Din Ve Politika Geldi Gişe Coştu

Son güncelleme: 24.12.2004 08:52
  • Sinema, tarihi rekorunu kırdı

    Amerikan sinemaları 2004 sonu raporlarında tarihe geçecek bir sonuçla karşılaştı. Sinemaların bu yılki gişe gelirleri tolamı 9.4 milyar dolar.

    Sinemalar Birliği Başkanı Paul Dergarabedian yaptığı açıklamada gişe gelirlerinin bu kadar yükselmesine rağmen izleyici sayısında az da olsa bir düşüş yaşandığını söyledi. Buna rağmen her zaman popüler olabilecek konularla seyirci karşısına çıkan filmler bekleneni verdi. Yılın en çok konuşulan filmleri Fahrenheit 9/11 ve Tutku: Hz. İsanın Çilesi asla reddedilmeyecek temalarla seyirciyi yakalamayı başardı, politika ve din.

    Dergarabedianın söylediği gibi iki film de tartışmalar yaratmasına ve kendinden bekleni vermesine rağmen, bazı devasa bütçeli yapımlar gişede yapımcılarına büyük hayal kırıklığı yarattı. Van Helsing, Büyük İskender gibi milyonlarca dolara malolan filmler izleyici ilgisinden yoksundu. Ama ilki oldukça başarılı olmuş devam filmleri ve Uzakdoğu remakeleri aynı ilgiyle izlendi. Örümcek-Adam 2ın hasılatı sürpriz olmamakla beraber Sarah Michelle Gelların başrolünde olduğu Japon remakei Garez yapımcılara doğru yolda olduklarını kanıtladı.

    2004le ilgili en sevindirici gelişmeyse herhalde bağımsız yapımların her daim arkasında olanları ilgilendiriyor. Biz henüz seyredememiş olsakta Napoleon Dynamite ve Sideways, düşük bütçelerine rağmen eleştirmenlerden tam not alarak gişeleri salladı. Büyük stüdyoların bu durumdan gözlerinin korkacağı kuşkusuz. 2005in çok daha iyi bir sinema yılı olması dileğiyle&
#24.12.2004 08:52 0 0 0