Çindeki ses'e kulak ver

Son güncelleme: 16.10.2022 13:33
  • Aklimiza gelen bütün düsünceler, bilinçli veya bilinçsiz olarak kendimize söyledigimiz her düsünce, elektriksel dürtülere çevrilir ve bunlar daha sonra zihinsel emirlere dönüserek her an hissettigimiz duygulari ve yaptigimiz eylemleri elektriksel ve kimyasal olarak etkilemesi ve kontrol etmesi için beynimizdeki denetim merkezlerini yönetir.
    Nasil ki azgin bir köpegi görmek, beyine adrenalin salgilamasi için bir emir oluyor, masum bir kediyi görmek merhamet ve acima duygularini harekete geçiren baska bir emir oluyor, aynen bunun gibi düsüncemiz de beyin için zihinsel bir emre dönüsüyor. Örnegin sagliginizda hiçbir sorun olmadigi halde birkaç kisi size ''Hasta gibi görünüyorsun'' derse siz de hasta olabileceginizi düsünmeye baslarsiniz. Bu düsünceniz elektriksel dürtülere dönüsecek ve beyninizi o yönde harekete geçirmis olacaksiniz. Büyük olasilikla da çok geçmeden hastaligin ilk belirtileri vücudunuzda ortaya çikacaktir. Nitekim tip arastirmacilari tüm hastaliklarin yüzde yetmis besinin kendi tesvikimizle oldugunu söylemektedirler.
    ''Basarisiz, beceriksiz ve sakar'' oldugunuzu düsünürseniz beyninizi ve sinir sisteminizi o yönde harekete geçirmis olursunuz.
    Sonuç olarak geçmiste su veya bu sekilde hangi düsünceleri kendinize programladiysaniz onlar sizinle ilgili her seyi etkiliyor, yönetiyor ve kontrol ediyor. Insanlarin büyük çogunlugu kendilerini olumsuz olarak programladigi için yapabileceklerinden çok daha azi ile yetinmek zorunda kalmaktadirlar.
    Peki bu olumsuz programlamayi nasil degistirebiliriz? Olumsuz düsünceleri en hizli degistirmenin yolu sik sik olumlu iç konusma yapmaktir. Olumlu iç konusmaya örnek olarak sunlari verebiliriz.
    Kendime Güveniyorum
    Hedeflerime Tümüyle Odaklanirim
    Zorluklarla Mücadele etmeyi Severim
    Daima Büyük Düsünürüm
    Prensiplerimden Taviz Vermem
    Zamani Iyi Kullanirim
    Her Zaman Iyimserimdir
    Basarili Bir Insan Olduguma Inaniyorum
    Basarisizliklar Karsisinda Yilmam
    Yaraticimin Bana Büyük Bir Potansiyel Verdiginin Farkindayim
    Hos Görülü Bir Insanim
    Her Engeli Bir Firsat Olarak Görürüm
    Sorunlara Degil Çözümlere Odaklanirim
#12.12.2004 16:12 1 0 0
  • gerçekten içimizdeki sese kulak vermeyi başarabilmeliyiz bence ellerine sağlık abicim...
#05.01.2005 16:51 0 0 0
  • Paylaşımlar için teşekkürler.
#16.10.2022 13:33 0 0 0