HES Trabzonspor’un Olmalı

Son güncelleme: 23.09.2008 18:34
  • HES Trabzonspor'un Olmalı
    23 Eylül 2008 Salı

    Uzungöl de yapımı düşünülen ve yılda 24 MW elektrik üretimi sağlayacak olan Uzun göl Regülatör ve HES Projesi Trabzonspor un 41 yıllık tarihinin belki de en önemli projelerinden biri. Yaklaşık 25 milyon ABD Dolarına mal olması beklenen Uzungöl Regülatörü bittiğinde Bordo Mavili kulüp bu projeden yaklaşık olarak 12 milyon YTL"lik bir gelir elde etmeyi planlıyor. Çaykara İlçesi Haldizen Deresi üzerinde yapılacak projeyi Şener ve ekibi hayata geçirirse, Trabzonspor ekonomik anlamda kimseye muhtaç olmadan kendi ayakları üzerinde yürüyen kaynakları kendine yeten bir kulüp haline gelecek. Proje hayata geçtiğinde Trabzonspor ihaleyi kazandığında bu yönetimi ben ayakta alkışlarım. Hem de saha sonuçlarına bakmadan .



    Trabzon basını çok konuda bir araya gelip ortak hareket edemeyiz. Ancak bu konuda büyün çoğunluk ve mutabakat sağlanmış durumda. Konuştuğum tüm gazeteci meslektaşlarım özellikle spor basının yetkili isimleri de bu projeye sıcak bakıyor.

    Meslektaşlarımızın çoğunun Trabzon Liman satışından dili yanmış çünkü. Trabzonspor"a sunulan limanı iç ve kısır çekişmeler nedeniyle Trabzonspor alamadı. Burada en az yıllık 5 milyon dolarlık bir gelir kaybı yaşadı. Limanı bu tartışmalar yüzündün sonunda Albayraklar Gurubu aldı.

    Proje Trabzonspor'un ancak sanırım ihale yapılacak. İşte burada tüm Trabzonlulara görev düşecek. Ne olursa olsun bu proje desteklenmeli ve Trabzonspor mutlaka bu projenin sahibi olmalı. Tüm sivil toplum örgütleri dahil işadamları da Trabzonspor"a destek vermeli.

    Liman'da yaşanan dram"ın HES"te yaşanmaması için herkes üzerine düşen görevi yapmalı.

    Trabzonspor, Trabzon'un dünyaya açılan en prestijli penceresi. İşadamları bunu bilecek ve sorumlu hareket edecek. Yöneticiler projenin aksaksız yürümesi için çalışacak.

    Bu proje Trabzon'un boşa akan derelerinin de enerjiye dönüştürülmesi için iyi bir yatırım.

    Trabzonspor'un ekonomik anlamda rahatlamasını sağlayacak da bir proje bu.

    Trabzonlu işadamları Trabzonspor"a karşı ihaleye girmek yerine bu proje için Trabzonspor u destekleme akılcılığını göstereceğine de bizim inancımız da tam.



    İşadamları enerji işine girmek istiyorsa, Trabzonspor gibi önce projeyi bulsunlar sonra yatırım yapsınlar.

    Trabzon"da dere ya da akarsu eksikliği yok değil ya.

    Gürül gürül denize akan bir süre dere var.

    Trabzon basını gördüğüm kadarıyla bu konuda Trabzonspor'a tam destek verilmesi konusunda büyük oranda mutabakata vardı.

    Şimdi sıra sivil toplum örgütü ve işadamlarında.

    Haydi Trabzon limanını kaybettik, bari HES"e sahip çıkalım

    İşadamları Trabzonspor'a destek adına Trabzonspor'un yanında olmalı, karşısında değil.

    Proje bittiğinde ihalesi yapılacak.

    O zaman neyin ne olduğunu göreceğiz nasılsa.
#23.09.2008 18:23 0 0 0
  • noimage


    Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, Bordo-Mavi Enerji'nin Uzungöl Regülatörü ve HES projesi'nin için alt yapı çalışmaların yapıldığını ve Enerji Şube Müdürlüğü'ne iletildiğini belirterek, "Trabzonspor'ı kalıcı büyük bir gelir sağlayacak bu proje için herkesten destek bekliyoruz" dedi.
#23.09.2008 18:34 0 0 0