Yoğurdun, doğal bir nefes kokusu ve diş taşı önleyicisi olduğu ortaya çıktı.
Japonya'da yapılan ve sonuçları İngiltere'de yayımlanan
araştırmalar, şekersiz yoğurdun nefes kokusunu giderdiği, diş taşı ve
diş eti iltihaplarını doğal yollardan önlediğini ortaya koydu.
Araştırma kapsamında 6 hafta boyunca günde bir porsiyon yoğurt
yiyenlerin yüzde 80'inde nefes kokusuna yol açan hidrojen sülfit
düzeyinin düştüğünü belirten Japon bilim adamları, yoğurdun
içeriğindeki maddelerin bu rahatsızlıkları önlediğini vurguladı.
İngiliz Diş Sağlığı Vakfı yöneticileri de araştırma sonuçlarını
memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. Vakıf yöneticileri,
İngiltere'de her dört kişiden birinin nefes kokusu sorunu bulunduğunu
ve her 20 kişiden 19'unun hayatlarının bir döneminde diş eti
iltihaplarından çektiğini bildirdi.