Sevgililer Günü'nün Anlamı (St. Valentines Day)

Son güncelleme: 04.11.2022 18:32
  • Sizce kimdi bu St. Valentine ve bu kadar efsanevi bir kutlamaya sebep olacak ne yaptı? Peki, Valentines Day/Sevgililer günü nereden çıktı?

    Doğrusu hiçkimse St. Valentine ın kim olduğunu tam olarak bilmiyor!
    Bilinen en az üç farklı azizin Valentine ya da Valentinus olarak anıldığı. Ve, hepsinin de şehit olarak öldükleri! E zaten çoğumuz artık aşkın ne kadar ölümcül olduğunun farkında değilmiyiz?
    noimage noimage

    St. Valentines Day / Sevgililer Günü Roma İmparatorluğu döneminde ortaya çıkmış. Antik Roma döneminde 14 Şubat gününde, Romalı Tanrı ve Tanrıçaların kraliçesi (Juno kadın ve evliliğin kraliçesi olarak da bilinir) onuruna kutlamalar yapılırmış. Ertesi gün yani 15 Şubat ise Lupercia bayramı olarak bilinen festivalin ilk günüymüş.
    Valentine ise o dönemde Romada bir papazmış. Her yıl 14 Şubatta köylerdeki gençler festival boyunca eşleri olmasını istedikleri genç kızların isimlerini bir kağıda yazıp kutuya koyarlarmış. Çoğu zaman da bu çiftleşmeler yıl boyu devam eder ve evlilikle sonuçlanırmış. Ama, imparator 2.Claudius bekar erkeklerin evli ve aileli olanlardan daha iyi asker olduklarına, sevdikleri yerine savaşa konsantre olmaları gerektiğine karar vermiş ve genç erkeklere nişanlanmayı da evliliği de yasaklamış. Valentine ise bunun büyük bir haksızlık olduğunu düşünerek gençleri gizli gizli evlendirmeye devam etmiş ve Claudiusa karşı gelmiş. Bu durum farkedilince Claudius Valentine ın bir 14 Şubat günü öldürülmesini emretmiş. Son-1!
    Başka bir hikayeye göre de Valentine aslında, ilk Valentine / Sevgili mesajını kendisi yollamış! Valentine papazlığının yanısıra aynı zamanda hekimlik te yaparak hastalıkları tedavi ediyormuş. Hapisteyken genç bir kıza - kendisini sık sık ziyaret eden gardiyanın kör kızına aşık olmuş.Gardiyanın kızını yeniden görebilmesini sağlaması için tedavi ediyormuş. İdam edileceği gün, 14 Şubatta, From your Valentine / Sevgilinden imzalı bir veda mektubu yazmış ve kimilerine göre de bu mektup genç kızın yeniden görmesini sağlamış. Son-2!
    Eminim bu efsaneler çok çeşitli versiyonlarda anlatılabilir. St.Valentine efsanelerinin ardındaki gerçekler ne kadar karanlık ta olsa, bu hikayeler onu sempatik, kahraman ve herşeyden önemlisi romantik bir figür haline getirmeye yetmiyor mu?.

    Sevgililer Gününü kutlamak sadece herzamanki hislerimizi daha etkili sunabilmenin basit bir yolu olsa gerek. Gıpta ettiğim kimilerine göre ise sevgi öyle daima ruhlarında, kalplerinde ki kutlamak için özel bir gün asla gerekmiyor. Bakışlarından bile o anın ne kadar özel olduğunu anlayabiliyorsunuz.

    Unutmayın, gerçek sevgi ne kadar kısa sürerse sürsün onu hiç yakalayamayanların tüm yaşamlarına değerdir.
    A! peki gerçek sevgiyi henüz yakalayamayanlara ne olacak? Onlara da bir an önce Aşk Tanrısı Erosun gazabına! uğramalarını temenni ediyorum. Yine bir söylentiye göre bu minik haşarı, kanatlı çocuk her 14 Şubatta ortaya çıkıp milyonlarca aşk oku atıyormuş!
    Hadi ne duruyorsunuz hala?!
    Bu yazı bana aş değil aşk lazım diyenlere ithaf edilir!

    Not: Eminim hepinizin 14 Şubat Sevgililer Günü için bir planınız vardır. Planınız her ne ise başlamadan önce size vereceğim Aşk İksirini denemenizi tavsiye ederim.

    Aşk İksiri
    1 ölçü Cointreau
    1 ölçü Brandy
    1 ölçü Light rum
    1 tatlı kaşığı limon suyu
    4 adet buz
    Hepsini bir cam kaba koyup çalkalayın. Buzlukta beklettiğiniz bardaklarda servis yapın.
    Biter bitmez evden çıkın!

#13.02.2005 02:59 1 0 0
  • ***DeNiZKiZi***
    cok teşekkür ederim sagol elerine saglık
#18.02.2005 08:58 0 0 0
  • Paylaşım için Teşekkürler Ellerine Emeğine Sağlık
#04.11.2022 18:32 0 0 0