yaglı revani

Son güncelleme: 10.12.2008 19:39
  • GEREKLİ MALZEME

    5 yumurta
    1 paket (250 gr.) yağ
    1 bardak şeker
    3 bardak ince irmik

    Şurubu için:
    4 bardak şeker
    4 bardak su.
    YAPILIŞI

    1. Bir tencereye bir bardak şeker, beş yumurta kırılır. İçindeki şeker eriyinceye kadar ara vermeden karıştırılır, dövülür.
    2. Bir paket yağ hafif ateşte (Bilhassa tereyağı olursa tatlımız daha lezzetli olur) eritilir. Bu yağ elle ovularak ayrı bir yerde üç bardak irmiğe yedirilir. Yağlı irmiğin üzerine akacak kadar su ilave edilir, karıştırılır.
    3. Yumurtaların üzerine yağlı irmik katılır, hepsi birlikte karıştırılır. Yağlanmış tepsiye dökülür, fırına verilir.
    4. Revani fırında pişmekte iken bir tencerede dört bardak şekerle dört bardak su kaynatılır.
    5. Fırında pişirilip çıkarılan revani üzerine kaynar vaziyette dökülür. Soğuyunca baklava dilimleri gibi kesilir.
#10.12.2008 18:41 0 0 0
  • burda ne işim var benim
    pardon yanlış geldim
#10.12.2008 19:39 0 0 0