Emine Şenliklioğlu (Özkan), araştırmacı, gazeteci, yazar.
27 Mayıs 1953 tarihinde, Giresun'un Dereli İlçesi'nin Ambaralan Köyü'nde dünyaya geldi. 1996 yılında İstanbul İmam Hatip Lisesi'nden mezun olduktan sonra eğitimine, Fıkıh, Akait gibi temel İslam bilimlerini incelemek için Kahire'deki El-Ehzer Üniversitesi'nde yoğun şekilde devam etti. Bir süre bir butikte şef olarak çalıştıktan sonra, 1976 yılında hatiplik, öğretmenlik ve yazarlık yapmaya başladı. 1985 yılından itibaren Mektup dergisinde editörlük görevini üstlendi.
Yazıları ve şiirleri, Gençlik, Sur, Ribat, Yeni Devir, Milli Gazete, Marmara, Yeni Asya, Mektup, Vahdet ve Akıncı gibi pek çok dergi ve gazetede yayınlandı. "Bize Nasıl Kıydınız" adlı romanı televizyon dizisi haline getirildi ve bir diğer romanı "Maria", 1997 yılında, Arapça ve Malezya dilindeki çevirilerinin ardında Almanca'ya çevirilerek yayınlandı.
Şenliklioğlu, 1984 yılında yazdığı "Gençliğin İmanını Sorularla Çaldılar" adlı ilk kitabından dolayı yaklaşık iki buçuk yıl cezaevinde yattı.
İki çocuk annesi olan Şenliklioğlu, İstanbul'da yaşamakta ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif görevler almaktadır.
Çalışmaları:
Denemeler:
1984 - Gençliğin İmanını Sorularla Çaldılar
1988 - İslamda Erkek
1990 - Ülkemi Arıyorum
1992 - İnsanlar da Kayar
1992 - Önce Soru Sorarlar, Ham İnsanı Koparırlar Dininden
1993 - İsimsiz Kitap
1994 - Geçmişin İzleri
1995 - Geri Tepen Kurşunlar
Araştırmalar:
1991 - Biz Bu Vatanın Neyi Oluyoruz?
1995 - Geri Tepen Kurşunlar
2002 - Klavuz-İslam'ı Doğru Anlamak
Romanlar:
1988 - Bize Nasıl Kıydınız?
1990 - Ne Olur İhanet Etme
1993 - İdamlık Genç
1994 - Ben Kimin Kurbanıyım?
1995 - Sabıkalı ve Dul
1996 - Çingene
1997 - İmamın Mankenleri
1997 - Çin İşkencesi
1997 - Kadınları Kadınlar da Eziyor
2000 - Hıristiyan Gülü
Çocuk Hikayeleri: Anne Büyüklere Bir şey Söyle, Şirin Köy, Küçük Kız, Küçük Kelebekler, Yılan Yavrusu, Kırmızı Elbiseli Kız, Satılık Çocuk, Topal Karınca, Küçük Kızın Umudu, Hayal Çocuk, Ali'nin Dünyası, Civciv Ailesini Tanıyalım, Civcivin Rüyası, Hastalanan Civciv Çimçimi, Karşılık Beklemeyen Civciv, Özür Dileyen Civciv, Soru Soran Civciv
1953 yılında dünyaya geldi. Çocuk yaşta ailesiyle birlikte Adapazarı'ndan gelip İstanbul'a yerleşti. Daha küçük yaşta bazı çelişkileri fark etti. Büyüdükten sonra Hıristiyanlığı araştırdı. Aynı dönemde kiliselere gidip İncil'i okumaya başladı. Bu inceleme sırasında İncilleri kendi ölçüleri içinde çelişkilerle dolu olduğunu gördü. Sonra İslâm'ı incelemeye ve İslimî tahsil için yoğun bir eğitime başladı. Fıkıh, Akait gibi islâmî temel ilimlerle meşgul oldu. Ayrıca, İlahiyat mezunu eşi Recep Özkan ve özel hocalardan dersler aldı.
İki çocuk annesi olan Şenlikoğlu; ilkokulu, İmam Hatibin orta ve lise kısmını dışarıdan bitirdi. 1985'ten beri Mektup Dergisi'nin Genel Yayın Yönetmenliğini yürüten yazar, Türkiye'nin çeşitli illerinde ve dış ülkelerde konferanslar verdi. Araştırmacı yazar Şenlikoğlu 1984'de yazmış olduğu ilk kitabı; "gençliğin İMANINI SORULARLA ÇALDILAR" adlı kitabından dolayı 2.5 yıl cezaevinde yattı. Yazarın 1984 tarihinden itibaren çıkan kitapları şunlardır:
1. SERİ: "Gençliğe HATIRAMDIR" Gençliğin İmanını Sorularla Çaldılar Bize Nasıl Kıydınız Mahkum Duygular Burası Cezaevi İslam'da Erkek Ne Olur îhanet Etme Ülkemi Arıyorum Biz Bu Vatanin Nesi Oluyoruz Ruhumun Penceresi Kelepçeli Kalemimden Ağlatan Yollar İnsanlar da Kayar Telefonla Röportaj Önce Soru Sorarlar İsimsiz Kitap Vicdan Azabı Maria İdamlık Genç (Bu seri tamamlanmıştır.)
2. SERİ: "İnsanlığa çağrı" İnsanlığın Belgeseli Kıbrıs Sular içinde Bir Yetim Ben Kimin Kurbanıyım Geri Tepen Kurşunlar Radyo ve Basın Röportajları Televizyon Röportajları Uzaktaki Çığlıklar Geçmişin İzleri Sabıkalı ve Dul Çingene İmamın Manken Kızı Son Pişmanlık Fayda Eder Çin İşkencesi Kadınları Kadınlar da Eziyor (Bu seri tamamlanmıştır.)
3. SERİ: "NESİLLERÎN ÖYKÜSÜ" Anne Büyüklere Bir Şey Söyle Küçük Kız Küçük Kelebekler Yılan Yavrusu Kırmızı Elbiseli Kız
Emine ŞENLİKOĞLU
27 Mayıs 1953 yılında dünyaya geldi. Çocukluğu büyük bir mücadele içinde geçen Şenlikoğlu, bazı adaletsizlikleri küçük yaşta fark etmeye başladı. Gençlik yaşlarında din arayışlarına girdiğinden, dinleri araştırdı. İnciller'i okudu. Daha sonra İslâm'a yöneldi ve İslâmî tahsil yapmaya başladı. Fıkıh, Akaid gibi ilim dallarıyla ilgili Recep Özkan ve özel hocalardan dersler aldı. İlk-Orta ve İmam-Hatip lisesini dışardan bitirdi.
Yurt içi ve yurt dışında birçok konferanslar verdi.
İlk kitabı olan Gençliğin İmanını Sorularla Çaldılar isimli eserinden dolayı 2.5 yıl ceza evinde yattı. Defalarca mahkemeye verilen, nezarete alınan Şenlikoğlu, 1985 yılından itibaren Mektup Dergisi Genel Yayın Yönetmenliği'ni yürütmektedir.
İki çocuk annesidir.'
KİTAPLAR( Bilgi Almak İstediğiniz Kitap Serisinin Üzerine Tıklayınız )
A
1.GENÇLİĞİN İMANINI SORULARLA ÇALDILAR
2.BİZE NASIL KIYDINIZ
3.MAHKUM DUYGULAR
4.BURASI CEZAEVİ
5.İSLAMDA ERKEK
6.NE OLUR İHANET ETME
B
7.ÜLKEMİ ARIYORUM
8.BİZ BU VATANIN NESİ OLUYORUZ
9.RUHUMUN PENCERESİ
10.KELEPÇELİ KALEMİMDEN
11.AĞLATAN YOLLAR
12.İNSANLAR DA KAYAR
C
13.TELEFONLA RÖPORTAJ
14.ÖNCE SORU SORARLAR
15.İSİMSİZ KİTAP
16.VİCDAN AZABI
17.MARİA
18.İDAMLIK GENÇ
D
19.İNSANLIĞIN BELGESELİ
20.KIBRIS SULAR İÇİNDE BİR YETİM
21.BEN KİMİN KURBANIYIM
22.GERİ TEPEN KURŞUNLAR
23.RADYO BASIN RÖPORTAJLARI
24.TELEVİZYON RÖPORTAJLARI
E
25.UZAKTAKİ ÇIĞLIKLAR
26.GEÇMİŞİN İZLERİ
27.SABIKALI VE DUL
28.ÇİNGENE
29.İMAMIN MANKEN KIZI
30.ÇİN İŞKENCESİ
F
31.HIRİSTİYAN GÜLÜ
32.KADINLARI KADINLAR DA EZİYOR
33.SON PİŞMANLIK FAYDA EDER
ÇOCUK SERİSİ
1.ANNE BÜYÜKLERE BİR ŞEY SÖYLE
2.ŞİRİN KÖY
3.KÜÇÜK KIZ
4.KÜÇÜK KELEBEKLER
5.YILAN YAVRUSU
6.KIRMIZI ELBİSELİ KIZ
7.SATILIK ÇOCUK
8.TOPAL KARINCA
9.KÜÇÜK KIZIN UMUDU
10.HAYAL ÇOCUK