MUCIZELER OLMASINA RAGMEN!

Son güncelleme: 21.05.2007 12:15
  • ARKADASLAR BILIYORSUNUZ BIZIM DINIMIZDE YANI ISLAMDA MUCIZELERIN OLMASINA RAGMEN BAZI INSANLARIN GENELIKLEDE GAYRI MÜSLIMLERIN BIZIM DINIMIZI YALANLAMALARI COK AGIRIMA GIDIYOR!MESELA AVUCLARIMIZI BIRLESTIRDIGIMIZDE 99 YAZDIGINI BILE BILE BENIM ALMAN ÖGRETMENIM BEN INANMIYORUM ALLAHIN 99 ADI OLDUGUNA COK SACMA(HASA) DEMISTI BENDE ÖGRETMENIME ONA BAKARSANIZ BENDE ISANIN ALLAHÜ TEALANIN OGLU OLDUGUNA INANMIYORUM DEDIM VE KADINA KURANI KERIMIN ICINDEKI IHLAS SÜRESINI GÖSTERDIM IHLAS SÜRESINDE "LEMYELIT VELEM YULET" YANI ALLAH DOGMAMISTIR VE DOGURAMAZDA=GOTT WURDE NICHT GEBOREN UND KANN AUCH NICHT GEBÄREN GÖSTERDIM KADIN HALA SACMA SAPAN SEYLER ANLATIYORDU AKLI SIRA BENI GAYRI MÜSLIM YAPACAK OKADAR KIZIYORUMKI BÖYLE INSANLARA SIZ NE DÜSÜNÜYORSUNUZ BU KONUDA?

    SAYGILARIMLA
#24.03.2005 17:35 0 0 0
  • MESELA SADECE
    ALLAHÜ TEALANIN ISMININ ELIFLE YAZILMASINA RAGMEN A DIYE OKUNMASININ NEDENININ ELLEH DEDIGINDE DAHA ZAYIF BIRSEY DÜSÜNDÜGÜNDE
    AMA ALLAH DEDIGINDE GÜCLÜ SADECE TEK KARSI KONULMAZ BIRSEY OLDUGUNU DÜSÜNMEK BILE BIR MUCIZE BENCE!
    YADA KAR YAGDIGI ZAMAN KAR TANELERININ BIRBIRLERINE CARPMADAN FIRTINA OLSA BILE ASLA CARPMADAN YERE DÜSDÜGÜNÜ GÖRMEK BILE BIR MUCIZE SAYILIR DEGILMI!
    YADA NEFES ALIP VERILDIGI ZAMAN ALLAHÜ TEALANIN HU ISMINI HIC FARKETMEDEN SÖYLEYIP ZIKRETMEMIZ VE SÖYLEMEDEN YASAYAMAMIZ(NEFES ALMADAN YASAYAMAZ HIC BIR YARATIK)BIR MUCIZE!
    HERSEYI DÜSÜNE BILIYORUZ AMA ALLAHÜ TEALANIN SIFATINI DÜSÜNEMEMEK BILE BIR MUCIZE BENCE YANI!
    BÖYLE SEYLERI DÜSÜNDÜGÜM ZAMAN MÜSLÜMAN OLDUGUM ICIN KENDIMLE VE MÜSLÜMAN KARDESLERIMLE GURUR DUYORUM CÜNKÜ BIZIM DINIMIZDE HERSEYIN MANTIKLI BIR ACIKLAMASI VAR!
    SAYGILAR
#24.03.2005 17:46 0 0 0
#24.03.2005 19:40 0 0 0
  • önerin icin sagol kardes, ama o nedir? Ben nedense son zamanlarda kurallar bölümüne falan giris yapamiyorum. O yüzdende kural 5 bakamiyorum!
#24.03.2005 20:19 0 0 0
  • Selam colaturca kardesim!
    bazen benim okulumda da böyle seyler oluyor. Onlara karsi bazen ne diyecegimi bilmiyorum. Ama onlar zaten Kuran-i kerim i kabul etmedikleri icin ondan cikan herseye yalan diyorlar. Ama senin getirdigin misaller cok dogru, mesela: Niye nefes alirken hu diyoruz. COk haklisin, Yüce Rabbim herzaman bizimle, niye nefes alirken mesela hi ho ha demiyoruz, degilmi? En basitinden:
    Dünyada bir sürü zararli bakteri var, ama bunlar diger ( cesetleri temizlemeye) seylere yariyorlar. Yüce Rabbimiz herseyi bilerek yaratmis. Ayrica Allah (c.c) nin oglu olmadigini nasil ispatlayabilirsin biliyormusun?
    Rabbimiz bir sanatkar dir. Evren, yani dünya,insan vs. ise sanat eseri idir.
    Hicbir sanatkar sanat eserinin ayni cinsinden olabilirmi? O daha büyük bir güce sahiptir ki böyle bir seyi yaratabilsin. mesela:
    Marangor bir sanatkardir. Ve sandalye bir sanat eseridir. Sanatkar öyle bir yetenege sahip ki, sanat eserini yaratabiliyor. Marangoz bu misal de sandalye yi ,, yaratiyor''.Böylece marangoz ve sandalye hemcins olamazlar.
    Insan ise yine sanateseridir. Allah'da santkardir ve öyle bir yetenege sahip ki bizi yaratabiliyor. Bizde Onun cinsinden olamayiz. O bizden daha yüce ve üstündür.
#25.03.2005 01:04 0 0 0
  • Evet sana tamamen katiliyorum! Gercekten cok güzel bir misal getirmissin!
#25.03.2005 02:43 0 0 0
  • dinimizi baltalamak icin ellerinden geleni yapacaklardir tabiki mücadele etmek durumundayiz gerci onlar okadar sabit fikirlilerki baygi ugrasmak gerekiyor sen birazcik olsun der vermeye calismissin
#25.03.2005 07:24 0 0 0
  • Her toplumun din ve düşünce farkının ayrı ayrı olduğunu bilmek lazım keza bir alman vatandaşının bizim kitabımızdaki hadis ve ayetlere katılması beklenemez, çünkü onunda kendine göre bir inançı var onada ayrı bir din ve kitap gönderilmiş. Onun düşünceleri bize saçma sapan geldiği gibi bizimde düşüncelerimiz onlara saçma sapan gelecektir.
#25.03.2005 08:40 0 0 0
  • Tabiki kurtjara haklisin orada ama insanin biraz durup düsünmesi gerekir degil mi! Allah akil fikir vermis! Ben bazi kisilerle din konusunda konustugum zaman onlara kendi dinleri hakkinda bir takim sorular soruyorum ve sorulara cevap veremiyorlar! Ama bunlardan bir tanesi dinlerin bazi noktalari celiskili oldugunu bana söyledi!
#25.03.2005 13:15 0 0 0
  • Canim Kardeslerim Hiristiyanlarin kendi iclerinde zaten catisma var katolikler Hz.Isanin hasa Allahin oglu oldugunu savunurken Yahovanin sahitleriyle protestanlar bunu kabul etmiyor, buda hiristiyanligin ne kadar deyisimlere maruz kaldigini gösterir. Halbuki bizim dinimizde her sey Kurani kerimde yazilip Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) hadisleriylelede aciklanmistir.
#25.03.2005 13:39 0 0 0
  • Allah razı olsun
#21.05.2007 12:15 0 0 0