Kadın ve Erkeğin Beyni Farklı

Son güncelleme: 31.07.2008 17:01
  • Beyni harekete geçiren sinyaller ve duygusal mesajları ileten kimyasallar o kadar farklı ki, artık insan ırkında bir değil iki çeşit beyin olduğunu düşünüyoruz." Araştırmalarını tıp dergisi "New Scientist"te yayımlayan uzmanlar, sonuçları kısaca böyle özetliyor.

    Araştırma, bugüne dek cinsiyet hormonları ve yetiştiriliş tarzları nedeniyle birbirinden farklı olduğuna inanılan kadın ve erkeğin, aslında beyinlerinin fiziksel olarak farklı olduğunu ortaya koyması bakımından çok önemli.

    Sonuçlar, bugüne dek iki cins arasındaki farklılıkların yemek yeme, cinsellik ve kavga gibi dürtüleri yöneten hipotalamus bölgesindeki farklılıklardan kaynaklandığı görüşünü de değiştiriyor.

    İki cinsin beyinleri incelendiğinde ciddi farklar ortaya çıkıyor
    Zira araştırmaya göre, kadın beynindeki bazı yapıların boyutlarıyla erkeklerinki birbirinden tamamen farklı.

    Kadınlarda beynin karar almayı sağlayan bölümü daha büyük
    Bu da örneğin karar verme ve sorun çözme mekanizmasını yöneten beynin ön lobunun kadınlarda daha büyük olduğu ve yine duygusal tepkileri yöneten bölümün de kadınlarda daha geniş yer tuttuğu anlamına geliyor.

    Erkek beyninde cinsel dürtüleri yöneten bölüm daha geniş
    Erkeklerdeyse mekan algısını yöneten korteksin, aynı zamanda sosyalliği ve cinselliği yöneten amigdala bölgesinin daha geniş yer tuttuğu belirtiliyor.

    Uzmanlar, araştırmanın bazı ilaçların neden bir cinste etkili olurken diğerinde işe yaramadığını çözmeye ve iki cinsin birbirini anlamasını kolaylaştırmaya yaramasını umuyor
#19.07.2008 13:48 0 0 0
  • BöyLe aRa$tirmaLari KimLerin Ustunde YaparLar anLamam..

    Erkek oLarak Fatih Üregi KuLLanmi$Lar Sanirim..

    :)
#20.07.2008 12:27 0 0 0
  • ewet erkek ve kadın beyni farklı. fiziksel ağırlıkta erkeklerin beyni 4700 gr. ama kullanımda malesef biz erkekler daha zayıfız...
#24.07.2008 22:22 0 0 0
  • erkek daha derin düşünür........
#31.07.2008 17:01 0 0 0