Menekşe yaylası | 1. Bölüm

Son güncelleme: 07.01.2009 19:56
  • Daha yeni geçsede Sonbaharı özleyenler var ise eğer sonbahar aylarında yapmış olduğumuz Menekşe yaylası doğa yürüyüşünden seçmiş olduğum resimler.

    Aslında 20 km civarında orta seviyede bir tur fakat biz yolu biraz uzattık ve 30 km kadar yürüdük resimlerdenden anlayacagınız gibi bazan grubun döküldüğü anlarda olmadı değil.

    Hayatımda yaptığım en güzel yürüyüşlerden birisi olduğu muhakkak. Özelliklede son bahar aylarında doğa yürüyüşü bir başka güzel oluyor.

    Menekşe yaylasını bilmeyen yada duymayanlar muhakkak vardır Menekşe yaylası İzmit İli Yuvacık ilçesine bağlı. İstanbul'dan yaklaşık 2 saatlik bir araç yolculuğu ile ulaşılmakta. Yaylamız eğer saatim yanlış ölçmediyse denizden yüksekliği 1000 metre.

    Sizlere tavsiyem eğer doğa yürüşüne yeni başlamış iseniz asla rehbersiz bu tür yürüyüşlere başlamayın. Doğa çok güzel olduğu gibi bazan acımızada olabiliyor. Bu yüzden rehbersiz ve donanımsız asla başlamayın.

    Yanınızda olması gereken olmazsa olmazlar: Çakmak, Çakı, Düdük, Pusula,Yağmurluk, Rüzgarlık, Yedek kıyafet vede Dişli bot.

    Gelelim resimlere:

    Burası yürüyüşden önce kahvaltımızı yapacağımız tesiler
    bu küçük derenin sesi eşliğinde birazdan kahvaltımızı yapacağız.
    noimage

    Derenin üzerinde harika bir köprü gördüm ve sizler için hemen çektim. EĞer giderseniz birgün köprüyü görünce beni ve bu resmi hatırlarsınız :)


    noimage

    Kahvaltı için Bize ayrılan bölüm.
    noimage

    Eh Artık Yürümeye başlayalım kahvaltıyı fazla kaçırırsak o kadar yol nasıl yürünecek

    noimage

    İşte Sonbaharın en sevdiğim güzelliği henüz yolumuz kolay zoru görmedik ama bu yol böyle kolay anlamına gelmiyor haydi devam edelim.

    noimage

    Etrafa bakarmısınız Güzellik işte bu DOğu Karadeniz'i hatırlatıyor bana buranın bitki örtüsü ne alaka şimdidiyenler olabilir diğer resimlerde bana hak vereceksiniz.

    noimage

    Henüz 30 dakika yürüdük ve yolumuz üzerinde doğanın içinde kurulan bu çay bahçesinde ben bir çay içip geliyor siz resmi inceleyin.


    noimage


    Hemen bu çay bahçesinin içersinde bir mağara var ben gördüm sizde giderseniz görün fakat hatırlatayaım çıkması bir dert inmesi iki dert.

    noimage


    Çay muhabbeti sona erdi ve artık dar ve ormanın içersinde yer yer kayalıklarda yürümeye başlıyoruz.

    noimage

    Ağaç ilgimi çekti

    noimage



    Kurallar Gereği konuyu birden fazla bölmek durumundayım ama bunu istemeyerek yaptığımı bilmenizi isterim. Eğer yönetici arkadaşları konuyu birleştirlerse çok sevinirim. Devamı İçin bir sonraki Konu lütfen
#07.01.2009 00:29 0 0 0
  • Elinize emeginize saglik
#07.01.2009 01:51 0 0 0
  • Çok hoş manzaralar ellerine saglık
#07.01.2009 19:56 0 0 0