Yufkalı Saç Kebab

Son güncelleme: 06.02.2009 16:51
  • noimage

    Malzemeler

    Yarım demet kıyılmış dereotu
    1 su bardağı sıcak su
    1 su bardağı soguk su
    1 çay kaşığı kimyon
    1 çay kaşığı tarçın
    1 kg koyun butundan orta yağlı kuşbaşı et
    1 tatlı kaşığı kekik
    2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
    4 adet küp küp doğranmış domates
    4 adet doğranmış soğan
    5 adet halka doğranmış sivri biber
    Yarım kg un
    Yeteri kadar tuz, kırmızı biber, karabiber

    Yapılışı.
    Saça veya tavaya eti, yağı ve soğanı koyup etler suyunu çekinceye kadar pişirin. Sivri biberleri ekleyip biraz karıştırdıktan sonra domatesleri ilave ederek biraz daha karıştırın. Sıcak suyu, baharatları ve dereotunu ekleyip kaynamaya bırakın.
    Kapağını kapatarak servise sunmadan önce 10 dakika dinlendirin. Un, su ve tuzu iyice çırpın, yarım saat dinlendirin. Saçı biraz tereyağla yağladıktan sonra, bir kepçe bulamaçtan saça dökün.
    Tavayı sallayarak bulamacı yayın. Altını üstünü pişirip servis tabagına alın. Yufkaların arasına saç kebabı koyarak servise sunun.
#28.10.2008 14:55 0 0 0
  • Ellerinize sağlık şimdi olsada yesek dimi...
#28.10.2008 15:02 0 0 0
  • Valla ne iyi olur nalus acaba akşama yapsak mı nedersin.
#28.10.2008 15:04 0 0 0
  • Yapalım su perim sen saatini ayarla ben uyarım sana..
#28.10.2008 15:17 0 0 0
  • tarflerin için teşekkürler eline saglık
#28.10.2008 15:20 0 0 0
  • Ay karnim acikti eline saglik hayatim harika
#28.10.2008 21:35 0 0 0
  • HERŞEYİ BEĞENDİM KEBABIN İÇİNE KONULAN KEKİK HARİÇ
#15.11.2008 18:33 0 0 0
#15.11.2008 18:34 0 0 0
  • GÜZEL TARİFİN İÇİN TEŞEKÜRLER
#05.02.2009 14:05 0 0 0
  • Paylasim İçin Teşekkür Ellerine Sağlık
#06.02.2009 16:48 0 0 0
  • hııı bu saat dede bu konu okunmazki yaw karnım aççççç

    tşk
#06.02.2009 16:51 0 0 0