National Hockey League - 2008

Son güncelleme: 13.05.2009 21:01
  • Sistem Gereksinimleri;

    1.3GHz CPU,
    256Mb sistem belleği(Vista için 512Mb minimum),
    64Mb Nvidia GeForce 3 ya da Ati Radeon 9000 ekran kartı.

    Önerilen sistem ise şu şekilde:
    2.0GHz CPU, 512Mb sistem belleği,
    128Mb Nvidia GeForce 6600+ ya da Ati Radeon 9800+ ekran kartı.
    Bunlara ek olarak 2.78Gb boş HDD alanınız olması gerekli.

    Oyun İçi Görüntüler;

    noimage
    noimage
    noimage
    noimage
    noimage


    Oyun Bilgileri

    Her sene olduğu gibi bu sene de EA geleneğini bozmadı ve yeni NHL yi piyasaya sürdü. Peki geçen bir sene NHL ye neler kazandırdı acaba? Oyunu oynarken bariz bir şekilde de gördüğümü üzülerek söylemeliyim ki pek de birşey kazandırmamış. Üzülerek söylüyorum ki bir çok yönden PC de NHL 07 ne ise 08 de o Lafı fazla uzatmadan oyuna giriş yapmak istiyorum
    Oyunda ilk dikkatimi çeken giriş videosunun olmayışı. Ekranda kısa süre için beliren bir iki logodan ve bir EA Sports videosundan sonra oyunun menüsü geliyor karşımıza. Play Now(Hemen oyna) ya da Game Modes(Oyun Türleri) seçeneklerinden birine tıklayarak oyuna başlayabiliyoruz. Hemen oyna seçeneğinde sadece takımları ve zorluk derecesini seçerek maç yapabiliyoruz. Oyun türleri seçeneğinde ise Play Online(İnternet üzerinden oyna), Dynasty(Kariyer), Season(Bir sezon), World Tournament(Dünya kupası), Free For All(4 Kişiye kadar oynanabilen,herkes tek kuralının geçerli olduğu Mod) ve ShootOut Mini-Game(Penaltı atışı) türlerindeki oyunları oynayabilirsiniz. Bunların dışında oyuncu-takım yaratma, takımları ve oyuncuları düzenleme, oyun ayarları seçenekleri de mevcut. Ayarlar kısmı oldukça anlaşılır ve son 2 yılın NHL oyunları ile aynı seçenekleri içeriyor.

    Ve Hakem Puck ı Yere Bırakıyor

    Bir NHL taraftarı olarak sabırsızlıkla oyunun ayarlarını yapıp ilk maçıma girdim. Karşıma çıkan görüntüler daha oyuncular sahaya girerken tanıdık gelmeye başlamıştı bile. Oyuncuların sahaya girişleri, ufaktan maça ısınmaları, hakemin maçtan önce yaptığı hareketler, bir sene boyunca gördüklerimin aynısıydı. Bir an NHL 07 yi yeniden oynuyormuş hissine kapıldım. Maç başladı ve malesef bu hislerimde yanılmadığımı çok net bir şekilde anladım. Oyun çok küçük bazı detayların dışında geçen senenin tamamen aynısı. Grafikler, sesler, fizik modellemesi vb öğeler neredeyse hiç değişmemiş. Yıllardır kullanılan motor bu sene de kullanılmış. Oyun motorunun aynılığından ziyade sanki NHL 07 nin içindeki bazı dosyalar bu sene için güncellenmiş, arayüz değiştirilmiş ve piyasaya öyle çıkmış gibi duruyor oyun.
    Çok az spor oyunu ESRB'den "Şiddet içeriği" nedeniyle +16 İşte bir tanesi


    Oyun her ne kadar geçen seneki ile aynı olsa da, bağımsız bir oyun olarak düşünerek değerlendirmek en doğrusu olacaktır. EA bu sene de PC de yeni jenerasyon grafikleri reddediyor ve herkesin rahatlıkla oynayabileceği, stabil grafiklerle çıkıyor karşımıza. NHL de bu durumdan nasibini almış tabi ki. Shader Model 2.0 destekleyen, en az 128MB bir ekran kartı sahibiyseniz NHL 08 in tüm efektlerini görerek ve en yüksek kaplama çözünürlüğünde hızlı hokey zevkini yaşayabilirsiniz. Her ne kadar yeni oyunlara göre kaplama çözünürlükleri, detayları tatmın edici görünmese de idare ediyor. Oyuncuların büyük bir çoğunluğu birebir modellenmiş, yüksek poligon sayılabilecek bir seviyede çıkıyor karşımıza. Tüm bunlara ek olarak maç içinde, ön koltuklarda oturan seyirciler de 3 boyutlu ama detaydan oldukça ödün verilmiş. Her takımın kendi sahası oyunda birebir modellenerek aktarılmış oyuna, bu konuda bir çok detayı işlemişler. Menü ve maç sırasındaki arayüz neyse ki geçen sene ile aynı kalmamış, yeni ve şık bir arayüz hazırlanmış.
#22.03.2009 00:55 0 0 0
  • teşekkür
#13.05.2009 21:01 0 0 0