Harika Bir Doğum Günü Pastası

Son güncelleme: 16.02.2009 19:04
  • noimage
    Pandispanya için:

    5 yumurta
    1 su bardağı şeker
    2 su bardağı un
    yarım su bardağı sıvı yağ
    1 paket vanilya
    1 paket kabartma tozu
    Hazırlanışı:

    Yumurta sarısı ve beyazlarını ayırıp, yumurta aklarını şekerin yarısı ile kar gibi oluncaya kadar çırpıyoruz
    Şekerin geri kalanı ile yumurta sarılarını krema gibi oluncaya kadar çırpıyoruz ve iki karışımı birbirine katarak bir süre daha çırpıyoruz.
    un , vanilya ve kabartma tozunu eledikten sonra tüm malzemeleri söndürmeden tahta bir kaşık ile hafifçe karıştırıyoruz.
    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pandispanyamızı yaklaşık 25-30 dk kadar pişiriyoruz.
    Pandispanyayı ıslatmak için portakal suyu kullandım, ara katına muz dilimleri koyALIM.Pastanın ara katına kullandığım kremaya gelince

    Pasta Kreması:

    2,5 su bardağı süt
    1 çay bardağı toz şeker
    1/2 çay bardağı un
    1 yemek kaşığı buğday nişastası
    2 yumurta sarısı
    1 peket vanilya
    Hazırlanışı:

    Vanilya hariç bütün malzemeleri bir tencereye alarak ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz.
    kremamız iyice koyulaşınca ocaktan alıyoruz ve vanilyayı ekledikten sonra bir süre karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.

    noimage
#12.02.2009 23:33 0 0 0
  • Şu şekerhamurlarına bayılıyorum..
    Hiç denemedim ama deniycem..

    Tarif için teşekkürler canım.. Genelde yaptığım bir taif ama ben 5 yumurta kırmıyorum..
    Yumurta kokunca hoş olmuyor ;)
#13.02.2009 09:58 0 0 0
  • evet bende az yumurtayı tercih ederim:)
#13.02.2009 10:02 0 0 0
  • Dogum günü pastası harika görünüyor saol Ayışığım.
#16.02.2009 19:04 0 0 0