Mikrobiyolojik Analiz Listesi

Son güncelleme: 12.09.2008 22:21
  • Mikrobiyolojik Analiz Listesi

    MİKROBİYOLOJİK ANALİZ LİSTESİGIDA GRUPLARI


    UN VE UNLU GIDALAR



    Kül Tayini
    Rutubet ve Kuru Madde Tayini
    Buğday Ununda Kuru Gluten Tayini



    TAZE ET, HAZIRLANMIŞ ET VE KARIŞIMLARI



    Kül Tayini
    Rutubet ve Toplam Kuru Madde Tayini
    Protein Tayini



    SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ

    ÇİĞ VE ISIL İŞLEM GÖRMÜŞ SÜT


    Kül Tayini
    Protein Tayini
    Yağ Analizi
    Azot Analizi

    PEYNİR VE ÇEŞİTLERİ


    Kül Tayini
    Rutubet ve Toplam Kuru Madde Tayini
    Protein Tayini
    Tuz Analizi
    Yağ Tayini
    Toplam Kuru Madde Analizi

    SÜTTOZU


    Kül Tayini
    Protein Tayini

    AYRAN


    Titre Edilebilir Asitlik Analizi
    Yağ Analizi
    Yağsız Kuru Madde Tayini
    Yoğunluk Analizi
    Tuz Analizi

    YOĞURT


    Titre Edilebilir Asitlik Analizi)
    Peroksidaz Analizi
    Protein Analizi
    Yağ Analizi
    Yağsız Kuru Madde Analizi

    TEREYAĞI


    Reichert-Meissl Sayısı

    SÜT VE SÜTLÜ ÜRÜNLER


    LAKTOZ, SAKKAROZ VE İNVERT ŞEKER TAYİNİ



    YAĞLAR

    BİTKİ ADI İLE ANILAN YEMEKLİK YAĞLAR


    Serbest Yağ Asitleri Tayini
    Sabunlaşma Sayısı Tayini
    Sabunlaşmayan Madde Miktarı
    Peroksit Sayısı Tayini
    Yağ Asidi Metil Esterlerinin Gaz Kromatografisinde Analizi
    İyot Sayısı Tayini
    Sterol Kompozisyonu
    UV Absorbans Tayini
    Bitkisel Sıvı Yağlardaki 2- Pozisyonundaki Yağ Asitlerinin Tayini
    Bitkisel Sıvı Yağlarda Stigmastadien Tayini
    Bitkisel Sıvı Yağlardaki Trigliserit Bileşiminin ve Trilinolein İçeriğinin Tayini

    YEMEKLİK ZEYTİNYAĞI VE PRİNA YAĞLARI


    Serbest Yağ Asitleri Tayini
    Sabunlaşma Sayısı Tayini
    Sabunlaşmayan Madde Tayini
    Peroksit Sayısı Tayini
    Yağ Asidi Metil Esterlerinin Gaz Kromatografisinde Analizi
    İyot Sayısı Tayini
    Sterol Kompozisyonu
    UV Absorbans Tayini
    Ultraviyolede Spektrofotometrik İnceleme
    Toplam Fenolik İçeriğinin Belirlenmesi
    Zeytinyağlarının Mumsu Madde İçeriğinin Gaz Kromatografisi ile Belirlenmesi
    Zeytinyağlarının o-difenolik İçeriğinin Belirlenmesi (Kolorimetrik Metod)

    YAĞLARDA:


    Asidite (% Oleik Asit) Analizi
    İyot Sayısı Analizi
    Rutubet ve Uçucu Madde Tayini
    Özgül Ağırlık Tayini
    Pamuk Yağı Aranması
    Peroksit Analizi
    Prina Yağı Analizi
    Yağ Asitleri Kompozisyonu
    Yarı Kuruyan Yağ Analizi
    Susam Yağı Analizi
    Trans Doymamış Yağ Asitlerinin Gaz Kromatografisi ile Tayini
    ECN 42 ile Trigliseritlerin Gerçek ve Teorik İçeriği Arasındaki Farkın Tayini

    KATI VE SIVI BİTKİSEL YAĞLAR


    a-Tokoferol İçeriğinin HPLC ile Tayini



    YAŞ VE KURU MEYVE VE SEBZE

    SEBZELER VE ÜRÜNLERİ


    Kül Tayini
    Rutubet ve Toplam Kuru Madde Tayini
    Meyve ve Sebze Suları: Formol Sayısı Analizi
    Meyve Sularının Toplam Fenolik Madde İçeriğinin Belirlenmesi
    Çözünür Katı Madde (Briks) Analizi

    MEYVELERDE (TAZE)


    Kül Tayini

    MEYVELERDE (KURU)


    Kül Tayini



    KAKAO VE KAKAOLU ÜRÜNLER



    Kül Tayini
    Rutubet ve Toplam Kuru Madde Tayini
    Yağ Tayini



    BALIK VE DİĞER SU ÜRÜNLERİ



    Kül Tayini
    Protein Tayini



    MAKARNA



    Kül Tayini
    Rutubet ve Toplam Kuru Madde Tayini




    ŞARAP



    Özgül Ağırlık Tayini
    Alkol Tayini
    pH Tayini
    Toplam Fenolik Madde İçeriğinin Belirlenmesi



    SİRKE



    Alkol Tayini




    BAHARAT

    KARABİBER


    Toplam Kül Analizi
    Uçucu Yağ Analizi
    Rutubet Analizi

    PUL BİBER


    Boya Analizi
    Rutubet Analizi
    Tuz Analizi
    Uçucu Yağ Analizi



    BAL



    Asitlik Analizi
    Diastaz Sayısı Analizi
    HPLC ile Hidroksimetilfurfural (HMF) Analizi
    İnvert Şeker Analizi
    Kül Analizi
    Nem ve Uçucu Madde Tayini
    Suda Çözünmeyen Katı Madde Tayini



    HUBUBAT , HUBUBAT ÜRÜNLERİ VE KABUKLU KURU MEYVELERDE



    Aflatoksin B1, B2, G1, G2



    YAĞLI KURU MEYVELER, EZMELER VE BAHARATLAR



    Aflatoksin B1, B2, G1, G2



    GIDALARDA



    Benzoat ve Sorbat Analizi
    Ekstrakte Edilebilen Yağda Yağ Asitleri Kompozisyonu
    Fosfor Analizi
    Metal Analizi (Na, K, Ca, Mg, V, Si, Sn, Al, Cd, Ag, Mo, Pb, Cu, Cr, Fe, B, Ba, Co, Sb, Mn, Ni, Zn, Pd, P) MWD İşleminden Sonra ICP Metodu
    Civa Analizi Mikrodalga ile Parçalama İşleminden Sonra ICP Hidrür Metodu
    Selenyum Analizi Mikrodalga ile Parçalama İşleminden Sonra ICP Metodu
    Arsenik Analizi Mikrodalga ile Parçalama İşleminden Sonra ICP-Hidrür Metodu
    Su Aktivitesi Analizi



    PEKMEZ



    HPLC ile HMF Tayini
    %10'luk HCl'de Çözünmeyen Kül Analizi
    pH Analizi
    Suda Çözünür Katı Madde (Briks) Analizi
    Sakaroz Analizi
    Toplam Kül Analizi



    TAHİN



    Lif Analizi
    Susam Yağı Tayini



    TAHİN HELVASI



    Lif (Ham Selüloz) Analizi
    Susam Yağı Analizi
    Toplam Şeker Tayini



    SİYAH ZEYTİN



    Ferro laktat/Ferro glukonat analizi (MWD işleminden sonra ICP Metodu)



    SİYAH VE YEŞİL ÇAY



    Kafein Analizi


    mikrobiyolojik,mikrobiyolojik analiz,mikrobiyolojik analizlerde,mikrobiyolojik test,yapılan mikrobiyolojik,mikrobiyolojik ve,mikrobiyolojik olarak,mikrobiyolojik riskler,için mikrobiyolojik,mikrobiyolojik örnek,mikrobiyolojik tehlikeler,mikrobiyolojik testler,mikrobiyolojik hastalıklar,kimyasal ve mikrobiyolojik,mikrobiyolojik özellikleri,mikrobiyolojik su,mikrobiyolojik incelenmesi,suyun mikrobiyolojik,mikrobiyolojik özellikler,mikrobiyolojik yöntemler,suyun mikrobiyolojik analizi,yapılan mikrobiyolojik analizler,mikrobiyolojik ekim,


#12.09.2008 22:21 0 0 0