Kül Tayini
Rutubet ve Kuru Madde Tayini
Buğday Ununda Kuru Gluten Tayini
TAZE ET, HAZIRLANMIŞ ET VE KARIŞIMLARI
Kül Tayini
Rutubet ve Toplam Kuru Madde Tayini
Protein Tayini
SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ
ÇİĞ VE ISIL İŞLEM GÖRMÜŞ SÜT
Kül Tayini
Protein Tayini
Yağ Analizi
Azot Analizi
PEYNİR VE ÇEŞİTLERİ
Kül Tayini
Rutubet ve Toplam Kuru Madde Tayini
Protein Tayini
Tuz Analizi
Yağ Tayini
Toplam Kuru Madde Analizi
SÜTTOZU
Kül Tayini
Protein Tayini
AYRAN
Titre Edilebilir Asitlik Analizi
Yağ Analizi
Yağsız Kuru Madde Tayini
Yoğunluk Analizi
Tuz Analizi
YOĞURT
Titre Edilebilir Asitlik Analizi)
Peroksidaz Analizi
Protein Analizi
Yağ Analizi
Yağsız Kuru Madde Analizi
TEREYAĞI
Reichert-Meissl Sayısı
SÜT VE SÜTLÜ ÜRÜNLER
LAKTOZ, SAKKAROZ VE İNVERT ŞEKER TAYİNİ
YAĞLAR
BİTKİ ADI İLE ANILAN YEMEKLİK YAĞLAR
Serbest Yağ Asitleri Tayini
Sabunlaşma Sayısı Tayini
Sabunlaşmayan Madde Miktarı
Peroksit Sayısı Tayini
Yağ Asidi Metil Esterlerinin Gaz Kromatografisinde Analizi
İyot Sayısı Tayini
Sterol Kompozisyonu
UV Absorbans Tayini
Bitkisel Sıvı Yağlardaki 2- Pozisyonundaki Yağ Asitlerinin Tayini
Bitkisel Sıvı Yağlarda Stigmastadien Tayini
Bitkisel Sıvı Yağlardaki Trigliserit Bileşiminin ve Trilinolein İçeriğinin Tayini
YEMEKLİK ZEYTİNYAĞI VE PRİNA YAĞLARI
Serbest Yağ Asitleri Tayini
Sabunlaşma Sayısı Tayini
Sabunlaşmayan Madde Tayini
Peroksit Sayısı Tayini
Yağ Asidi Metil Esterlerinin Gaz Kromatografisinde Analizi
İyot Sayısı Tayini
Sterol Kompozisyonu
UV Absorbans Tayini
Ultraviyolede Spektrofotometrik İnceleme
Toplam Fenolik İçeriğinin Belirlenmesi
Zeytinyağlarının Mumsu Madde İçeriğinin Gaz Kromatografisi ile Belirlenmesi
Zeytinyağlarının o-difenolik İçeriğinin Belirlenmesi (Kolorimetrik Metod)
YAĞLARDA:
Asidite (% Oleik Asit) Analizi
İyot Sayısı Analizi
Rutubet ve Uçucu Madde Tayini
Özgül Ağırlık Tayini
Pamuk Yağı Aranması
Peroksit Analizi
Prina Yağı Analizi
Yağ Asitleri Kompozisyonu
Yarı Kuruyan Yağ Analizi
Susam Yağı Analizi
Trans Doymamış Yağ Asitlerinin Gaz Kromatografisi ile Tayini
ECN 42 ile Trigliseritlerin Gerçek ve Teorik İçeriği Arasındaki Farkın Tayini
KATI VE SIVI BİTKİSEL YAĞLAR
a-Tokoferol İçeriğinin HPLC ile Tayini
YAŞ VE KURU MEYVE VE SEBZE
SEBZELER VE ÜRÜNLERİ
Kül Tayini
Rutubet ve Toplam Kuru Madde Tayini
Meyve ve Sebze Suları: Formol Sayısı Analizi
Meyve Sularının Toplam Fenolik Madde İçeriğinin Belirlenmesi
Çözünür Katı Madde (Briks) Analizi
MEYVELERDE (TAZE)
Kül Tayini
MEYVELERDE (KURU)
Kül Tayini
KAKAO VE KAKAOLU ÜRÜNLER
Kül Tayini
Rutubet ve Toplam Kuru Madde Tayini
Yağ Tayini
BALIK VE DİĞER SU ÜRÜNLERİ
Kül Tayini
Protein Tayini
MAKARNA
Kül Tayini
Rutubet ve Toplam Kuru Madde Tayini
ŞARAP
Özgül Ağırlık Tayini
Alkol Tayini
pH Tayini
Toplam Fenolik Madde İçeriğinin Belirlenmesi
SİRKE
Alkol Tayini
BAHARAT
KARABİBER
Toplam Kül Analizi
Uçucu Yağ Analizi
Rutubet Analizi
PUL BİBER
Boya Analizi
Rutubet Analizi
Tuz Analizi
Uçucu Yağ Analizi
BAL
Asitlik Analizi
Diastaz Sayısı Analizi
HPLC ile Hidroksimetilfurfural (HMF) Analizi
İnvert Şeker Analizi
Kül Analizi
Nem ve Uçucu Madde Tayini
Suda Çözünmeyen Katı Madde Tayini
HUBUBAT , HUBUBAT ÜRÜNLERİ VE KABUKLU KURU MEYVELERDE
Aflatoksin B1, B2, G1, G2
YAĞLI KURU MEYVELER, EZMELER VE BAHARATLAR
Aflatoksin B1, B2, G1, G2
GIDALARDA
Benzoat ve Sorbat Analizi
Ekstrakte Edilebilen Yağda Yağ Asitleri Kompozisyonu
Fosfor Analizi
Metal Analizi (Na, K, Ca, Mg, V, Si, Sn, Al, Cd, Ag, Mo, Pb, Cu, Cr, Fe, B, Ba, Co, Sb, Mn, Ni, Zn, Pd, P) MWD İşleminden Sonra ICP Metodu
Civa Analizi Mikrodalga ile Parçalama İşleminden Sonra ICP Hidrür Metodu
Selenyum Analizi Mikrodalga ile Parçalama İşleminden Sonra ICP Metodu
Arsenik Analizi Mikrodalga ile Parçalama İşleminden Sonra ICP-Hidrür Metodu
Su Aktivitesi Analizi
PEKMEZ
HPLC ile HMF Tayini
%10'luk HCl'de Çözünmeyen Kül Analizi
pH Analizi
Suda Çözünür Katı Madde (Briks) Analizi
Sakaroz Analizi
Toplam Kül Analizi
TAHİN
Lif Analizi
Susam Yağı Tayini
TAHİN HELVASI
Lif (Ham Selüloz) Analizi
Susam Yağı Analizi
Toplam Şeker Tayini
SİYAH ZEYTİN
Ferro laktat/Ferro glukonat analizi (MWD işleminden sonra ICP Metodu)