Spellforce 2 - Shadow Wars

Son güncelleme: 22.03.2009 03:39
  • Sistem Gereksinimleri;
    1.5 Ghz bir islemci,
    512 MB Hafiza
    TI destekli Geforge 4 ekran kartı
    İşletim Sistemi:Windows Xp,Me,2000,NT

    Oyun İçi Görüntüler;

    noimage

    noimage

    noimage

    noimage

    noimage


    Oyun Bilgileri

    RPG VE RTS AYNI OYUNDA...
    Herhalde oyun dünyasında oynadıkları oyuna en sadık olan oyuncular RPG oyuncularıdır. Çünkü RPG türü açısından 1-2 saat oynayıp rahatlanacak ve sonra unutulacak bir tür değildir. Çünkü karakterinizi geliştirip oyunun asıl zevkini almak için başında uzun zaman geçirmeniz gerekebilir bu zaman zarfı bazen birkaç hafta olabildiği gibi bir kaç yıl gibi çok uzun süreler arasında değişiyor. Peki ya RTS'ler 1-2 saat oynayıp sonrasında unutulabildiği gibi üzerinde uzun süre kafa patlatıp profesyonel olunabilinecek bir tür. Bunun en güzel örneğide Warcraft 3 çıkmasının üzerininden yıllar geçmesine rağmen çok sağdık oyunculara sahip bir oyun. Peki bütün bu yazdıklarımın Spellforce ile ne alakası var? Çok basit Spellforce 2 yıl önce 2004 de çıkmış çok tutulmasa da çok sağlam bir oyuncu kitlesi yakalamıştı. Tutmamasının sebebini de şu şekilde açıklayabiliriz. Yeni bir tür denemeye çalışıyorlardı daha doğrusu daha evvelden olan iki türün karışımını yapmaya çalışmıştı. Fakat bunu yaparken Oynanabilirlik biraz karmaşık hale gelmişti bu da oyun adaptasyonu zorlaştırmıştı. Ama Spellforce 2: Shadow Wars'da bu durum değişeceğe benziyor.


    SENİN SKİLL'İN BENİMKİNDEN İYİ
    Herşeyden önce RPG kısmında büyük yenilikler getirilmiş. Artık RPG modunda oynarken third person kamera modunda oynayacağız oyunu ve aynı klasik RPG'lerde olduğu gibi karakterimizin ırkını ve sınıfını seçeceğiz. Ardından 100 skill'den 30'unu isteğimize bağlı olarak karakterimize vereceğiz bunun sonucunda 5 kişilik ekibimizde tercihe bağlı her çeşit adam bulunacak. Genelde klasik ekipten (tank, healer, range...) vazgeçmememiz tabi ki daha iyi olacak. Dikkat ederseniz 5 kişilik bir ekip dedim çünkü sırf bunları kullanarak geçmemiz gereken görevler olacakmış. Bu görevlerde tahmin edebileceğiniz üzere dungeonlar olacak. RPG kısmında bunun dışında pek değişiklik yok. Fakat RTS kısmında özellikle kaynaklar konusunda büyük bir yenilik yapılmış. İlk oyunda 7 maden çıkarmak durumundaydık bu da zamanımızın büyük kısmını işçilerle geçirmemiz anlamına geliyordu işte yeni oyunda hem madenlerin sayısı 3'e düşürülmüş hemde işçileri yönetmemiz daha kolay bir hal almış. Söylenene göre boşta duran hiçbir işçi kalmayacakmış hepsi bir işle meşgul olacaklarmış.


    Oynanışa geldiğimizde ise en büyük yenilik bu noktada yapılmış. İlk oyunun satmama sebebini iyi irdelemiş olsa gerek ki firma bu konu üstüne çok düşmüşler. Herşeyden önce RPG modunda heal basma çok zordu buna kolay çözüm olarak üstüne tıkladığınız karakterin bütün özelliklerinin ayrı bir menüde hızlı şekilde karşımıza çıkması sağlanmış. Bunun dışında skill seçme konusunun da çok basite indirgendiği söyleniyor. RTS kısmında ise işçiler haricinde pek değişiklik şu anlık göze batmıyor. Grafiklere gelince. İlk Spellforce'da çok güzel olmasına rağmen optimizasyon konusunda eksiklikler vardı bu da oyunun performansını bayağı düşürüyordu. Yapımcılar şimdiki oyunda grafiklerde büyük gelişmeler olmasa da optimizasyon sorununu çözeceklerini ve bunun sonucunda performans sorununu en aza indirgeyeceklerini söylemişler.


    BEŞ DAKİKADA OYNAR KALKARIM
    Oynanış süresi olarak tek kişilik mod'un 50-60 saat gibi bir zaman aralığında geçmesi bekleniyor. Multiplayer modunda ise bu sürenin 30 saat kadar olacağı söyleniyor. Ayrıca oyundaki Co-Op modunun dışında multiplayer'da oynanacak haritaların tek kişilik oyundakinden farklı olacağı da gelen bilgiler arasında. Herhalde Spellforce sadece tek kişilik moduyla değil çok oyuncu moduyla da kendini oynatmak istiyor. Sonuç olarak söylenenler yapılır ve oynanış daha da basite indirgenirse bence gelecek vaad eden bir oyun Spellforce. Özellikle yeni bir tür denemesi yönünden çabuk popüler olması daha da kolay.
#22.03.2009 03:39 0 0 0