Şam İşi Tatlısı

Son güncelleme: 08.04.2009 09:31
  • noimage


    Malzemeler

    Keki için;


    1 Su Bardağı Toz Şeker
    1,5 Su Bardağı İrmik
    1 Su Bardağı Yoğurt
    1/2 Su Bardağı Un
    1 Paket Kabartma Tozu
    1 Paket Vanilya
    Şerbeti için;

    3 Su Bardağı Şeker
    2,5 Su Bardağı Su
    1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
    Yapılışı

    Tüm kek malzemelerini derin bir kapta karıştırın, yoğun kıvamlı bir kek hamuru elde edin. Dikdörgen bir mini fırın tepsisini veya yuvarlak bir fırın kabını (ben 26 cm.lik cam tart kalıbı kullanıyorum) sıvıyağ ile yağlayın ve bir tatlı kaşığı kadar toz şekeri serpiştirin. Kek harcını kaba dökün ve kaşıkla eşit şekilde yayılmasını sağlayın. Üzerine kabukları soyulmuş bademleri hafifçe bastırarak yerleştirin. 180 derecede ısıtılmış olan fırında 40-45 dk. üzeri iyice turuncu olana ve batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
    Keki fırına verdikten 15-20 dk. sonra, şerbeti hazırlamaya başlayın. Bir tencerede, suyu ve şekeri, şeker eriyinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca, limon suyunu ekleyin ve 1-2 dk. kaynatıp altını kapatın.
    Kek fırından çıkar çıkmaz, üzerine sıcak şerbeti kepçe ile yavaş yavaş yedirin. Üzerini kapatarak, 3-4 saat yada bir gün bekletin ve sonra servis yapın.
#06.04.2009 14:46 0 0 0
  • tam ikindi çayında tatlı krizine soktun beni ortimm:D
#06.04.2009 15:14 0 0 0
NaZ NaZ foto
  • çok güzel görünüyor, bana biraz revaniyi animsatti, bu tarifi deniyecegim insaallah

    ellerine saglik sayeste
#07.04.2009 23:53 0 0 0
  • Revaniye benziyor ama yağsız..
    Ben de deniycem Havil ;)
#08.04.2009 07:07 0 0 0
  • Paylaşım için teşekkürler
#08.04.2009 09:31 0 0 0