H.z. Isa gelecek

Son güncelleme: 27.04.2007 18:23
  • Hz. İsa hakkında - Hz.İsa gelecekmi


    Büyük tepki alan Mel Gibson nin filmini izleyenler ,H.z. Isa hakkkinda bilgi edinmek isteyenler veya yanlis bilgilere sahip olanlar burdan dogrusunu ögrenebilirsiniz.

    Hazreti Isa gelecek
#11.05.2004 19:05 0 0 0
  • Bu filmi cok merak ediyordum birturlu bakamadim.Ama duyduguma göre film yasaklaniyormus filmde yahudilerin yaptigi cirkeflikler gösterildigi icin, yani yahudiler büyük tepki göstermis.Ne kadar dogru gercek bilmiyorum.
#11.05.2004 19:44 0 0 0
  • ORJINALIN YAZARI sari_menekse
    Büyük tepki alan Mel Gibson nin filmini izleyenler ,H.z. Isa hakkkinda bilgi edinmek isteyenler veya yanlis bilgilere sahip olanlar burdan dogrusunu ögrenebilirsiniz.

    Hazreti Isa gelecek



    elerine saglik menekse



    tesekürler
#11.05.2004 20:39 0 0 0
  • Cok tesekkürler. :razi:
#12.05.2004 23:45 0 0 0
  • İnsanlığın nereye gittiğini anlamaya çalışmak için şöyle bir etrafımıza bakmak kafi...Günlük gazetelere ve TV haberlerine göz gezdimeye kalktığımızda, dünya üzerinde hiç bir iyilik kalmamışcasına felaket ve kötülük haberleriyle karşılaşıyoruz...Savaş sebepleri yerine, savaş yalanlarıyla insanların yok etme arzusu büyük bir hızla depreşiyor ve en uygun fırsatta kendine uygun alan buluyor...İnanılan, yön veren, caydıran, bezdiren, çıldırtan, çaldıran, öldürten, sevdiren,,,vs, yani dünya üzerinde her türlü kıymetten daha fazla yükselen değer ise günümüzün en saygın ''PUT''u haline gelmiştir(''PARA')'...Fitne, fesat, ayrımcılık, kin, nefret ve diğer fenalıklar ise alışılmış tanıdık ve benimsenmiş durumda...Örnekler çok daha fazla artırılabilir...Haksızlıklar ülkeler, milletler hatta kıtalararası mertebelerde şeytana hizmet etmekte...Birbirlerini topluca yada münferit olarak bombalamaya, asıp kesmeye hevesli insanların, hangi milletten olursa olsun ''kutsal inançları'' !!! ve ''kutsal kitapları'' !!! var...Hangi kitabı incelerseniz, o'nda ilah'i emirlerin daima ''İYİLİK'' üzerine kurulu olduğunu görürsünüz...Peki inançlı olduklarını söyleyen bu insanların dünyayı nereye sürükledikleri belli değilmi..? Hz.İSA gelecek (deniliyor)...Bende buram buram hissediyorum evet ''O'' gelecek...(GAYB'I ANCAK ALLAH(cc) BİLİR.)
#17.08.2004 20:40 0 0 0
ED1 ED1 foto
  • Orijinalin yazari sari_menekse
    Büyük tepki alan Mel Gibson nin filmini izleyenler ,H.z. Isa hakkkinda bilgi edinmek isteyenler veya yanlis bilgilere sahip olanlar burdan dogrusunu ögrenebilirsiniz.

    Hazreti Isa gelecek

    Çok tskler
    :razi:
#17.08.2004 21:39 0 0 0
  • bence film mükemmel yaw ayrıca linkin cok guzel menekşe bu linki yazıyom computere saool
#17.08.2004 21:57 0 0 0
  • teşekkür ederim.
#31.01.2007 12:09 0 0 0
  • arkadaşlar bir aytte şöyle buyuruyor BİZ SENDEN ÖNCE HİÇ BİR BEŞERİYE ÇLÜMSÜZLÜK VERMEDİK diye bana bunun acıklamasını yaparmısınız.
#19.04.2007 21:34 0 0 0
  • bizden önce hicbir insana bu dünyada ebedilik verilmedigi ifade ediliyor.yani dünyaya gelen her varlik ölümü tadacak demektir anlamina geliyor diye anliyorum.
#22.04.2007 03:36 0 0 0
  • S.A Kardeşim bu verdiğiniz ve sorduğunuz ayet ENBİYA 34 ayettir.Bu sure Peygamber suresi olarak geçmektedir.Bilhassa bazı peygamberler ve onların kavimleriyle olan münasebetlerinden bahsettiği için bu ismi almıştır..
    Kardeşim Hadis kaynaklarına göre bu ayet Peygamberimizin öleceğinden söz edilerek bir ağıt yapıldı bunun üzerine peygamberimiz
    * Ey Rabbim! Ümmetimin başında kim olacak? *
    dedi. Bunun üzerine bu ayeti kerime indirildi.
    Bir başka rivayete göre ise hıristiyanların, Hz. İsanın ölmediğini, Hz. Muhammedin ise mutlaka öleceğini ve onun ölmesinden sonra dininin son bulacağını ileri sürmeleri üzerine bu ayeti kerime indirimiştir kardeşim..
    Yani bu süre Peygambere has süredir.

    Enbiya kelimesini burada işledik burdan bilgi alabilirsiniz..
    ENBİYA
#22.04.2007 03:51 0 0 0
  • Allah razi olsun Konami
#22.04.2007 03:54 0 0 0
  • YANİ BU ŞU DEMEK OLUYOR HZ.İSA ÖLDÜ VE ONU BEKLEMEK GEREKİYOR
#24.04.2007 18:44 0 0 0
  • Kardeşim...

    Dünyaya teşrif edip Hıristiyanları üç ilah safsatasından kurtararak tevhit inancına bağlamak için çalışacak olan Hz.İsanın dünyaya teşrif edip etmediğinin alameti ve nişanesi, Hıristiyan dünyasında bu manada bir uyanma olup olmadığıdır. Böyle bir uyanma varsa Hz. İsa faaliyette demektir. Fazlası hakkında ne bilgimiz var, ne de söz hakkımız var.Kuran kerime bakalım ne yazıyor gerekli cevabı alacağımıza eminim..

    * Hani Allah, İsaya demişti ki: Ey İsa, doğrusu seni Ben vefat ettireceğim ve seni Kendime yükselteceğim, seni inkar edenlerden temizleyeceğim ve sana uyanları kıyamete kadar inkara sapanların üstüne geçireceğim. Sonra dönüşünüz yalnızca Banadır hakkında anlaşmazlığa düştüğünüz şeyde aranızda Ben hükmedeceğim *[Ali İmran Suresi, 55]

    * Ve: Biz, Allahın Resulü Meryem oğlu Mesih İsayı gerçekten öldürdük demeleri nedeniyle de onlara böyle bir ceza verdik.Oysa onu öldürmediler ve onu asmadılar. Ama onlara onun benzeri gösterildi. Gerçekten onun hakkında anlaşmazlığa düşenler, kesin bir şüphe içindedirler. Onların bir zanna uymaktan başka buna ilişkin hiçbir bilgileri yoktur. Onu kesin olarak öldürmediler *
    [Nisa Suresi, 157]

    * Hayır Allah onu Kendine yükseltti. Allah üstün ve güçlüdür, hüküm ve hikmet sahibidir *[Nisa Suresi, 158]

    * Ben onlara bana emrettiklerinin dışında hiçbir şeyi söylemedim. O da şuydu: Benim de Rabbim, sizin de Rabbiniz olan Allaha kulluk edin. Onların içinde kaldığım sürece, ben onların üzerinde bir şahidim. Beni vefat ettirdiğinde teveffeyteni, üzerlerindeki gözetleyici Sendin. Sen her şeyin üzerine şahid olansın *[Maide Suresi 117]

    Ayette geçen vefat kelimesinin karşılığı Türkçe'de kullanılan ölme anlamından farklı anlamlara gelmektedir. Ayetlerin Arapça karşılıklarının incelenmesi, Hz. İsanın bildiğimiz manada ölmediğini açıkça ortaya koyar. Bu ayetlerde geçen ve Türkçe meallerde öldürme ya da vefat ettirme olarak çevrilen kelime Arapçada teveffa kökünden türemiştir ve bu kelime ölüm manasına değil, canın alınması manasına gelmektedir. İnsanın canının alınmasının ise her zaman ölüm anlamına gelmediğini Allah Kuranda bizlere bildirmektedir.

    * Sizi geceleyin vefat ettiren teveffakum ve gündüzün güç yetirip etkilemekte olduklarınızı bilen, sonra adı konulmuş ecel doluncaya kadar onda sizi dirilten O dur * [Enam Suresi, 60]

    Bu ayette vefat ettirme olarak tercüme edilen kelime ile, Ali İmran 55. ayetinde geçen kelime aynıdır, yani her iki ayette de teveffa kelimesi geçmektedir. İnsanın, gece içinde bulunduğu durum ölüm olmadığına göre yukarıdaki ayette geçen teveffakum kelimesinin ölümü kastetmediği, doğru tercümenin geceleyin canlarınızı alan şeklinde olması gerektiği açıktır.

    Kaqrdeşim dilimiz döndükçe anlattık başka sorunuz var ise bekleriz.
#24.04.2007 19:20 0 0 0
  • Allah razi olsun. verdigin cevaplardan , arkadasimiz yararlanacaktir insaallah.
#24.04.2007 20:23 0 0 0
  • Ve: Biz, Allahın Resulü Meryem oğlu Mesih İsayı gerçekten öldürdük demeleri nedeniyle de onlara böyle bir ceza verdik.Oysa onu öldürmediler ve onu asmadılar.

    BURDA ÖLDÜRMEYE GELENKERE HİTABEN SÖYLENMİŞ DEGİLMİDİR VE BİR AYETTEDE BİZ SENDEN ÖNCE HİÇ BİR BEŞERİYE ÖLÜMSÜZLÜK VERMEDİK DEMESİ SİZCE UYGUNMUDUR.KURAN'IN ÇELİŞKİSİZ OLDUGUNU HEPİMİZ KABUL EDİYORUZ.BİR AYETTE İSE ALLAH KATINDA İSA'NIN DURUMU ADEMİN DURUMU GİBİDİR DİYOR
#27.04.2007 13:24 0 0 0
  • Kardeşim..
    Hz.İsa nübüvvet yönüyle değil velayet yönüyle tekrar dünyaya gelecek.
    Şimdi konuya geniş açıdan bakalım..
    Yani hayat mertebeleri beştir. Hz. İsa ise üçüncü mertebededir. Bu mertebeler ise
    * 1- Bizim hayatımızdır. Bizim hayatımızın devam edebilmesi için, yemek, içmek ve hava almak gibi zaruri ihtiyaçları görmek zorundayız.
    * 2- Hz. Hızır ve İlyas hayatlarıdır ki, bir anda birkaç yerde bulunabilirler. Yemek içmek zorunda olmamakla beraber, istedikleri zaman yerler, içerler ve beşeri duruma girerler.
    * 3- Hz. İdris ve İsa hayatlarıdır. Bu zatlar beşeriyet ihtiyaçlarından uzaklaşmışlardır. Melek hayatına benzer bir mertebeye çıktıklarından, bizimle hiç münasebetleri olmaz.
    * 4- Şehitlerin hayatıdır. Kuranın ifade ettiği gibi, şehitleri olarak bilmemek gerekir. Çünkü onlar kendilerini ölü bilmedikleri için, kendilerini hayatta bilmektedirler. Ve kabir ehlinden farklı bir mertebede yaşamaktadırlar.
    * 5- Kabir ehlinin hayat mertebeleridir. Ölülerin bile kendilerine münasip bir hayat mertebesinde oldukları imanın ve kuranın ifadeleriyle sabittir.
    İşte bu ifadelerden anlaşıldığı gibi, Hz. İsa hayattadır. Fakat bizim hayat mertebesinde olmadığı için hayatında ihtilaflar olmuştur.Ahirzamanda ise yeryüzüne ineceğini pek çok sahih hadis bildirmiştir. Sahihi Müslimde Cabir bin Abdullahın rivayet ettiği hadisi şerifin meali şöyledir
    * Ümmetimden bir cemaat kıyamet gününe kadar hakka yardımcı ve hizmetçi olarak devam edecektir. Nihayet Meryemoğlu İsa iner, müslümanların emiri Ona der Gel, bize namaz kıldır. Hz isa der Hayır, Allahın bu ümmete bir ikramı olarak sizin bir kısmınız diğer kısmı üzerine emirlersiniz. *
    Dünyayı saran dinsizlik cereyanı çok kuvvetli göründüğü bir zamanda, Hıristiyanlık, özüne, yani tevhide yaklaşarak hurafelerden ve tahriflerden kurtulacak ve İslamiyetle birleşecektir. Bir bakıma, Hıristiyanlık bir biçimde İslama inkılap edecektir. Hakiki Hıristiyanlığın İslamiyete tabi olması neticesinde hak din büyük bir kuvvet bulacak ve dinsizlik cereyanı karşısında ayrı ayrı iken mağlup olan İslamiyet ve Hıristiyanlık dinleri birleşip büyük bir güç elde ederek onu bozguna uğratacaktır. Bu ittifakı gerçekleştirecek olan ahirzaman Hıristiyanları hakkında sahih rivayetlerde büyük medihler vardır.

    BURDA ÖLDÜRMEYE GELENKERE HİTABEN SÖYLENMİŞ DEGİLMİDİR VE BİR AYETTEDE BİZ SENDEN ÖNCE HİÇ BİR BEŞERİYE ÖLÜMSÜZLÜK VERMEDİK DEMESİ SİZCE UYGUNMUDUR.KURAN'IN ÇELİŞKİSİZ OLDUGUNU HEPİMİZ KABUL EDİYORUZ.

    Bunlar senin yazdıkların diyorsunki inanıyoruz Kuranda çelişki yoktur ama önce provekatör bir soruyla kendince bir çelişki yakalamış gibi bana uygunmudur diye soruyorsun.Senin bu sorunun üstüne sadece cevabım İslamiyete olan bağlılığım ve forumdaki okuyan kardeşlerimize saygım dolayıdır.Konuyu kapatmıyorum bir daha ki yazınızda provakötere etmek için yazılmış bir cümle yada yazı görürsem konuyu kapatacam.İslami konularda kimseyi tartışma yaratmaya izin vermem kimse İslamiyet hakkında saçma sapan söylemlerde kendi aklınca çelişkiler arayamaz buna herkes dahildir.
    Selametle kalınız.
#27.04.2007 13:56 0 0 0
  • Teşekkürler
#27.04.2007 18:23 0 0 0