Krallar taç törenine hazırlanıyor

Son güncelleme: 06.06.2005 18:27
  • Avrupa’nın gol ayakları bu sezon yine birbirinden güzel gollere imza atıyor. Biz bu muhteşem golleri izleyip futboldan keyif alırken, gol krallığı yarışı da nefes nefese devam ediyor. İngiltere’de Henry, İspanya’da Eto’o, İtalya’da Montella, Almanya’da Marek Mintal ve Türkiye’de Fatih Tekke, liglerindeki gol krallığı yarışında rakiplerinin bir adım önünde gidiyor.

    Dünyada en çok ilgi gören spor, hemfikir olunacağı üzere futbol. Futbolun vitrininde de golcüler duruyor. Bu sezon Avrupa’da golcüler yine maharetlerini sergiliyor. Hünerli ayaklardan çıkan birbirinden güzel goller, sahalardan ekranlarımıza konuk oluyor. Biz muhteşem golleri izleyip futboldan keyif alırken, Avrupa gol krallığı yarışı da nefes nefese devam ediyor. Geçen yıl Avrupa’da en çok gol atanlar listesinde Henry, Ronaldo ve Shevchenko’nun başı çektiği yıldızlar bulunuyordu. Bu sezon ise saydığımız isimler arasında sadece Henry zirveyi zorluyor.

    İşte Avrupa’nın önde gelen liglerindeki gol krallığı yarışında son durum... Geçtiğimiz yıl Arsenal’in Fransız yıldızı Thierry Henry 30 golle hem İngiltere’nin hem de Avrupa’nın kralı olmuştu. Takımı şampiyonluktan uzaklaşsa da Henry yine çok formda. Premier Lig’de sezonun bitimine 8 hafta var ve 22 golü rakip filelere bırakan Henry, krallığın en güçlü adayı. Bu futbolcuyu 18 golle Crystal Palace’dan Andy Johnson izliyor.

    İtalya’nın golcüleri bu yıl değişti. Milan’da forma giyen Ukraynalı Andriy Shevchenko geçen sezonu 24 golle kral olarak kapatırken, şimdi 19 golü bulunan Romalı Vincenzo Montella Serie A’da ilk sırada yer alıyor. Montella’nın takipçileri ise 16 gollü Alberto Gilardino (Parma) ile 15 gollü İnter’in Breziyalısı Adriano.

    İspanya Ligi La Liga’da Real Madrid’in Brezilyalı yıldızı Ronaldo’nun tahtını, Real’in Barcelona’ya kaptırdığı Samuel Eto’o sarsıyor. 18 kez fileleri havalandıran Eto’o, geçen yıl 24 golle İspanya gol kralı unvanını elde eden Ronaldo’yu muhtemelen sollayacak. Bu arada, İspanya’nın diğer gol ayakları Villarreal’den Diego Forlan (17), Real Betis’ten Ricardo Oliveira ile Atletico Madrid’den Fernando Torres (15).

    Fransa’da ise geçen yıl Cisse şov vardı. Auxerre’li Djibril Cisse, 26 golle kral olmuş ve İngiltere’ye transferi gerçekleşmişti. Bu sezon Fransa Ligi’nde 14 gol kaydeden Rennes’in oyuncusu Alexander Frei krallık listesinin başında bulunuyor.

    Almanya’ya gelince... Bundesliga’da Ailton fırtınası bu sezon dindi. Geçen sezon Almanya Ligi’nde 28 gol atan ve Werder Bremen’i şampiyonluğa taşıyan Brezilyalı, bu sezon suskun. Ligin yeni kralı 21 gole sahip Nurnbergli Marek Mintal. Arminia Bielefeld’de forma giyen Delron Buckley de filelere 15 gol bıraktı.

    Ülkemizde ise bu yıl Trabzonsporlu Fatih Tekke aldı başını gidiyor. Bordo-Mavili formayla 22 gol atan tecrübeli golcü, geçen yıl 25 golle kral olan Konyasporlu Zafer Biryol’u uzak ara geride bırakacak gibi gözüküyor. Süper Lig’de Fatih Tekke’yi 19 golle Fenerbahçeli Alex de Souza ve 16 golle Galatasaraylı Hakan Şükür izliyor. Geçtiğimiz haftayı Fatih Tekke ve Alex boş geçerken; hedefi Tanju Çolak’ın 240 gollük rekorunu kırmak olan Hakan Şükür, attığı iki golle zirveye biraz daha yaklaştı. Bakalım, sezon sonunda krallık tacını hangi futbolcular takacak.

    AVRUPA’DA GOL KRALLIĞI

    İNGİLTERE:

    22 GOL: Thierry Henry (Arsenal)

    18 GOL: Andy Johnson (C.Palace)

    12 GOL: Jermain Defoe (Tottenham)

    İSPANYA

    18 GOL: Samuel Eto’o (Barcelona)

    17 GOL: Diego Forlan (Villarreal)

    15 GOL: Fernando Torres (A. Madrid), Ricardo Oliveira (R. Betis)

    ALMANYA

    21 GOL: Marek Mintal (Nurnberg)

    15 GOL: Delron Buckley (A.Bielefeld)

    12 GOL: Roy Makaay (Bayern Münih), Miroslav Klose (W.Bremen), Dimitar Berbatov (B.Leverkusen), Marcelinho(H.Berlin), Ailton (Schalke), Andriy Voronin (B. Leverkusen)

    İTALYA

    19 GOL: Vincenzo Montella (Roma)

    16 GOL: Alberto Gilardino (Parma)

    15 GOL: Adriano (Inter)

    FRANSA

    14 GOL: Alexander Frei (Rennes)

    12 GOL: Mickael Pagis (Strasbourg), Pauleta (PSG)

    11 GOL: Ilan (Sochaux)

    PORTEKİZ

    20 GOL: Liedson (Sporting)

    13 GOL: Simao Sabrosa (Benfica)

    12 GOL: Antchouet Arnaud (Belenenses)

    HOLLANDA

    22 GOL: Dirk Kuijt (Feyenoord)

    14 GOL: Jan Vennegoor of Hesselink (PSV), Salomon Kalou (Feyenoord)

    12 GOL: Klaas-Jan Huntelaar (Heerenveen), Blaise N’Kufo (Twente)

    TÜRKİYE

    22 GOL: Fatih Tekke (Trabzonspor)

    19 GOL: Alex de Souza (Fenerbahçe)

    16 GOL: Hakan Şükür (Galatasaray)
#06.04.2005 13:14 0 0 0
  • Bu güzel bilgiler için sagol dostum........
#07.04.2005 14:50 0 0 0
  • Teşekkürler bilgiler için kurtjara
#09.04.2005 09:33 0 0 0
  • tesekkürler arkadasim iyi takip etmissin
#09.04.2005 09:38 0 0 0
  • saolasin tesekkur ettim
#06.06.2005 18:27 0 0 0