Milliler, Yunan basininda !..

Son güncelleme: 02.04.2005 13:33
  • Dünya Kupasi Avrupa Elemeleri 2. Grup karsilasmasinda Yunanistan'in Arnavutluk karsisinda aldigi 2-0'lik, Türkiye'nin de Gürcistan karsisinda aldigi 5-2'lik galibiyet Yunan basininda genis yer buldu.. Yunanlilar, Millilerin aldigi bu galibiyetle Ersun Yanal'in yerini saglamlastirdigini yazdi..

    Atina'da yayimlanan günlük spor gazeteleri, Yunanistan'in Arnavutluk karsisindaki üstünlügünün, kolay gelen bir galibiyetle gözler önüne serildigi yorumunda birlestikleri haberlerinde, mavi-beyazli ekibin yeni görevinin Türkiye karsisinda basari kazanmak oldugu degerlendirmesinde bulundular.

    Arnavutluk galibiyetini ''Arnavutlarin üzerinden adeta kamyon gibi geçtik, simdi sira Istanbul'u kusatmakta'' basligi ile okuyucularina tasiyan Goal News gazetesi, ''Istanbul üzerinden Almanya'ya gidecegiz. Öte yandan, Tiflis'ten Gürcüleri ''dagitarak'' geçen Türkler, takimimizin büyük rakibi olmayi sürdürüyorlar. Bizi zor ve çok sicak bir Haziran bekliyor'' yorumunu yapti.

    Goal News, Türkiye-Gürcistan karsilasmasi hakkinda ise ''Türkler Tiflis'te adeta stadin duvarlarini yiktilar. Gürcüleri toz duman ettiler. Komsumuz gücünü göstermeyi basardi. Kirmizi-beyazlilar karsi takim kalesini gol yagmuruna tuttu ve ne kadar tehlikeli olabileceklerini de gösterdi'' degerlendirmesiyle dikkat çekti.

    Yunan ekibinin, Arnavutluk karsisinda zorlanmadan üstünlük kurdugunu kaydeden Filathlos gazetesi ise takim kaptani Thodoris Zagorakis'in karsilasmada sari kart görmesi nedeniyle Türkiye maçina çikamayacak olmasinin, kirmizi-beyazlilar karsisinda galibiyete giden yolda pürüz yaratacagi endisesini okuyucularina tasidi.

    Gazete ayrica, ''Türk Milli Takimi, Gürcü rakibine imrenilecek kadar güzel 5 gol atti'' degerlendirmesinde de bulundu.

    ''Evzon efeligi ile Almanya'ya gidiyoruz'' basligini kullanan Sportime gazetesi ise Arnavutluk karsisinda galibiyet alinmis olsa da Yunan Milli Takimi Teknik Direktörü Otto Renhagel'in, Türkiye ile Ukrayna'nin da stattan kazanan taraf olarak çikmalari nedeniyle kendi galibiyetine yeteri kadar sevinemedigini kaydetti.

    -ERSUN YANAL YERINI SAGLAMLASTIRDI-
    Öte yandan, Türk Milli Takimi'nin Gürcistan ekibi karsisinda gösterdigi büyük basarinin, Milli Takimlar Teknik Direktörü Ersun Yanal'in yerini saglamlastirdigi degerlendirmesinde bulunuldu.

    Yunan basini, Gürcistan galibiyetinin Türk Milli Takimi'nin puan almasinin yani sira, takim içindeki ortam açisindan da olumlu bir gelisme oldugunu vurguladi.

    Yunan basini, ''Ersun Yanal'in ekibi baslangiçta, savunma konusunda birtakim yetersizlikler göstermis olsa da hücumda mükemmeldi. Kaydedilen 5 gol bunun en iyi göstergesi. Kirmizi-beyazlilar üzerilerine gelen Türk medyasina gerekli yaniti vermis oldular. Yanal, yerini saglamlastirdi'' yorumunu yapti.
#31.03.2005 14:51 0 0 0
  • yunan basini dogrulari görmüs ama bizim basin hala gözlerini acmak istemiyor
#31.03.2005 22:39 0 0 0
  • bu ilkdefa olmuyor bizim basin sözde en iyisini bilir
    ama sonra tükürdügünü yalamak zorunda kalirlar
#31.03.2005 23:33 0 0 0
  • Adamlar bizi pek istemiyor ama ginede doğruya yakın şeyleri yazmışlar.
#01.04.2005 07:24 0 0 0
  • satten yunanlar
    hakemleri satin aliyordur...herhalde
    ee
    mecbur dünya kupasina girmek zorundalar bizim gibi!
#01.04.2005 15:26 0 0 0
  • bakalım onları burda yenince ne yazacaklar?
#02.04.2005 13:33 0 0 0