Marmaris İçmeler

Son güncelleme: 25.09.2008 14:43
  • noimage

    Marmaris körfezinin batı ucundaki eşsiz koyda yeralan belde elit bir tatil için vazgeçilmez turizm merkezidir. Sırtını dağlardan inen çam ormanlarına yaslamış olan İÇMELER adını çok sayıdaki su kaynağından alır. Suyunun en önemli özelliği sindirim sitemine iyi gelmesidir. Oldukça düzenli ve çekici sahil şeridi , tüm koy boyunca uzanan plajı , nezih konaklama tesisleri , restaurant , bar , eğlence ve alışveriş merkeziyle dikkat çeker.

    Modern ve geleneksel yapının buluştuğu koyda eski yerleşim,sahil şeridinin hemen arkasında KÖYİÇİ (İçmeler Köyü) denen yerde tüm otantikliğiyle siz misafirlerini bekler.Köyiçinden devam edilirse , yürüyüş mesafesinde karşınıza çıkacak kanyon sizi başka bir dünyaya sürükler.Dağların buluştuğu yere gömülmüş kanyonu ve çevresini gezmek , doğa tutkunları için ayrı bir macera olacaktır.

    Botanik bahçe şeklinde düzenlenmiş İçmeler Parkı , belde girişinde hemen dikkati çeker.Ziyaretçilerine bar-restaurant ve kafeterya hizmetide verecek şekilde düzenlenmiş park,otelinize bir adımlık mesafede doğayı tekrar tekrar ayağınıza serer.

    Yazın yapılan canlı müzik parkı,eminiz gündüz olduğu kadar gecelerinizin de
    değişmez durağı haline getirecektir.

    Parkın hemen arkasında yer alan SANAT SOKAĞI İçmeler'de yaşama bakışın en güzel örneklerinden biridir.Sokakta geleneksel el sanatlarından Marmaris'li resamların resimlerine kadar pek çok sergi görülebilir.Botanik parkını geçer geçmez kurulan su parkı özellikle çocukların akınına uğrayan eğlence merkezlerinden biridir.

    İçmeleri ortasından bölen dere ıslah edilmiş haliyle beldeye ayrı bir canlılık kazandırır.Dere boyunca dolaşırken iki yakasını süsleyen hediyelik eşya ve elişi sergilerinden alışveriş yapmanın keyfini yaşamak gerekir.
#25.09.2008 14:43 0 0 0