Yaşar Nuri Öztürk Boşanıyor

Son güncelleme: 04.04.2009 11:44
  • noimage



    Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk'ün, eşi Canan Öztürk'ü danışmanı Şahane Müftüoğlu'yla aldattığı iddiasının Hürriyet'te yayınlanmasının ardından, taraflar birbirlerine ağır ithamlarda bulundular.

    Yaşar Nuri Öztürk, ithamların ekranlardan da anlatılması üzerine eşinden boşanmak için dava açtı. Eşinin Beykoz Aile Mahkemesi'ne boşanma davası açtığını doğrulayan Canan Öztürk, "Kocamın avukatları aradı, 'Evden birkaç parça eşyasını alıp evi boşaltsın' dediler" dedi.

    6 ay evden uzaklaştırma

    Avukatı aracılığıyla Beykoz Aile Mahkemesi'ne başvuran Yaşar Nuri Öztürk, eşi Canan Öztürk tarafından şiddete maruz kaldığını, tehdit edildiğini ve can güvenliğinin olmadığını iddia etti. Canan Öztürk'ün kendisini küçük düşürmeye yönelik ve siyasi rakiplerine malzeme verecek şekilde haberler yapılmasını sağladığını anlatan Yaşar Nuri Öztürk, bilimsel faaliyetlerini de yürütemediğini belirterek eşinin 6 ay süreyle evden uzaklaştırılmasını istedi. Beykoz Aile Mahkemesi, Canan Öztürk'e 6 ay süreyle evden uzaklaştırma cezası verdi.

    Şahane Müftüoğlu'nun, "Madem beni basmış, üç yıl neden bekledi? Neden 1.5 yıl daha kocası ile birlikte aynı partide çalışmama göz yumdu" iddiasına karşılık Canan Öztürk, şunları söyledi: "Yalan, hepsi yalan. Kumpas kuruyorlar. Hocayı benim aleyhime kışkırtıyor. Eşim, 'Bunu kaldırıp atacağım, yakında gidecek. Bir hata oldu, kendimi bir şekilde affetireceğim, eve sokmayacağım' diye söz verdikten sonra neden boşanma davası açacak mışım? Hillary Clinton boşandı mı? Belinde 24 saat silahla geziniyor, benden korkuyormuş. Benden korktuğu için evden uzaklaştırma kararı aldırdı."


    hürriyet
#04.04.2009 11:44 0 0 0