Backpacking

Son güncelleme: 07.01.2009 23:22
  • Benim en çok zevk aldığım bir spor dalı olmasına rağmen ne zaman backpacking yapmak için evden malzemelerimı çıksam daha önceleri annem babam ondan sonraları kızım şimdilerdede eşim karşı çıkmakta. Belki haklılar ama ben backpacking ile kendime geliyor vede çok mutlu oluyorum. Belkide kayalıkların arasında vücudunu zor kaplayan küçük bir çadırın içinde kurt sesleri ile uyumak daha çok mutlu ediyor bilemiyorum.

    Türkiye'de bir çok dağda, bir çok vadide yürüdüm her fırsattada yürümekteyim özellikle bahar ve sonbaharda.

    Daha önce bu konuda grubumuz için bilgilendirme makalesi yazmıştım şimdi onu sizlere sunuyorum.

    Nedir Bu Backpacking?

    Backpacking en zor sporlardan birisidir iyi bir kondiksiyon ve malzeme gerektirir. Backpacking için tam anlamıyla dağcılık tırmanma diyebilir zaten öylede.


    Backpacking konaklamalı ve daha çok dağcılık maksatlı yapılan bir spor dalıdır. Ülkemizde bu konuda çok şanslıyız Backpacking sporuna gönül verenler için oldukça fazla parkur, dağ bulunmakta.

    Backpacking de yürümeden ziyade daha çok tırmanma ile geçer sarp bölgelere, çarşak alanlara, dağlara, yaylalara, soğuk ve buzlu bölgelere tırmanırsınız. Bunun için trekking gibi küçük bir çanta ile gitmeniz pek doğru olmaz. Konaklama için çadırdan, el fenerine,ip, dağ ayakkabıları buna benzer çok daha fazla alet gerekir. Bu aletlerinizi temin etmeden Backpacking yapmanız sizin için ciddi düzeyde hayati risk oluşturur.

    Backpacking için en ideal yerlerden birisi olan Ağrı dağı için yurt dışından da oldukça turist gelmekte zirveye tırmanma günlerce sürse de tırmanmaya değer.

    Backpacking'de ekip uyumu çok önemlidir gruptan ayrılacağınız her saniye başınıza bir iş gelebilir hatta rehbersiz Backpacking süresince asla dolaşmayınız. Grup olan kamp çadırlarınızın kurulu olduğu bölgede mutlaka bir yada iki kişi gözcü olarak kalmalıdır. Üzerinizde fazla kalın olmayan ama sıcak tutacak giysiler önerilir. Ayağınızda halk arasında çivili bot diye bilinen dağ botlarından olmalı.

    Backpacking yapımına elverişli parkurlardan biriside hepimizin bildiği Fırtına deresi oldukça maceralı geçen turda aynı zamanda doğanın bilinmeyen yönlerini de keşfedeceksiniz. Türkiye'de pek görmeye alışık olmadığımız Buzul göllerinin de Doğu Karadeniz'de oldukça var fakat bunun için iyi bir dağcı olmanız gerekir. Yine Güneye doğru inersek Toroslar'da dağcılık için oldukça elverişli.

    Backpacking yapmadan önce iyi bir ders almanız önerilir çünkü Backpacking sırasında başınıza ne zaman ne geleceği asla belli olmaz deneyimli birisi değilseniz çok iyi bir derse ihtiyacınız var demektir.
#07.01.2009 23:22 0 0 0
  • Backpacking Konusuna Benzer Konular
  • Böyle bir şey olamaz.! Hiç alakalı konu bulamadık.
  • Plastik Gıda Ambalajı 07.01.2009 23:22