Yapı Kredi bankası son zamanlarda adios diye bir kredi kartının reklamını yapıyor.
Bu reklamda ; "Uçuyos, geziyos, yiyos, içiyos... Adios" gibi Türkçe'mizin yozlaşmasına sebep olan kelimeler kullanıyorlar.
Lütfen kayıtsız kalmayıp aşağıdaki linke tıklayarak bankaya şikayetlerimizi bildiren mesajlar gönderelim.
Bence çok gereksiz, bu şikayet felan....gayet hoş bir reklam müziği olmuş...bizim Türkçe miz 1dklık reklam cıngılı ile yozlaşacak kadar hafif değildir.
Birde merak ettim bu sizin fikriniz mi yoksa mail felan mı geldi size...birileri reklamın reklamını mı yapıyor yoksa
Evet bizim dilimiz 1 dk.lık reklam müziğiyle yozlaşacak kadar hafif değil ama o reklamın etkileri de hafif değil..
Reklamı izleyip o şarkıyı söyleyen bir çok kişi gördüm ben.. O reklamdan etkilenip öyle konuşan.. Ne olursa olsun dikkat gerek diye düşünüyorum ben..
Ben bu mesajı Türk Dil Kurumunun resmi sitesinde link verdiği Türkçe sevdalıları adlı sitede gördüm ve paylaşmak istedim.
O saçma sapan mailler zinciriyle pek işim olmuyor. O tür mesajları okumadan silerim zaten, ama bu işe gönül vermiş insanların reklamın reklamını yaptıklarını da hiç sanmıyorum.
Bana göre sizin 1 dakika ile yozlaşmaz dediğiniz reklamlar herkes'in ağzında sakız olmuş, bu konuda görüş ayrılığı yaşanabilir.
Size göre bu mesajı paylaşmak yanlış , bana göre doğru
Türkçemizi yozlaştıranları burdada gördük bir kaç mesaj sonra nasılda hem yazılım hemde konuşma tarzlarını değiştirdiler.Bu birazda Adminiz ve Güzel Türkçemize gönül verenlerin çabası,konu üzerinde durması ile oldu.
Bu; insanları bu konuda uyarmanın,doğruyu göstermek gerekliliği adına da güzel bir örnek olmuştur.
Gençler bir dönem bu konuşma ve yazma şekline merak salıp kullanıyorlar ama inanın doğruyu bulmaları uzun sürmüyor.Reklamda kendi içeriğine uygun Brezilya müziği kullanarak olaya yaklaşmış bence, hala diyorum hoş olmuş abartmaya gerek yok.
Madem TDK sitesinden aldınız ki ben daha çok bunu merak etmiştim.Teşekkür ediyorum ilgi alakanıza.
Kusura bakmayın , yanlış demediniz ama gereksiz falan deyince bende biraz sert girdim özür dilerim.
Çünkü ; ben bu tür işlerin ne kadar ufak ta olsa Türkçe'yi baltaladığını düşünüyorum. Eğer bu reklama tepki gösterilip , sesimizi de duyurabilirsek daha sonra bu tür çalışmalar yapılmasını belki de önlemiş oluruz.
Bence çok gereksiz, bu şikayet felan....gayet hoş bir reklam müziği olmuş...bizim Türkçe miz 1dklık reklam cıngılı ile yozlaşacak kadar hafif değildir.
Birde merak ettim bu sizin fikriniz mi yoksa mail felan mı geldi size...birileri reklamın reklamını mı yapıyor yoksa
ilk yorumunuza şaştım.reklamın gücünü hafife alıyorsunuz.
ilk izlediğimde bana itici gelmişti zaten.şu anda linki açtığımda sürekli beni başa döndürüyor.bir türlü şikayetimi dile getiremedim
türkçe türkçelikten çıktı hemen herkes araya yabancı kelimeler katıyor cümle kuruyor
ben yapmıyorum demiyorum ama en az şekilde kullanmaya özen gösteriyorum
benim de var türkçe olmayan türkçe kelimeler
net ortamında kullandığım bir kaç kelime var onlarda el alışkanlığı gibi bişey
her neyse dikkat etmeliyiz daha beter olmadan dilimizi korumalıyız
[QUOTE=fredoom]ilk izlediğimde bana itici gelmişti zaten.şu anda linki açtığımda sürekli beni başa döndürüyor.bir türlü şikayetimi dile getiremedim
Şimdi denedim bende bir sorun olmadı.Belki bilgileri eksik girmiş olabilirsiniz. Müşteri numarası yoksa yerine " - " koymanız yeterli
"Şikayetiniz 681960 kayıt numarası ile bize ulaşmıştır. İlginizden dolayı teşekkür ederiz. Konu ile ilgili olarak size en kısa zamanda yanıt vereceğiz.
Saygılarımızla,
Yapı ve Kredi Bankası A.Ş."