Sisdağı Yaylası

Son güncelleme: 19.05.2009 17:07
  • Sis Dağı

    Doğu Karadeniz dağları içerisinde kültürel ve tabi güzelliği açısından çok önemli bir yeri olan sis dağına Trabzon'dan ya da Gümüşhane'den ulaşılır. Her yıl belli zamanlarda sis dağında binlerce insan toplanarak sis dağı şenliklerini gerçekleştirirler. Sisdağı sisli olur suyu bulanık olur der türkünü biri. Sis eksik olmaz başından ya da eteğinden. Fakat sisin bir dağa böyle yakıştığına hiç bir yerde şahit olamazsınız. Çoğu zaman bulutlar dağın zirvesine ulaşamaz.

    Dumanın içerisinde yavaş yavaş yolculuk ederken birden zirvede çok yoğun bir güneş ışığıyla karşılaşırsınız. Bulutların üzerinde uçtuğunuz ya da uçan bir adanın üzerinde oluğunuzu sanırsınız. Çevresinde dev uçurumlar olan yem yeşil bir düzlük işte size şenlik meydanı.

    Bir rivayet anlatılmaktadır. Rus işgali sırasında köylü 7 genç kız namuslarına bir zarar verilmesinden korkarak dağın zirvesine sığınmıslar. Daha sonra Rusların dağa doğru geldiğini haber alınca ve saçlarını birbirine bağlayarak kendilerini uçurumdan aşağı atmışlar. Bu nedenle onların kendilerini attıkları yere 7 gelin tepesi denmeye başlanmış. Sis dağını gezdikten sonra Acısuya uğramayı ihmal etmeyin. Buraya yakın olan Acısu bildiğimiz maden sodası.

    Çeşmeden maden sodası içmek denemeyenler için ilginç gelebilir.

    noimage

    noimage

    trabzon, yayla, sis, dağı, sisdağı, sisdağı, resimleri, resimler

    Yayla Kültürüü, Yayla Turizmi, Yaylalar Arası Mesafe, Şenlik Tarihleri, Zigana Yaylası, Sis DağıHıdırnebi Yaylası, Kadırga Yaylası, Diğer Yaylalar, Yayla Şenlikleri
#03.01.2009 14:48 0 0 0
  • Gerçek güzellik bu işte.ellerine sağlık kardeşim
#03.01.2009 16:01 0 0 0
  • Sis Dağında Bahar noimage
    Sis dağı bahara merhaba dedi
    19 Mayıs 2009
    Trabzon'un Şalpazarı ilçesinde bulunan Sis Dağı, mayıs ayındaki güzelliğiyle görenlere ayrı bir manzara sunuyor.


    noimage
    noimage

    Denizden bin 850 metre yükseklikte bulunmasına rağmen, sahile en yakın yayla olmasıyla tercih edilen Sis Dağı'nda bazı yıllar karın hiç kalkmadığı bile oluyor.
    Havaların ısınmasıyla yaylaya duyulan özlemi gidermek için en alternatif yer olan Sis Dağı, her yıl Temmuz ayının son Cumartesi günü yapılan 'Sis Dağı Otçu Şenlikleri' için şimdiden gün sayıyor.
    Hafta sonunu Sis Dağı'nda geçiren vatandaşlar, mayıs ayında görülen bu güzelliğe hayran kaldıklarını belirterek, ''Sıcak havada kar manzaralı mangal yapmak gerçekten keyif verici.'' diye konuştu.
#19.05.2009 17:07 0 0 0