5 yumurta
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Hazırlanışı:
Yumurta sarısı ve beyazlarını ayırıp, yumurta aklarını şekerin yarısı ile kar gibi oluncaya kadar çırpıyoruz
Şekerin geri kalanı ile yumurta sarılarını krema gibi oluncaya kadar çırpıyoruz ve iki karışımı birbirine katarak bir süre daha çırpıyoruz.
un , vanilya ve kabartma tozunu eledikten sonra tüm malzemeleri söndürmeden tahta bir kaşık ile hafifçe karıştırıyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pandispanyamızı yaklaşık 25-30 dk kadar pişiriyoruz.
Pandispanyayı ıslatmak için portakal suyu kullandım, ara katına muz dilimleri koyALIM.Pastanın ara katına kullandığım kremaya gelince
Pasta Kreması:
2,5 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1/2 çay bardağı un
1 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yumurta sarısı
1 peket vanilya
Hazırlanışı:
Vanilya hariç bütün malzemeleri bir tencereye alarak ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz.
kremamız iyice koyulaşınca ocaktan alıyoruz ve vanilyayı ekledikten sonra bir süre karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.