Büyükerşen yolsuzluğunu kabul etti

Son güncelleme: 23.03.2009 17:29
  • Eskişehir'de başkan olduktan sonra birçok işi ihalesiz kendi şirketine verdiği iddia edilen Yılmaz Büyükerşen şirketlere ortak olduğunu kabul etti.


    TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan, ''Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, bugün yaptığı açıklamada Gerbay Limited Şirketi'nin ortağı olduğunu açık ve net bir biçimde beyan etmiştir'' dedi.

    Mercan, düzenlediği basın toplantısında, belediye kanununda, belediye başkanları ve meclis üyelerinin görev yaptıkları süre içinde sahip oldukları veya ortak oldukları şirketlerin, belediyenin işlerini, hizmetlerini doğrudan veya dolaylı olarak yapamayacağına ilişkin hüküm bulunduğunu belirtti.

    ''Büyükerşen'ın bugün yaptığı açıklamada Gerbay Limited Şirketi'nin kendi ortağı olduğunu açık ve net bir biçimde beyan ettiğini'' ifade eden Mercan, şöyle konuştu:

    ''Bizim elimizdeki Ticaret Sicil Gazetesi belgeleri de Gerbay şirketinin yüzde 60 ortağının Büyükerşen olduğunu açık ve net bir şekilde gösteriyor. Fakat kendisinin açıklamasında bu şirketin Güzel Sanatlar Fakültesi grafik bölümü öğrencilerinin proje çalışmalarını ucuza mal edebilmeleri için geniş format bir yazıcı cihazını aldığını, bu şirketin sadece geniş formatlı yazıcı cihazına sahip olduğunu ve sadece öğrenciler için kurulduğunu söylüyor. Benim bildiğim bütün güzel sanatlar fakültelerinde her türlü cihaz, yazıcı ve diğer aletler en donanımlı şekilde vardır ve öğrencilerimiz de o imkanları kullanabilmektedir.''

    ''Büyükerşen'in Gerbay şirketinin sadece Eser Ofset şirketine iki iş yaptığını ve bu iki işin toplam bedelinin 6 bin 570 lira olduğunu kendisinin söylediğini'' anlatan Mercan, ''Her şeyden önce benim elimdeki belgelerde Gerbay şirketinin ortağının Nesrullah Mermer ile beraber Büyükerşen olduğu bellidir. Büyükerşen'in söylediğinin aksine iki değil dört tane Gerbay şirketinin dolaylı ya da doğrudan yaptığı işlerin faturası vardır. Bu faturaların toplam bedeli Büyükerşen'in söylediği gibi 6 bin 570 lira değil daha fazladır'' dedi.

    Mercan, ''bunun yanında Büyükerşen'in, Eskay ve Art Mekan şirketlerinden de bahsettiğini'' ifade ederek, şunları söyledi:

    ''Bu iki şirket Nesrullah Mermer'in şirketidir. Bu şirketlere ait ticaret sicil gazeteleri elimizdedir. Art Mekan'ın büyükşehir belediyesine yaptığı işler karşılığı faturalar var. Bunların 3'ü Art Mekan'ın doğrudan kestiği faturalar biri de yine Eser Ofset aracılığıyla kestiği faturalardır. Bunun yanında Büyükerşen, yaptığı açıklamada, damadının Güçlü İnşaat şirketinin hiçbir zaman ortağı olmadığını söyledi. Doğrudur. Güçlü grubunun bir başka şirketi daha vardır o da Güçlü Otomotiv ve Petrol Ürünleri ve Sigorta şirketidir. Bunun 5 ortağından biri de Mustafa İşçibaşı'dır. Mustafa İşçibaşı, Büyükerşen'in damadıdır. Güçlü İnşaat büyükşehir belediyesine çeşitli defalar iş yapmıştır. Bunlarla ilgili süreç nasıl gelişir, bilmiyorum. Burada savcıların ve ilgili mercilerin incelemesi gereken hususlar vardır.

    Büyükşehir belediye başkanının ortağı olduğu bir şirketin, doğrudan veya dolaylı olarak belediyeye iş yapması ne kadar doğrudur, bunu Eskişehirliler takdir edecek.''

    AA
#23.03.2009 17:27 0 0 0
  • bundan önce bu konuda bir haber daha paylaşmıştım sizlerle..
    aynı arkadaşların burayada yorumlarını bekliyorum:)
#23.03.2009 17:29 0 0 0