Anadolu kulüplerinden ani atak

Son güncelleme: 07.04.2005 09:03
  • Anadolu takımları, ligde bulunan 4 büyüklerin işini zorlaştırıyor. Çünkü, 'Kulüpler Birliği' altındaki 14 takım radikal kararlar aldı. Cavcav, alınan kararları açıkladı...



    Kulüpler Birliği Başkanı İlhan Cavcav, oyuncuların vergilerini ödemenin kulüplere çok büyük maddi külfet getirdiğini belirterek, "Bugünden itibaren aldığımız kararla hiçbir futbolcu ve teknik adamın vergisini kulüpler ödemeyecek" dedi.

    Kulüpler Birliği, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor başkanlarının katılmadığı bir toplantı yaptı. Kulüpler Birliği'nin Ankara'da bulunan merkezinde yapılan toplantıya '4 Büyük' takımın ve B. B. Ankaraspor ile Çaykur Rizespor takımları dışında kalan takımların başkan ve yöneticileri katıldı. B. B. Ankaraspor ve Çaykur Rizespor takımı başkanları ise yoğun işleri nedeniyle toplantıya katılmadıklarını ve alınacak kararlara uyacaklarını belirttiler. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Kulüpler Birliği Başkanı İlhan Cavcav, kulüplerin defterlerinde incelemeler yaptıklarını ve teknik adam ile oyuncuların transferleri nedeniyle devlete ödedikleri verginin kulüplere büyük maddi külfet getirdiğini söyledi.

    Aldıkları kararla bundan sonra oyuncu ve teknik adamların vergilerini ödemeyeceklerini belirten Cavcav, "Bugün 14 kulüp olarak bazı kararlar aldık. Bu kararları İstanbul'daki takımlara da ileteceğiz. Bundan böyle her futbolcu, her teknik adam almış olduğu paranın vergisini maliyeye ödemekle yükümlü olacak. Bugün aldığımız kararla hiçbir futbolcunun vergisini kulüpler ödemeyecek. Para alan futbolcular aldıkları paranın vergisini kendi cebinden ödeyerek, kulüpleri büyük bir yükten kurtaracaklar" dedi.

    Toplantıda, illerde 14 kulübün eşyalarını satabilmek amacıyla bir Anonim Şirket kurma projesini de konuştuklarını ifade den Cavcav, "14 kulübün eşyalarını satılacağı mağazalar zinciri açma kararını prensipte aldık. Hatta kendi malzemelerimizi kendimiz üreterek, maddi açıdan giderlerde büyük bir rahatlama yaşayacağız" dedi.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile kulüplerin sıkıntılarını anlatmak üzere bir randevu aldıklarını belirten Cavcav, Kulüpler Birliği ve 2. Lig A Kategorisi kulüplerinin başkanları toplanarak, düşünce ve görüşlerimizi sayın Başbakan'a aktaracağız dedi. Basın mensuplarının, 'Havuz sistemini konuştunuz mu?' şeklindeki bir sorusuna ise Cavcav, "Havuzu konuşacaksak, havuzu teşkil eden 14 değil 18 kulbün burada olması gerekir. 4 kulübün olmadığı yerde bu konuşulmayacağı için lafını bile etmedik" dedi.
    Öte yandan toplantıda 14 kulübün İstanbul'da ortak bir arazi alarak, buraya kamp amaçlı tesis yapmayı ve İstanbul'da oynanacak maçlar öncesinde buranın kullanılmasının öngörüldüğü öğrenildi.
#06.04.2005 18:49 0 0 0
  • Tesekkürler ellerine saglik
#06.04.2005 19:09 0 0 0
  • İlginç kararlar vermiş kulüp yöneticileri tabiki takımlarımızın en doğal hakkı ayak kalabilmeleri için kendi çıkarlarını düşünmek zorundalar, vergi sistemi olayını da güzel düşünmüşler etik olarakta olması gerekende bu bence, boşuna dememişler birlikten kuvvet doğar diye...
#06.04.2005 19:53 0 0 0
  • daha cok sey degismesi gerekiyor. eger anadolu kulüpleri bir sicrama gerceklestiremezse türk futbolu ilerleyemez
#06.04.2005 20:06 0 0 0
  • evet en azından istanbul tekelini yıkmaları lazım bunların çekim gücü alanlarına girmeden türk futboluna sundukları yıldızları üç büyüklere kaptırmadan kendi değerlerine radikal bir şekilde sahip çıkarak onlara meydan okuyabilmeliler, burada aslında iş birazda seyircilere düşüyor kendi şehir takımlarını desteklemeleri ve onlara sahip çıkması gerekiyor ingiltere de olduğu gibi küme düşen takımları bile full seyirciye oynuyor ve sonuna kadar takımlarını destekliyorlar bizde böyle bu ortamları sağlayabilsek anadolu takımlarıda başrol oynar....
#06.04.2005 20:25 0 0 0
  • üc takim sömürgelik yapdica hic birsey degismez. ilk önce üc takim insafa gelmeli. ama ben hic insafa geleceklerine inanmiyorum
#06.04.2005 20:43 0 0 0
  • İnşallah Anadolu kulüplerimiz daha iyi yerlere gelir. Ellerine sağlık.
#07.04.2005 09:03 0 0 0