Küçük Çamlıca Tepesi

Son güncelleme: 24.10.2008 08:42
  • noimage
    Küçük Çamlıca Tepesi İstanbul Anadolu Yakası Üsküdar ilçesi sınırlarında yer alır. Deniz seviyesinden yüksekliği 229 m'dir. Tepede yer alan Küçük Çamlıca Korusu ve Sofa, Cihannüma, Topkapı köşklerinden oluşan Küçük Çamlıca Köşkleri, yerli yabancı turistlerin uğrak yeridir.

    Küçük Çamlıca, Büyük Çamlıca'ya göre daha yaygın ve geniş yüzlü bir alanda bulunuyor. Koruluk 1940'da devrin valisi Dr. Lütfü Kırdar tarafından sembolik bir bedelle kamulaştırılmıştı. Bugün halka açık park ve rekreasyon alanı olarak hizmet veren Küçük Çamlıca'daki ağaç türleri, Büyük Çamlıca Korusu'ndan daha zengin.

    Küçük Çamlıca'da, İspanyol göknarı, akçaağaç, çiçekli dişbudak, erguvan, sedir, ceviz, defne, yalancı akasya gibi ağaç türleri yer alıyor.

    noimage

    kücük camlica köskleri
    noimage
    Eskiden Çamlıca Korusu içinde piknikler şimdilerde yerini Pazar kahvaltılarına bıraktı. Beltur işletmesinde hizmet veren Çamlıca Köşkleri, kahvaltı keyiflerinin yeni mekanları. Sofa, Cihannüma, Topkapı köşklerinden oluşan kompleks, İstanbul'un bir ucundan diğer ucuna bir manzarayı gören Küçük Çamlıca Korusu içinde yer alıyor.

    Osmanlı 'nın ince mimarisinin günümüz estetiğiyle birlikte uygulandığı köşklerde, Kartal 'dan başlayan Kadıköy'e uzanan, Eminönü, Üsküdar ve Beşiktaş 'ı içine alan muhteşem bir manzarada kafe lezzetlerini tadabilirsiniz. Fast food yiyecekler, sıcak ve soğuk içecekler alternatifleriniz arasında. Mönüden çok manzarasıyla sizi doyuracak köşklerin yanısıra yine koru içinde bulunan Su Köşkü de yaz aylarında, süs havuzu, şelalesi ve kafeterya menüsüyle hizmet veriyor.

    Çamlıca Köşkleri'nde yaz günleri için başlatılan diğer bir uygulama da kıl çadır. Aydın'da yaptırılıp özel olarak getirilen Kıl Çadır'da nargile keyfinin yanısıra lezzetli gözlemelerin de yer aldığı kafeterya mönüsü yazın sıcağından bunalan İstanbullular'ı bekliyor. Çamlıca Köşkleri'nde Pazar günleri saat 9:00'dan 13:00'e kadar açık büfe kahvaltı veriliyor.
#24.10.2008 08:42 0 0 0