Dizde sürekli kasinti

Son güncelleme: 20.06.2008 00:32
  • Merhaba doktor bey. Bundan 9 ay önce askerdeyken komutanimin emrini hemen yerine getireyim diye bi yerden bi yere son sürat kosarken ayagim tasa takilip diz üstü yere düsmüstüm ve dizim cok feci bir sekilde parcalanmisti. Dizimde ki yara o zaman iyilismesi nerden baksaniz 20-25 gün sürdü. Simdi dizimde problem yok ama yara izi sürekli kasiniyor.

    Vereceginiz cevap icin simdiden tesekkür ederim.
#19.06.2008 20:22 0 0 0
  • yara izi çok büyük, kabarık ve şekilsiz bir durumda mı? kaşıntı olması normal ama 9 ay uzun biraz. tabi yara izinin durumunu görmediğim için yorum yapmak güç. ama steroidli bir krem kullanarak kaşıntıyı azaltabilirsin.
#19.06.2008 20:28 0 0 0
  • Doktor bey, yara izi büyük, kabarik ve sekilsiz bir durumda.

    Iste dizimde ki yara izi;

    noimage

    noimage
#19.06.2008 20:51 0 0 0
  • valla sanal doktorlukta çığır açtık. yaşasın gelişen teknoloji diyoruz.
    neyse gördüğüm kadarıyla sende yara izi keloid dediğimiz forma dönüşmüş. bu durum yara iyileşmesi sürecinde vücudun iyileşme dönemini sonlandıramamasından kaynaklanıyor. bir tür kısır döndüye giriyor. yara iyileşmesinde sık karşılaşılan bir komplikasyon. yapacak pek birşey yok. dediğim gibi steroidli bir krem kaşıntıyı azaltır. bunun için psovate, dermovate, codermo, momecon gibi kremlerden sadece birini günde 1 kere kullanabilirsin. birde contratubex diye bu tür yara izlerini eriten bir krem var. bu iki kremi kullanman faydalı olabilir. yalnız seni uyarmam gerek keloid sağı solu belli olmayan bir lezyon. ilaçla müdahale edildiği zaman daha da azma riski var. hiç birşey yapılmadığında da azma riski var. daha ilerlemiş forumları için yara yerine ilaç enjeksiyonundan ameliyata kadar bir çok yöntem uygulansada tam bir tedavisi yoktur. ama öncelikle bir plastik cerraha göstermeni tavsiye ederim. internetten keloid diye araştırma yaparsan aslında ne kadar şanslı olduğunu görebilirsin. seninki küçük bir lezyon çünkü. bence keloidinle yaşamaya alış.

    not: ben size ilaç isimleri önerirken sadece tavsiyede bulunuyorum. kullanın demiyorum. bu konuda riski üstünüze almış oluyorsunuz. jordache arkadaş bu sözüm sadece size özel değil herkes için söylüyorum.
#20.06.2008 00:32 0 0 0