Muz ortalara, ERDOĞAN volesi!

Son güncelleme: 06.03.2009 17:11
ChE ChE foto
  • Deniz Baykal'ın televizyonda düello davetinden kaçan Başbakan, önceki gece yandaş bir televizyona çıkarak, yandaş gazetecilerin sorularını yanıtladı.

    noimage
    mustafa mutlu-vatan gezetesi

    Sorular "muz orta" gibiydi, futbolculuk yıllarında forvet oynayan Başbakan hepsine voleyi çaktı!

    Yetersiz kaldığı yerlerde ise imdadına o gazeteciler yetişti...

    Halkın kafasında aylardır dolaşan ve bir türlü yanıtlanmayan soruları sormadıkları gibi, orta yapmayı bırakıp, bizzat gol atmaya bile çalıştılar!

    Peki; onların yerine VATAN yazarları Başbakan'ı karşılarına alıp, üçer soru sorma olanağı bulsalardı, ne sorarlardı?

    İşte o sorular... Okuyun da Başbakan'ın neden sadece yandaş gazetecilerin karşısına çıkabildiğini görün:



    ***


    RUHAT MENGİ

    1) Dindar biri olarak, partililerin ve size yakın kişilerin isimlerinin yolsuzluk olaylarına karışmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Üzeri kapatılmaya calışılan bu olayları dindarlıkla nasıl bağdaştırıyorsunuz? Bu çifte standart değil mi?

    2) Demokrat olduğunuza gerçekten inanıyor musunuz? Eğer inanıyorsanız; sırf kendi iktidarını desteklemiyorlar diye gazetelerin boykot edilmesini isteyen bir başka Başbakan daha biliyor musunuz?

    3) Seçimlerde hile yapılacağına ilişkin iddiaların ayyuka çıktığı bir dönemde, nasıl oluyor da bu iddiaları duymazdan gelebiliyorsunuz?

    ZÜLFÜ LİVANELİ

    1) Tek sorum var: Baykal'dan memnun musunuz?

    NECATİ DOĞRU

    1) Arkadaş bursuyla okutabildiğiniz oğullarınızdan biri gemi sahibi, diğeri de pırlanta şirketinin ortağı olmak için gereken parayı nereden buldu?

    2) Yeni Şafak yazarı Fehmi Koru, "Sen iyisin ama gazetelerinde iktidarı eleştiren yazarlar kötü" diyerek "Aydın Doğan'ı sıkıştırma yazıları" yazıyor. Siz bu konuda Koru'yu haklı buluyor musunuz?

    3) Almanya'daki Deniz Feneri dosyasının bu kadar geç gelmesi ve Türkiye bağlantısının ortaya çıkarılmasının gecikmesi neden sizi hiç rahatsız etmedi?

    MEHMET TEZKAN

    1) Avrupa Birliği sevdanızdan neden vazgeçtiniz? İktidarınızın ilk yıllarında AB'nin ipine sarılmışken, 2005'ten sonra niye terk ettiniz? O yıllarda sık sık gidip gelirken, şimdi yolunuz neden AB ülkelerine düşmüyor?

    2) Demokratik rejimlerde medyanın ve muhalefetin temel görevi iktidarı zorlamak, hatta ona hayatı zindan etmektir. Üç seçimi üst üste kazanan Tony Blair'in başına gelenler ortada. Bu, demokrasilerde doğal sayılıyor. Peki siz neden eleştirilere karşı bu kadar hoşgörüsüzsünüz?

    3) Muhalefet olmasa, bütün medya sizin istediğiniz medya haline gelse, Türkiye daha mı ileri gider? Yoksa "birinci lig" den düşer mi?

    CAN ATAKLI

    1) İçeriden ve dışarıdan sürekli tehditler aldığınızı söylüyorsunuz... Sizi kim, nasıl, neyle tehdit ediyor?

    2) "Tutturmuşlar bir Deniz Feneri, başka bir şey bilmiyorlar... Dava açsınlar, ellerini tutan mı var" diyorsunuz... Oysa Deniz Feneri konusunda bizzat devletin dava açması gerekmiyor mu?

    3) Belediye başkanlarınızı korumak için de, "Elinde dosyası olan savcıya gitsin" diyorsunuz. Peki; İçişleri Bakanlığı örneğin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı hakkında dava açılmasına neden izin vermiyor?

    HİKMET BİLA

    1) Gelir İdaresi Başkanı Ulusoy'u neden görevden aldınız?

    2) Tunceli Valisi'ni neden gödevden almıyorsunuz?

    3) Yarın Türkiye'ye gelecek olan ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'a, bakanlığının hazırladığı İnsan Hakları Raporu'ndaki Türkiye ile ilgili saptamaları soracak mısınız?

    AYTEKİN HATİPOĞLU (Yazar editörü)

    1) Ekonomik kriz konuşulurken, "Kriz zaten 2007'de çıktı" diyerek durumun farkında olduğunuzu ima ediyorsunuz. Peki ne yaptınız?

    2) Duygusal olarak da olsa; "padişahlık" benzetmesi hoşunuza gitti mi?

    3) Kendi demokrasi tanımınızı yapar mısınız?

    VE BEN!

    1) Haksızlığa uğradığını söyleyen türbanlı kızları tek tek arayarak, maddi-manevi destek verdiniz... Geçen hafta Başbakanlık önünde iki tabancasının birini şakağına, diğerini de kalbine dayayan kriz mağduru emekli polisi de aradınız mı?

    2) Dergi dağıttığı için işkencede öldürülen Engin Çeber, sizin oğlunuz olsaydı ne hissederdiniz?

    3) Ergenekon'un kasası olmakla suçlanan ve kanserden öldükten sonra beş parası olmadığı anlaşılan Kuddusi Okkır'ın o son görüntüleri rüyalarınıza giriyor mu?


    *****



    GÜNÜN SORUSU

    Başbakan bu sorulara yanıt verebilir mi?
#06.03.2009 10:48 0 0 0
ChE ChE foto
  • eee insan birazda bu soruların cevabını merak ediyor hakketen
#06.03.2009 10:49 0 0 0
NaZ NaZ foto
  • Başbakan bu sorulara yanıt verebilir mi?noimage Veremez, isine gelmez bu sorulara cevap vermek
#06.03.2009 11:09 0 0 0
  • Bence verir lafa geldimi agzi guzel yapiyor ne demisler dillimi dilbermi ;)
#06.03.2009 11:28 0 0 0
  • ya adam 19 soruya cevap vermiş:)
    3 sorudanmı kaçacak
    hem cevap veremesede baya bi averajı düzeltmiş :)))
    yola devam
#06.03.2009 12:31 0 0 0
ChE ChE foto
  • sırf yukarıda 22 tane soru var gamlı,ve bu sorular devamlı soruluyor kendisine ama hep kıvırıyor hep kıvırıyor.
    bu soruları muhatap almıyor,alamıyor,çünkü bunların cevaplarını veremez.
#06.03.2009 15:27 0 0 0
  • 3) Ergenekon'un kasası olmakla suçlanan ve kanserden öldükten sonra beş parası olmadığı anlaşılan Kuddusi Okkır'ın o son görüntüleri rüyalarınıza giriyor mu?

    Ergenekon davası bu ülkenin yargı organları tarafından yapılıyor..Devam eden bir dava ya Tayyip Erdoğanın ne yapmasını bekliyorlar acaba?

    gerçi Ağır cezasın 13 ve 15 i mahkemeleri onlardan kendilerinin ifadesiyle.. herkesi kendileri gibi yargıya müdahale ediliyor sanıyorlar herhalde..
#06.03.2009 16:26 0 0 0
  • o kafasına silah dayayan emekli polis..
    kardeşim bu memlekette bir tek yaşayan o mu..sen neden gidip intihar etmiyorsun..ben neden gidip böyle birşey yapmıyorum...birde her ay aldığı az çok bir maaşı var..kardeşim adamın cebinin hesabını benmi tutacam..

    engin ceberle ilgili dava noldu bilmiyorum..birkaç kişi hakkında müebbet hapis istenmiş..birde şu var..işkencede öldürülmek yada buna benzer birşekilde katledilmek,asit kuyularına insan doldurma iddiaları..
    kardeşim o soruyu önce o ergenekona sahip çıkanlar cevaplasın..En baştada o yazararkadaş
    böyle bir şeye razı olunurmu
#06.03.2009 17:11 0 0 0