Gürcistan 2- Türkiye 5

Son güncelleme: 01.04.2005 15:24
  • Gürcistan 2- Türkiye 5


    Belki de son yillarin en stresli maçiydi, ama kolay kazandik. Tolgayla baslayan gol saganagimiz Fatih Tekke (2), Koray ve Tuncay la devam etti. Gürcüler 5 golle geçildi, sira Yunanistana geldi!


    Ne 45 dakikaydi ama...
    Kelimenin tam anlamiyla dün gece Lokomotiv Stadinda büyük bir heyecan firtinasi vardi. Arnavutluk2 ve 5. dakikalarda attigi gollerle yikan A Milliler, Tiflis te biraz geç kaldi! 11. dakikada Hamitin sutunu tamamlayan Tolga ile öne geçtik. Ancak çok sevinemedik. Çünkü Gürcüler, 13 de Amisulasvili ile beraberligi buldu. Bozulmadik, önce 19, sonra 35te rakip aglari iki kez Fatih Tekke ile havalandirdik. Bozulmadilar, 39da Iashvili ile yeniden farki bire indirdiler. Soyunma odasina bu skorla girdik.

    Zinciri Koray Avci kirdi!
    Ikinci devreye iyi baslayan taraftik. 48de Gökdeniz, 65 ve 66da Fatih, 71de de Emre ile 4. gole çok yaklastik, ama atamadik. 72de Koray Avci sahnedeydi. Önce müthis bir presle topu rakipten söktü, sonra Fatih ile duvar yapip herkesi rahatlatan golü kaydetti. Kariyerinde ilk kez Ay-Yildizli forma altinda aglari bulan Koray, lejyonerler ordusu Gürcistanin da direnci kiran isimdi. Ersun Yanalin talebeleri, zafer gecesinin sonuna 90da Tuncay la damgasini vurdu ve Komsuya mesaj yolladi: Gel bakalim Yunanistan...'

    Maçtan Notlar
    21 dakikada iki degisiklik
    Gürcistan Teknik Direktörü Giresse, ilk 21 dakika içinde iki degisiklik birden yapmak zorunda kaldi. 19. dakikada dizinden sakatlanan Khizaneeishvili yerini Solkvadzeye birakirken, iki dakika sonra Yildiray ile kafa kafaya çarpisan kaelci Devadze de oyuna devam edemedi ve görevi Lomaia ya devretti.

    Kaptanlardan jest
    Müsabaka öncesi, federasyon yöneticileri kaptanlar Bülent Korkmaz, Rüstü Reçber ve Ümit Özat bir toplanti yapti. Yöneticilerin, Sizden galibiyet bekliyoruz. Yenin ne kadar prim isterseniz verelim sözlerine, kaptanlar, Yeter ki yenelim. Prim sözkonusu bile olamaz. Gerekirse biz veririz karsiligini verdi. Üç kaptanin bu sözleri, Futbol Federasyonu yetkililerinde büyük bir mutluluk yaratti.

    Tribünlerde gerginlik
    Takimimizin Fatih ile kazandigi 2. gol sonrasi, Gürcistan taraftarlarinin bulundugu açik tribünden, numarali tribündeki taraftarlarimizin üzerine yabanci madde yagdi. Hemen devreye giren Gürcistan polisi, olayi büyümeden önlemeyi basardi.

    Hamite yabanci madde
    Seyircinin taskinligi karsilasmanin ikinci yarisinin baslarinda da sürdü. 48. dakika oynanirken, Gürcistan korner atisi kullanacagi sirada tribünlerden atilan yabanci bir madde Hamitin basina geldi. Bir süre yerde aciyla kivranin Hamit, daha sonra disarda tedavisini yaptirip, maça geri döndü.

    Ümit-Bülent atismasi
    Takimimizin 13. dakikada yedigi beraberlik golü sonrasi, Ümit ile yedek kulübesindeki Bülent arasinda kisa süreli bir tartisma yasandi. Kulübeden çikarak kenara gelen Bülent, sertçe birseyler söylerken, Ümit de kendisine yanit verdi.

    Yagmur çabuk dindi
    Millilerimiz, Lokomotiv Stadina maçtan yaklasik 1.5 saat önce geldi. Isinmak için sahaya çikan Ay - Yildizli oyuncularimiza, 2 bin taraftar yogun sevgi gösterisinde bulunurken, özellikle Emre tribüne çagrilip, Yumruk sov yapmasi istendi. Bu arada Tifliste gün boyu süren saganak yagmur, maçin baslamasindan kisa bir süre önce etkisini kaybetti.

    180 dakika 100 milyar
    A Milliler Gürcistanda aldiklari galibiyetle maddi anlamda büyük kazanç sagladi. Futbol Federasyonu yönetiminin belirledigi sisteme göre prim almaya hak kazanan Ay-Yildizli futbolcular, Arnavutlukun ardindan Gürcistan i da yendikleri için adam basi 100er milyar lira almaya hak kazandi. Federasyonun 2006 Almanya yolunda büyük önem tasiyan mücadeleden galibiyetle ayrilmalari nedeniyle teknik heyet ve oyunculara jest yaparak, prim miktarini artirabilecegi ifade edildi.

    7 yil sonra gurbette costuk
    2006 Almanya yolunda en önemli mücadelelerimizden biri olan Gürcistan maçinda kelimenin tam anlamiyla costuk. Ay-Yildizlilarimiz galibiyetin yanisira tam 7 yil sonra deplasmanda bes gollü bir galibiyet almanin sevincini yasadi. En son 10 Eylül 1997 tarihinde San Marino ile deplasmanda oynadigimiz Dünya Kupasi Grup Eleme maçindak 5-2 lik galibiyet alan milliler, yedi yil sonra dis sahada bes gollü bir galibiyet aldi.

    noimage
#31.03.2005 14:59 0 0 0
  • helal olsun millilere çok iyi mücadele ettiler...
#31.03.2005 17:56 0 0 0
  • helal olsun millilere cok güzel oynadilar
#31.03.2005 18:35 0 0 0
  • ersun yanal'a helal olsun. ne kadar iyi bir teknik direktör oldugunu herkese birdaha gösterdi. bu milli takim cok isler yaoacak daha
#31.03.2005 22:43 0 0 0
  • Galibiytei hak Ettik!
#01.04.2005 15:24 0 0 0