Polenta Topları

Son güncelleme: 19.03.2009 23:43
  • salata - meze - meze tarifi

    noimage




    Malzemeler:

    1 su bardağı mısır unu

    1 su bardağı süt

    yarım su bardağından az su

    1 su bardağı parmesan peyniri veya kaşar peyniri rendesi

    yarım çay kaşığı hindistan cevizi rendesi ben muskat rendesi ekledim

    (küçük hindistan cevizi. yani hint cevizi)

    tuz

    sos için:

    2 su bardağı doğranmış domates

    4 diş sarımsak ince kıyılmış

    2 çorba kaşığı zeytinyağı

    1 çay kaşığı tozşeker

    2 çorba kaşığı fesleğen ince kıyılmış

    tuz

    Yapılışı:

    mısır unu, süt ve suyu orta ateşte karıştırarak pişirin. Koyulaşmaya başlayınca rende kaşarları ekleyin 1 dakika pişirin. iyice soğumaya bırakın. Hamuru küçük toplar halinde yuvarlayın fırn kabına dizin.

    Ayrı bir tencerede sarımsak ve domatesi zeytinyağda kavurun. tuz ve şekeri ekleyin. Sosu blender'dan geçirin.fesleğeni ilave edin ve topların üzerine yayın. önceden ısınmış 180 derecede 20 dakika pişirin. isterseniz et yemekleri balık vb. yanında servis yapın..
#19.03.2009 23:43 0 0 0