Findik Ve Trabzonspor

Son güncelleme: 27.08.2008 18:00
  • noimage
    Selahattin Aydınlı
    [EMAIL="%20selahattinaydinli@haber61.net"]selahattinaydinli@haber61.net[/EMAIL]
    Trabzonspor ve fındık
    27 Ağustos 2008 Çarşamba

    Trabzon"da şu sıralar en çok ne konuşuluyor dersinizTabi ki Trabzonspor ve fındık

    Şehrimizde Trabzonspor dışında en çok konuşulan konulardan biri de fındık

    Herkes birbirine "hükümet fındığın fiyatı ne zaman açıklayacak" diye soruyor. Ama beklenen açıklama bir türlü yapılmadı. Fındığa verilecek taban fiyatının açıklanmaması fındıkçı esnafını kara kara düşündürmeye başladı.

    Sahi "Ne olacak bu fındıkçının hali".

    Fındık üreticisi fındığı dilinden düşürmüyor ama asıl fındığı dilinden düşürmemesi gerekenlerden ses seda yok.

    Başbakan Tayyip Erdoğan Rize"ye geldi ve gitti, fındık ile ilgili bir "kelam" etmedi, üreticinin çok merak ettiği fındık fiyatını bir kenara bırakın, fındık kelimesini bile ağzına almadı.

    Fındık üreticisi yine merakla fındığa ne kadar fiyat verilecek diye kara kara düşünürken, Ankara"dan gelecek haberi bekliyor. Başbakan Erdoğan"ın ve Tarım Bakanı Mehdi Eker"in fındığa verecekleri fiyat çok merak ediliyor.

    Fındık Doğu Karadeniz"in olduğu kadar Trabzon"un da en önemli geçim kaynaklarından biri. Üretici bir senelik geçimini fındığa bağlamış durumda, fındık para edecek de, o da bir yıl boyunca fındıktan elde edeceği para ile geçimini sağlayacak.

    Fındığa fiyat verecek hükümet, elini vicdanına koyarak bu üreticinin hakkını vermesi gerekiyor, fındık üreticisi öyle uçuk rakamlar 8-10 YTL istemiyor, bu fındığa makül bir fiyat verilmesini, bir yıllık ürünlerinin karşılığını, haklarını istiyor.

    Bu konuda Tarım Bakanı Mehdi Eker Gümüşhane"de fındık konusunda ısrarlı sorular karşısında fındık fiyatının Başbakan Erdoğan tarafından 2 gün içinde açıklanacağını söyledi.

    Bakalım herkes gibi biz de merak ediyoruz, fındığa hak ettiği fiyat verilecek mi, üreticinin yüzü gülecek mi..

    Gelelim şu bizim Trabzonspor"a

    Trabzonspor sahasında sezonun ilk maçında Ankaraspor karşısında ilk sınavını verdi. Bu maçta Trabzonspor"un yaptığı transferleri görme imkanımız oldu. Tabi futbolcular için bir yorumda bulunmak için biraz erken ama genel itibariyle Ankaraspor"a karşı iyi oynadı, pozisyon vermedi, pozisyonlar buldu, sonuç itibariyle Gökhan ve Selçuk"un golleriyle Trabzonspor bu maçı kazanmasını bildi.

    Trabzonspor Ankaraspor karşısında belki zorlanmadı ama ilerisi için büyük takımlara karşı zorlanmayacak anlamına da gelmiyor, bu maçta gördüğümüz orta sahada bir oyun kurucuya herkesin dile getirdiği 10 numaraya kesinlikle ihtiyaç var. Bu kadar transfer yapıldı, belki hedefimiz şampiyonluk değil diyoruz ama başkanımız Sadri Şener"in dediği gibi "Alacağımız kupayı da geri verecek durumda değiliz", şampiyonluk neden olmasın veya zirveye oynamak istiyorsak bu takıma 10 numara şart,

    Trabzonspor bence gerçek gücünü 3. haftada Beşiktaşspor"a karşısında gösterecektir. O zaman bu takımla ilgili daha net yorumlar yapabiliriz diye düşünüyorum

    Bir söz de taraftarımıza.

    Ankaraspor maçında Avni Aker tıklım tıklım doldu ama taraftar sanki tiyatro seyretmeye gelmişti. Ben öyle hatırlıyorum ki, bu Avni Aker"de bırakın bu kadar taraftarı, bunun çeyreği kadar taraftarın bu stadı inlettiğini 90 dakika tezahürat yaptığını çok iyi biliyorum. Taraftar Trabzonspor"u 90 dakika hiç susmadan destekleyerek takımının on ikinci gücü olmalıdır. Taraftarımız üzerine düşen görevi bugüne kadar yaptı ve de bugünde sonra da yapacağına inanıyorum.

    Ne diyelim, fındığa verilecek fiyatla fındığı belki gündemden düşüreceğiz, fındığı daha konuşmayacağız ama bu Trabzonspor"u çok ama çok konuşacağız.
    fındık,findik,fındık borsası,fındık fiyatları,fındık fiyatı,fındık fıstık,fındık kıran,fındık üretimi,ordu fındık,2007 fındık,2007 fındık fiyatı,ata demirer fındık fıstık,fındık bahçesi,fındık dalları,fındık ezmesi,fındık fabrikaları,fındık fabrikası,fındık faydaları,fındık ihracatı,fındık kabuğu,fındık kavurma,fındık kurdu,fındık kıran oyunu,fındık kırma,fındık makinası,fındık oyunları,fındık oyunu,fındık resimleri,fındık resmi,fındık toplama,fındık yağı,giresun fındık,ordu fındık borsası,rüyada fındık,serbest piyasa fındık,serbest piyasa fındık fiyatları,tmo fındık,tunç fındık,türkiyede fındık,çılgın fındık,2007 fındık fiyatları,2007 fındık rekoltesi,akçakoca fındık,alper fındık,altın fındık,ata demirel fındık fıstık,derya fındık,durak fındık,düzce fındık,elif fındık,fındık alımı,fındık araştırma,fındık ağacı,fındık bahçeleri,fındık bakımı,fındık borsa,fındık com,fındık diyarı,fındık eksperliği,fındık faresi,fındık festivali,fındık fiatları,fındık fiatı,fındık fiyat,fındık fm,fındık fıstık mp3,fındık fıyatları,fındık fıyatı,fındık gibi,fındık haberleri,fındık hakkında,fındık ihracat,fındık ilköğretim okulu,fındık içi,fındık işleme,fındık işçileri,fındık kabugu,fındık kabuğu rengi,fındık kale,fındık kalori,fındık kavuran,fındık kavurma makinası,fındık kavurma makinesi,fındık kreması,fındık kömür,fındık köyü,fındık kıran oyunları,fındık kırma makinası,fındık lahmacun,fındık n
#27.08.2008 18:00 0 0 0