Bu zulmün sebebi ne? Canıma kastın varsa vur öldür ama işkence yapma!' diye feryat ediyordu. Bey;
    -'bunları yedikten sonra koşmaya başlayacaksın' dedi.

    Bu perişanlığın üzerine bir de karnı tıka basa çürük elmayla dolan adam, yakıcı güneşin altında beye lanetler yağdırarak koşuyordu.Sonunda midesi bulandı, kusmaya başladı.
    Çıkardıkları arasında siyah yılan görünce beyin kendisine niçin böyle davrandığını anladı.Yaptığı beddualardan pişman oldu. Bey'den özür diledi.

    -'Niçin yaptığınızı söyleseydiniz size hakaret etmezdim' dedi.
    -bey;'midene yılanın girdiğini söyleseydim ; ne çürük elma yemeye, ne koşmaya, ne de kusmaya gücün kalırdı. Korkudan ölebilirdin' dedi.

    Yılandan kurtulan adam, bey'e dualar ederek yanından ayrıldı.


    Rabbim, iki kaşımızın ortasına çöreklenmiş yatmakta olan nefis yılanına uydurmasın...!!!

    ( AMİN )
#12.06.2008 16:55 0 0 0
  • amin teşekkürler canım
#13.06.2008 08:00 0 0 0