Ağır Sözler!....Cim Bomda Neler Oluyo????

Son güncelleme: 06.01.2005 13:47
  • Ağır Sözler!
    Tunç Üner'in iddiaları ortalığı karıştıracak: "Afrika'da gerçek yaşını deklare eden çok az oyuncu var. Saidou da bunlardan bir tanesi."


    * Almanyada benim bir arkadaşımın olduğu masada Galatasaraya imza attıktan sonra Conceiçao şöyle bir tabir kullanıyor: Bu benim son kontratım, sezonu bitirebilir miyim bilmiyorum* Conceiçaonun fiyatı için devreye girdim. Fakat karşı kulüpten bana söylenen şu oldu: Fiyat indirimi için hiç uğraşmayın, çünkü Galatasaray Kulübünden gelen iki kişiye de para vereceğiz
    * Ciddi bir Alman kuruluştan Galatasaraya faks gitti ve özet olarak Siz bu kadar gayri ciddi çalışıyorsanız bir daha bizimle çalışamazsınız, şahsi menfaatleri düşünüyorsunuz dendi

    Tunç Üneri Galatasaray camiası içinde tanımayan yoktur. Kendisi Türkiye Futbol Federasyonu İsviçre temsilcisidir. Sarı - Kırmızılı kulüp hakkında söyleyeceği çok önemli şeyler olduğunu ifade edip, gerekirse bunların hepsini ispatlayabileceğini belirtince her gazeteci gibi bizi de çok heyecanlandırdı. Ancak tek bir şartı vardı; Başkan Levent Bıçakcıdan izin alınması. İzin alınınca bildiği herşeyi anlatmaya başladı. Anlattıkça olay daha heyecanlı ve çarpıcı bir hal aldı...

    * Öncelikle bize anlatacağınız iddiaları yönetimle hiç paylaştınız mı?
    - Tüm yaşananları birebir Turgay Kıran ve Özhan Canaydın biliyor.

    * Müthiş iddialarınız var, özellikle Conceiçao ile ilgili yaşadıklarınız...
    - Conceiçao olayında kontağım Brezilyalı arkadaşlarım ve onların Almanya ile bağlantılı yine Brezilyalı avukat arkadaşlarıydı. Almanyada benim bir arkadaşımın olduğu masada Galatasaraya imza attıktan sonra Conceiçao şöyle bir tabir kullanıyor: Bu benim son kontratım, sezonu bitirebilir miyim bilmiyorum ama tahminim sezonun ortasında dönerim ülkeme! Eğer buna hayır deniyorsa bu konuşmalara şahit olanları da karşılarına oturtur ve ispatlarım. Son olarak bir şey daha öğrendim. Conceiçaoyu göndermek isteyen bu yönetim değil mi? Ben de diyorum ki; gönderemeyecekler. Galatasarayın verdiği parayı şu anda Dubaiden bir takım daha veriyor ama Brezilyalı Hayır diyor. Neden? Galatasarayda keyfi yerinde, bir maç oynuyor bir maç oynamıyor, istediği zaman oynuyor, ya da oynamıyor. Parasının geri kalan kısmını istiyor, ya verirsiniz ya da ben böyle idare ederim arkadaş diyor. Konuyla ilgili olarak Özhan Canaydınla da konuştum ve ... isimli arkadaşımın masada bulunduğunu ve tüm konuşmaları duyduğunu ve gerekirse tanıştırabileceğimi söyledim. Conceiçao için bana Brezilyadan gelen şu bilgi çok ilginç; Sakat! Conceiçaonun fiyatı için ben devreye girdim arkadaşlarım vasıtasıyla. Oradaki arkadaşlarım çok etkili olduğu için yardımları olacaktı fakat karşı kulüpten bana söylenen şu oldu: Fiyat indirimi için hiç uğraşmayın, çünkü Galatasaray Kulübünden gelen iki kişiye de para vereceğiz. Bu nedenle indirim yapamayız.
    * Kimi tarif ettiler size?
    - Transferle uğraşanlar kimse ortada zaten.

    * Açıktan mı ödeme yapacaklarını söylediler?
    - Herhalde... Bunun başka izahı yok gibi. Daha ne olabilir ki? Önümüzdeki kongrede gelip konuşacağım.

    * Sonuç olarak Conceiçao Galatasaraya geldi...
    - Kakalandı desek!..

    * Kıran sormadı mı kime açıktan para verdiklerini iddia ediyorlar diye?
    - İsimler bende saklı. Kendisine de ismi verdim. Eğer gerekirse Almanyadaki arkadaşımı getirip karşınıza oturturum.

    * İki isim mi var yani sizde saklı?
    - Evet iki isim.

    * Başka olay var mı?
    - Julio Cesar olayında 1 milyon dolara söz kesildi. Del Bosque döneminde Real Madride alınmıştı. Yine Kıranı aradım ve bu oyuncunun daha ucuz olduğunu söyledim. İyi oyuncu ama fiyatı 600-700 bin dolarmış dedim. Yine transferden sorumlu arkadaşlar ağız değiştirip Bu adam zaten ikinci ligde oynuyor almak istemeyişimizin sebebi budur dediler. Sonra gidip Adanaspordan oyuncu aldılar. Transferde aracılık yapacak olan çok ciddi bir Alman kuruluştan da Galatasaraya sitem faksı gitti ve özet olarak Siz bu kadar gayri ciddi çalışıyorsanız bir daha bizimle çalışamazsınız, şahsi menfaatleri düşünüyorsunuz dendi.

    * Galatasaray yine Brezilyada adam arıyor şu anda...
    - Yine tokat yiyip gelecekler. Özhan abiyi yanlış yönlendiriyorlar. Bu yoklukta Galatasarayın parası sokağa atılmasın.

    * Rüşvetin belgesi olmaz diyorsunuz ama...
    - Özhan abi isterse bulur.

    * Saidou için de iddialarınız var!
    - Galatasaray için Senegalde ve diğer Afrika ülkelerinde aylarca dolaşmış bir insanım. Bu projelerden haberiniz var. Sevgili Fatih Terim de bu projeyi çok desteklemişti fakat sonu gelmedi. Yani oranın ıcığını cıcığını öğrendim. Orada gerçek yaşını deklare eden çok az oyuncu var. Bildiğim çoğunluğu en az 5-6 yaş gençleştiriyor kendini. Saidou da bunlardan bir tanesi. Bir de Lukunkunun kariyerini döktüm önlerine, yine yaranamadım.

    * Sormadan anlatıyorsunuz...
    - Felipe olayını da anlatayım. Galatasaray Felipeden 10 numara yaratmaya çalıştı. Bu oyuncu Galatasarayla anlaşamayarak Brezilyaya döndükten sonra Brezilya Futbol Federasyonu Başkanı bizzat beni aradı ve FIFA Başkanı Sepp Blatterle şimdi telefonla konuştuğunu ve Felipenin FIFAda Galatasarayla ilgili davasını kazandığını iletti. Daha Galatasarayın hiçbir şeyden haberi yok. Ben hemen İstanbula ilettim ama yine Galatasaraylı bir yöneticinin verdiği cevap şuydu: Abi biz o davayı kazandık. Sen ne diyorsun? Yapmayın etmeyin, kaybettiniz. Parayı kaybetmeyin, bağlantılarımızı kullanıp işi halledelim. Felipenin yerine Kakayı ayarlayalım dedim, yine olmadı. Özel ilişkilerim nedeniyle bana bir iyilik yapabileceklerini söylediler fakat yine bir sonuç çıkmadı.

    Tunç Üner kimdir?
    Doğum Tarihi: 12 Ekim 1948
    Uyruğu: Türkiye - Fransa
    2000-2004 FIFA Oyuncu Menaceri (Türkiye Futbol Federasyonu İsviçre Temsilcisi olduğu için bu diploması askıya alınmış durumda)
    1995-2000 Eri Bancaire Geneve Luxembourg danışmanlığı ve Fahri Galatasaray Avrupa temsilciliği
    1976-1994 Çeşitli üst düzey turizm şirketlerinde görevler
    1970-1976 Akbank TAS. Cambio servisi
    1968-1976 Bursa Mustafa Kemal Paşa ve Galatasaray Spor Kulübünde futbolculuk
    Bildiği Diller: Fransızca, Türkçe, İngilizce
    Eğitim Düzeyi: 1978 Nice Üniversitesi terk
    1970 Galatasaray Lisesi (Son yılı Pertevniyal Lisesine geçiş)
#06.01.2005 13:47 0 0 0