Zonguldak Dedeman Otel

Son güncelleme: 22.11.2011 08:40
  • noimage

    Zonguldak-Kozlu karayolu Balkaya mevkiinde yaptırılacak beş yıldızlı otelin zemin kazı çalışmalarına başlandı. Demir Madencilik tarafından yaptırılacak ve Dedeman Oteller zincirinin son halkasını oluşturacak otel iki yılda tamamlanacak.
    Demir Madencilik Sahiplerinden Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Demir, halen proje aşamasındaki otelin, klasik Dedeman otelleri mimarisinden farklı olacağını ve Zonguldak'a renk getireceğini söyledi.
    Demir, Kanal Z'ye yaptığı açıklamasında "Otelin yapılacağı alan dolgu. Temel atabilmek için bu dolgu alanını boşaltmaya çalışıyoruz. Otel 10 kat üzerine inşa edilecek, 600 yatak kapasiteli olacak. Biri olimpik üç havuzu, Sinema ve konferans salonları, özetle her türlü sosyal aktiviteyi bünyesinde bulunduran mükemmel bir tesis olacak" diye konuştu".

    noimage

    noimage

    Demir Madencilik tarafından arsa ve proje bedeli hariç 25 milyon dolar maliyetle Kozlu sahil yolu üzerinde inşa edilmekte olan Zonguldak Dedeman otelinin işletme sözleşmesi İstanbul'da Dedeman Holding genel merkezinde imzalandı.
    Demir Madencilik genel müdürü ve Kanal Z Yönetim Kurulu Başkanı Salih Demir ile Dedeman holding yönetim kurulu başkanı Murat Dedeman tarafından işletme sözleşmesinin imzalanması sırasında Demir madencilik işletme müdürü Metin Demir ve danışman Zekai Akçan ile Murat Dedeman'ın oğlu Rıfat Dedeman, Dedeman otelleri genel müdürü Koray Yetik, Dedeman girişim stratejik planlama ve iş geliştirme direktörü Ahmet Bilgin de hazır bulundu. Tamamı Demir madencilik tarafından inşa edilecek olan Zonguldak Dedeman otelinin 2008 yılı sonlarında tamamlanması planlanıyor. İnşaat tamamlandıktan sonra işletmesi, sözleşme gereğince Dedeman holding tarafından yapılacak. Beş yıldızlı Zonguldak Dedeman otelinin özellikle konferans turizmi bakımından ilimiz ekonomisine önemli katkılar sağlaması bekleniyor".
#07.08.2008 08:59 0 0 0
  • BENCE ZONGULDAK İLİMİZE YAKIŞACAK CANLILK KATACAK ZONGULDAKLI OLARAK GURUR DUYUYORUM
#08.08.2008 20:18 0 0 0
  • evet katılıyorum
#08.09.2008 15:42 0 0 0
  • Daha bugün inşaatın içinde gezdik..muhteşem bir yapı olcak..Zonguldak'ın değişen çehresine kesinlikle renk katacak..
#09.09.2008 21:04 0 0 0
  • Zonguldak'a hayırlı uğurlu olsun.
#17.09.2008 23:26 0 0 0
KKE KKE foto
  • bilgi icin tesekkürler
#27.09.2008 23:10 0 0 0
  • yhhhhhhhh
#31.10.2008 15:46 0 0 0
  • hayırlı olsun ben de ilk defa duuydum nerde burası tam olarak
#08.07.2009 18:24 0 0 0
  • Zonguldak Dedeman 2010 yılı sonunda açılıyor

    noimage


    "DEMİR GRUBU'NU YATIRIMLARINDANN DOLAYI KUTLUYORUM"
    15/12/2009



    İstanbul Beşiktaş'ta bulunan Dedeman Holding'de 67 Kanal Z Televizyonu'nu ağırlayan Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dedeman 67 Kanal Z Televizyonu Genel Koordinatörü Harun Ersoy'un sorularını yanıtladı.

    Zonguldak'ın yer altı ve yerüstü güzelliklerini bulundurma şansını yakalayan bir şehir olduğunu dile getiren Dedeman kendilerinin yer altı zenginliklerini ortaya çıkarmayı değil, de yerüstü güzelliklerini makyajla ön plana çıkaracak Otel yatırımını tercih ettiklerini dile getirdiklerini belirtti.

    Murat Dedeman otel'in Zonguldak'a sosyal ve kültürel anlamda katkılarının çok büyük olacağına inandıklarını da belirtti.



    HARUN ERSOY: MURAT DEDEMAN KİMDİR? ÖNCELİKLE MURAT DEDEMAN'I TANIYABİLİR MİYİZ?

    MURAT DEDEMAN: Öncelikle holdingimize geldiğiniz ve bize bu söyleşi fırsatını verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Murat Dedeman Kayserili bir Ailenin Ankara'da doğmuş bir çocuğudur. Ankara Kolejinde, ardından da Ankara iktisadi Ticari Bilimler Akademisinde eğitimimi tamamladıktan sonra babamın yanında iş hayatına atıldım ve bugünlere kadar devam ettim. Şuan Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürütüyorum.

    HARUN ERSOY: DEDEMAN'I YATIRIMLARIYLA TANIYABİLİR MİYİZ?

    MURAT DEDEMAN: Dedeman Grubu rahmetli babam Mehmet kemal Dedeman tarafından babasının vefatı üstüne Kayseri'de ki Kapalı Çarşı da iş hayatına başlamıştır. Bu tarih 1918'i gösteriyor. Biz de onun için diyoruz ki Dedeman grubunun başlangıcı 1918 dir. Yaklaşık 100 yıla yakın bir geçmişimiz var. Kayseri'de iş hayatına devam ediyor. 1934'te babam Ankara'ya taşınıyor. Orada müteahhitlik bazı dükkan işletmeleri devam ediyor. Hırdavat, çeşitli inşaat malzemeleri satmaya başlamış. Taki 1947 senesine kadar. 1947 senesinde Madenciliğe ilk adımını atmış.

    HARUN ERSOY: MADENCİLİĞE NEREDE BAŞLADINIZ?

    MURAT DEDEMAN: 1947 senesinde Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde krom madeni üretimine başlamış. Biz bugün hala aynı madende devam ediyoruz. Tabi çok çeşitli dönemlerden geçilmiş, etrafta birkaç başka sahalar alınmış, konsantre fabrikalar kurulmuş. Şuanda ilk başlamış olduğu ocak 25 senedir kapalı duruyordu. Zamanında 200 metreye kadar derinliğe inilmiş. Daha sonra ya kuyu yıkılmış, ya fiyatlar düşmüş. Biliyorsunuz madencilikte çok çeşitli krizler olabiliyor. Kapalı duruyordu. Biz acaba 200 metrenin altında da devam ediyor mu diye derin sondajlar yaptık. 400 metre derinliğindeki sondajlarla cevherin 200 metrenin altında da, 400 metreye kadar devam ettiğini tespit ettik ve rahmetli babamın ilk açmış olduğu madende devam ediyoruz. O kuyunun alt seviyelerindeki madeni tespit ettik ve 400 metrelik Türkiye'nin metal madencilikteki aşağı yukarı 5,5 metre çapında en derin kuyularından birini yaptık. Maden kenti Zonguldak'tan da o işi yapabilmek için teknoloji aldık. Bizim arkadaşlarımız Zonguldak'a gelerek oradaki büyük kuyuları, asansörleri, vinçleri tetkik ettiler. Gayet güzel bir kuyu ile bugün biz 400 metre derinlikten kromu çıkartmaya devam ediyoruz.

    HARUN ERSOY: MADENCİLİK GEÇMİŞİNİZ BİR HAYLİ ESKİ. AMA DEDEMAN DENİLDİĞİ ZAMAN OTELCİLİK AKLA GELİYOR. BU NEDEN KAYNAKLANIYOR?

    MURAT DEDEMAN: Madencilikte biz krom, çinko, kurşun ağırlıklı çalışıyoruz. Bunların hepsi tamamıyla ihracata dönük. Yurt içinde mal üretip satma olmadığı için madencilik tarafımız bilinmiyor. Ama tabi göz önünde olan, herkesin gelip konakladığı, ziyaret ettiği, keyfini yaşadığı, düğününü derneğini, toplantısını yaptığı oteller tabii ki ön plana çıkmış vaziyette. Otelciliğimizde baya eski. 62 senelik madenciyiz ama otelde de 40 seneyi geçmiş vaziyetteyiz. Ankara Dedeman ilk otelimiz. O da 1966 yılında hizmete girdi. O dönemde Ankara'nın ilk ve en büyük 5 yıldızlı oteli idi. Tabi siyaset, ticaret, sanayi o zaman bütün Anadolu'ya hitap eden bir otel olduğu için çok ünlendi ve çok gelişti. Ardından da o tecrübeyi o zincirin genişletilmesi gereğiyle bizde bütün Türkiye'ye yayıldık. İnşallah önümüzdeki senede Zonguldak'ta ki otelimizi de açacağız.

    HARUN ERSOY: DEDEMAN HOLDİNG'DE KAÇ OTEL VAR?

    MURAT DEDEMAN: Dedeman markası altında çalışan şuanda 22 tane otel var. Bunlardan 7 tanesi yurtdışında. 1 tanesi Kıbrıs. 2 tanesi Bulgaristan, 1 tane Özbekistan Taşkent'te, bu sene başında Suriye'de açtığımız 3 otelle toplam 7 otelimiz yurtdışında diğer 7 otelimiz Türkiye'nin çeşitli illerine dağılmış vaziyette. Biz ağırlıklı olarak şehir otelciliğinde çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Tatil anlamında otel işine çok fazla girmedik. Sadece kayak merkezleri babında bizim Palandöken'de o zamanlar hiçbir yatırım olmadığı için biz orada bir öncülük yaptık. Ve bir kayak merkezi resort'u çalıştırıyoruz. Onun dışında bütün otellerimiz ağırlıklı olarak şehir merkezi otelleridir. Otellerimizde eskiden kendi yatırımlarımızla büyümeyi tercih ediyorduk ama bugün geldiğimiz noktada,

    kendi yatırımlarımızla büyümek değil markanın getirmiş olduğu güçten istifade ederek yatırım yapan yatırımcıların otellerini işletme kontratlarıyla alıp işletme şeklini de büyüme modelimizin içine katmış oluyoruz. Ayrıca kiralama yöntemi ile işletmekte olduğumuz özel idareden veyahut ta yatırımcılardan kiralama şekliyle yürütmekte olduğumuz otellerde var. Dolayısıyla da zincirimizin büyümesini her şekilde devam ettiriyoruz. Yani yatırım, kiralama ve işletme anlaşmaları.

    HARUN ERSOY: BİRAZ DA ZONGULDAK'TA YAPILAN ZONGULDAK DEDEMAN OTEL'DEN BAHSEDER MİSİNİZ?

    MURAT DEDEMAN: Rahmetli babam yer altı ve yerüstü zenginliklerini işleyerek memleketin kalkınacağına inanan bir insandı. Yer altı zenginliği madencilik, yerüstü zenginliği de turizm. Zonguldak'ta madencilik konusunda Türkiye'nin en önemli şehirlerinden biri. Madenciliğin Türkiye'de yayılmasına vesile olan çok ciddi kişiler yetiştirmiş, madencilik bilimini Türkiye'ye yaymış bir ilimiz. Bizim de bir kömür ocağımız vardı. Kömür Madenciliğinin ne kadar zor olduğunu bilirim. Söke'de ki kömür ocakları bize aitti. 1978'de devletleştirme kanunu ile devlete geçti. Tabi kömür diğer Metal madencilik gibi değil. Çok çileli bir madencilik. Bu arada Bursa ilimizdeki madende meydana gelen kaza nedeniyle hayatını kaybeden madencilerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve ülkemize başsağlığı diliyoruz. Kömür gerçekten çilekeş bir maden ve bütün Zonguldak halkı da bütün zorluğuna rağmen o kömürü yeraltından çıkartıyor ve çok büyük bir zenginliği, katma değeri % 100 olan bir zenginliği çıkararak Türk halkının zenginliğini artırmak için uğraş veriyor. Bu nedenle hepsini canı gönülden kutluyor ve tebrik ediyorum. Yer altı zenginliği kadar yerüstü zenginliğinden de bahsettik. Zonguldak zaten deniziyle, yeşiliyle, çevresiyle yerüstünde de güzelliklere sahip. Tabi onları bezenmek lazım. Bir güzellik ancak süslendiği zaman, yaşanmaya başlandığı zaman tat vermeye başlar. Bugün Zonguldak'ımıza yeni alışveriş merkezleri, yeni otellerle bu güzellik bezenmeye başladı. Bu güzelliklere hafif makyajlar yapılmaya başlandı. Bu güzellik bu makyajlarla daha iyi ortaya çıkacak. Önce alışveriş merkezinin açılmasıyla ardından da otelin açılmasıyla Zonguldak'ın güzelliği daha çok ortaya çıkacaktır. Zonguldak'ın çehresi biraz daha değişecek, daha sosyal bir şehir haline gelecek. Ben ayrıca bu yatırımı yapmakta olan Demir Madencilik şirketine de ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten çok güzel bir proje geliştirdiler. Zonguldak'ın en önemli en güzel yerinde denize sıfır çok güzel bir tesis. Ben kendilerini gerçekten kutluyorum.

    HARUN ERSOY: ZONGULDAK DEDEMAN OTEL'İN TEKNİK AYRINTILARI HAKKINDA BİLGİ VERİR MİSİNİZ?

    MURAT DEDEMAN: 5 yıldızlı otel standartlarına uygun, içinde her türlü teknik ayrıntıyı kapsayan 200 odamız var.Bunun 30 tanesi süit oda. Diğer geri kalanları normal odalar, tek kişilik odalar ve çift kişilik odalar şeklinde 3'e bölünebilir büyük bir balo salonumuz var. Büyük fitnes merkezi, yüzme havuzu ve spası mevcut. Restoranları, barları, lobisi ve bütün yeme içme mekânları ile Zonguldak'a fazlasıyla hitap edebilecek değerde üniteleri barındırabiliyor.

    HARUN ERSOY: ZONGULDAK'A HİÇ GELDİNİZ Mİ?

    MURAT DEDEMAN: ben Zonguldak'a iki kere geldim. Birinde çok evvel gezmek amacıyla gelmiştim, bir defasında da biz GİMA'ları satın almıştık. Zonguldak GİMA'yı görmek amacıyla gelmiştim. Ama çok detayıyla kaldım, bilemiyorum. En kısa zamanda gelmeyi amaçlıyorum.

    HARUN ERSOY: SON OLARAK SÖYLEMEK İSTEDİĞİNİZ ŞEY, GÖNDERMEK İSTEDİĞİNİZ BİR MESAJINIZ VAR MI?

    MURAT DEDEMAN: Uşaklık ayrı bir şey, insanın insana hizmet etmesi apayrı bir şey. İnsanın insana hizmet etmesi peygamberimiz tarafından da ibadet olarak kabul edilmiştir. Babamın da personeline zikrettiği bir sözdür bu. Bizim amacımız da hizmet etmektir. Güler yüzle hizmet etmektir, saygı ile hizmet etmektir. Bu hiçbir zaman insanın ne kendisine olan saygısını ne de başkalarının ona duyması gereken saygıyı yok etmez. Hizmet bir ibadettir anlayışıyla Zonguldak'a adım atıyor olmaktan, Zonguldaklılarla beraber olacak olmaktan, onlarla kucaklaşmaktan hele madenci bir aile ve bir şehre geliyor olmaktan dolayı apayrı bir mutluluk duyuyorum. Yaklaşmakta olan yeni yıldan dolayı da herkese sağlıklı, mutlu, huzurlu yıllar diliyorum.

    Dedeman turizm yatırımları kuzey bölge müdürü Adnan Hastürk ile daha sonra söyleşi yapan Demir Medya Genel Koordinatörü Harun Ersoy Zonguldak Dedeman Otel'in teknik konuları hakkında bilgi aldı.

    HARUN ERSOY: ZONGULDAK DEDEMAN OTEL HAKKINDA BİZİ AYDINLATABİLİR MİSİNİZ?

    ADNAN HASTÜRK: Dedeman olarak Anadolu'nun birçok şehrinde faaliyet göstermekteyiz. Şuan 22 tane otel var. Bunların 7 tanesi yurtdışında geri kalanı yurt içinde. 15'e yakın şuanda projemiz var imza aşamasında bekleyen. Zonguldak'ta imzası yapılmış açılışı bekleyen bir otelimiz var. Nasip olursa 2010 yılı sonunda Zonguldak Dedeman Otelimizi açacağız. Ben 4 defa oteli ziyarette bulundum. Burada mimar arkadaşımla çalışıyoruz otelin iç mimarisi konusunda. Otel yaklaşık 200 odaya yakın olacak. İçerisinde sağlık merkezi, toplantı salonları, balo salonu, iki adet restoran, 2 adet barı olan bir otel. Bu bar ve restoranlar bu anlamda uluslar arası standartlara sahip Zonguldak'ın ilk tesisleri olacak diye düşünmekteyiz. Tesisisin yapım aşamasından itibaren biz yatırımcımız Demir Grubu ile beraber çalışıyoruz. Projelendirilmesi aşamasını hep beraber çalıştık. Burada başka arkadaşlarımızın emeği de geçti. Geçen sene baş gösteren kriz nedeniyle ortak bir karar gereği biraz yavaşladık. Özellikle yavaşlamayı biz diğer iş ortaklarımıza da tavsiye ettik. Önümüzü görmemizde, herkesin önünü görmesinde fayda vardı. Kısmet olursa 2010 yılı sonunda Oteli açacağız.

    Otelimiz değişik oda tiplerine sahip. Karadeniz'in güzel manzarasına sahip olacak. Plaja inişe bir asansör yapılacak. Kısmet olursa küçük yat limanı gibi bir proje de var Demir Grubunun yapmayı planladığı. Bunlar Zonguldak halkı için de hoş şeyler olacak. Oteller gittikleri yere de belli bir kültürü, uluslar arası kültürü de taşırlar. Zonguldak Dedeman Otel sadece Zonguldak'a misafirliğe gelecek misafirlere hizmet edecek bir tesis değil. Zonguldaklılara da biz hizmet vereceğiz. Restoran, bar, düğün hizmeti vereceğiz, toplantılar olacak. Tahmin ediyorum Zonguldak Karaelmas Üniversitesi toplantı salonu konusunda sıkıntı çekiyor. Biz orada talebi de yönlendirebileceğimiz düşüncesindeyiz. Bu çerçevede ZKÜ Rektörü ve birkaç doçent arkadaşla görüşmeler yaptık.

    HARUN ERSOY: SALON KAPASİTESİ NE OLACAK?

    ADNAN HASTÜRK: Salon yaklaşık 600 metre kare. Bu salon üçe bölünebiliyor. Salonun girişindeki alan denize bakıyor. Salon bu bölgede ve birçok şehirde aranan bir salon. Otelde her türlü ileri teknoloji kullanılmakta. Bu salonda düğün de olur, toplantı da olur. Her türlü organizasyon, lansmanlar, fuarlar, resim sergileri olur.

    Zonguldak'ın kıyı manzarasının bu kadar güzel olduğunu bilmiyordum. Bunu da öğrenmiş oldum. Tabii ki bunları ileride her yere anlatmak, duyurmak bizim görevimiz olacak. Bu gelişmeleri Zonguldak'ta

    (Haber/Seda Fidan)
#17.12.2009 18:51 0 0 0
  • Sonunda başardık :) Hayırlı uğurlu olsun Zonguldak'a....

    Dedeman Zonguldak

    Dedeman otel zincirinin son halkalarından biri olan otelimiz, turizm ve madencilik sektörünün hızla büyüdüğü Zonguldak'ta yükseliyor. İnşası hâlâ devam eden deniz kıyısındaki 204 oda, 400 yatak kapasiteli otelimizde, misafirlerimizi 2011 yılı içinde ağırlamayı hedefliyoruz.




    Toplam Oda Sayısı 204

    Superior Oda 120
    Deluxe Oda 39
    Executive Oda 7
    Executive Süit 13
    Junior Süit 7
    Deluxe Süit 6
    Presidential Süit 1
    Apart Süit (Tek Yatak Odalı) 7
    Apart Süit (Çift Yatak Odalı) 4
    Engelliler İçin Özel Oda 2
    Sigara İçilmeyen Oda 93

    Oda Özellikleri:

    Telefon, minibar, elektronik kapı kilit sistemi, oda servisi, kablosuz internet, interaktif TV, merkezi ısıtma soğutma, saç kurutma makinesi, ışıklı makyaj aynası, duman-yangın dedektörü, merkezi müzik yayını, Suit ve apart odalarda jakuzi, apart odalarda mutfak, 7 adet apart odada deniz manzaralı balkon

    Diğer Hizmetler:

    Business center, kuru temizleme, çamaşır servisi, gazete-dergi, kuaför, kapalı otopark, bagaj odası, doktor, güvenlik kamera sistemi


    Toplantı - Etkinlik Salon Detayları :

    Toplantı ve Balo Salonları otelimizin 1. Katında bulunmaktadır.
    Toplantı Salonları Boyutları; (En x Boy x Yükseklik)

    Karaelmas Balo Salonu 1, 2, 3 : 35,70 (11,85 + 12,00 + 11,85) m x 18,20 m x 4,00 - 4,70 m
    Gelik Toplantı salonu 1, 2, 3 : 25,00 (8,90 + 7,20 + 8,90 ) m x 9,20 x 3,70 - 4,10 m
    Dilaver Toplantı Salonu 4 : 9,35 m x 5,80 m x 3,45 - 3,90 m
    Business Center : 8,30 m x 4,85 x 3,45 - 3,90 m



    Toplantı Salonları Teknik Ekipmanları:

    Tepegöz, Slide Projector, TV, Media Player, Projeksiyon Perdeleri, Portatif Sahneler, Profesyonel Ses ve Işık Sistemleri, Flipchart, Kürsü, Mikser

    Restoranların Kapasiteleri:

    Turkuaz Restoran : 154 Kişi, 337 m² Açık Alan; 150 Kişi, 250 m²
    Loby Lounge & Bar : 75 Kişi,331 m²
    Panaroma Restoran : 188 Kişi,447 m²


    Aktivite ve Spor Bilgileri:

    Kapalı Yüzme Havuzu + çocuk havuzu, Türk Hamamı, Sauna, Buhar Banyosu, Dinlenme odası, Masaj, Solaryum, Fitness

    Kapalı Yüzme Havuzu : 635 m²
    Hamam - SPA : 1010 m²
    Fitness Center : 132 m²
    Vitamin Cafe : 144 m²
    Teras : 600 m²

    Daha fazla ayrıntı için; BURDAN
#22.11.2011 08:40 0 0 0