Burma Baklava

Son güncelleme: 06.10.2008 04:00
  • Malzemeler:
    - 1Kg Toz Şeker
    - 1 kg un
    - 150-200 gr Tereyağ
    - 200 gr çekilmiş iç ceviz
    - 2 yumurta
    - Unun alabildiği kadar Süt



    Yapılışı:
    Un, yumurta süt katılarak kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurulur. Yumurta büyüklüğünde yumrulara bölünen hamur ince bir oklava ile incecik açılarak yufka haline getirilir. Yufkanın üzerine ceviz atılarak oklavaya sarılır. İki baş tarafından tutularak ortaya doğru büzülür. Büzdükten sonra oklavadan çıkarılarak 3-4 parçaya bıçakla kesilerek bölünür.Tepsiye kenarından başlanarak içe doğru dizilir.Fırına vermeden 1 tavada tereyağı eritilir ve üzerine dökerek hamur ıslatılır. Fırına verilen hamur üzeri kızarana kadar pişirilir. Bir kabda kaynatılarak 1 kg şeker eritilir ve baklavanın üzerine dökülür. Şeker sıcak ise baklava soğuk olmalıdır. Baklava sıcak ise şerbetin soğuk dökülmesi derekir.


    Afiyet olsun.
#12.09.2008 19:13 1 0 0
  • İnce açılırsa çok güzel yemesi oluyor,tarif için teşekkürler Nerqish.
#12.09.2008 23:00 0 0 0
  • teşekkürler
#13.09.2008 01:48 0 0 0
  • Nerqish ablam bayramda geirsen acarsin demi baklava
#13.09.2008 19:54 0 0 0
  • Emeğine sağlık...Vesselam!..
#13.09.2008 22:06 0 0 0
  • teşekkürler arkadaşım eline emeğine sağlık.
#14.09.2008 02:32 0 0 0
  • tadı güzel olur
#14.09.2008 14:37 0 0 0
  • teşekkürler
#14.09.2008 15:12 0 0 0
  • olsada yesek şimdi yahu
#15.09.2008 10:14 0 0 0
  • ELİNE SAĞLIK
#15.09.2008 13:01 0 0 0
  • tariflerin için teşekkürler ellerine sağlık
#16.09.2008 16:06 0 0 0
  • hele deniyim bi bakalim yapabilecekmiyim
#24.09.2008 14:23 0 0 0
  • eve gidince hanımdan rica edeceğim burma baklava yaparmısın diyeceğim.
#24.09.2008 22:39 0 0 0
  • tesekkurler
#06.10.2008 04:00 0 0 0