Halil Altıntop, Yunanistan maçını dört gözle bekliyorum

Son güncelleme: 14.04.2005 10:18
  • Bundesliga’da bu sezon yıldızı parlayan gurbetçi futbolcumuz Halil Altıntop, 4 Haziran’daki Yunanistan milli maçı için özel olarak hazırlandığını söyledi. Yıldız futbolcu, “En büyük hayalim bu önemli karşılaşmada forma giyip gol atmak.” şeklinde konuştu.


    Almanya’da bu sezon Yıldıray Baştürk ile birlikte Bundesliga’ya damgasını vuran Kaiserslautern’in genç futbolcusu Halil Altıntop, “Daha yolun başındayım. Bugüne kadar futbol adına yaptıklarım ısınma hareketleri. Ama benim esas aklımda olan 4 Haziran’da Yunanistan ile oynayacağımız milli maç. Bu karşılaşmada gol atıp, Almanya biletini almak istiyoruz.” diye konuştu. Deplasmanda Arminia Bielefeld’i 2-0 yendikleri ve bir gol attığı maç sonrası Zaman’a konuşan Halil, Alman Ligi, Türk futbolu ve kendi geleceğiyle ilgili sorularımızı cevaplandırdı.

    Bielefeld maçı öncesi aniden antrenörünüz değişti. Yeni antrenör seni ilk 11’e almaz diye korktuk. Sen de endişelendin mi?

    Bir buçuk yıldır Kaiserslautern’deyim. Bu üçüncü antrenörüm. Yeni bir antrenör gelince futbolcular olarak biraz kaygı duyuyoruz. Kendi sistemine göre kimi ilk 11’e alır, kimi almaz diye.

    Antrenörler gelip gitse de “Halil’in artık ilk 11’de yeri hazır mı” demek istiyorsun?

    Her zaman gerçekçi bir futbolcu oldum. Ama bu sezon takımdaki başarı grafiği incelendiğinde benim ilk 11’de forma giymem gayet normal. Antrenör değişikliklerinde gerekli dikkati mutlaka göstereceğim. Artık ben de Hamit gibi ilk onbirlerin değişmez adamı oldum.

    İlk defa milli formayı deplasmandaki Gürcistan maçında giydin. Neler hissettin?

    Bir yıldır Milli Takım’a çağrılıyordum. Ama forma giymemiştim. Çok mutlu oldum. Deplasmanda farklı kazanmamız da beni sevindirdi. Ancak şu itirafta bulunayım. Ben Milli Takım kadrosuna çağrıldığım bir yıl içinde sürekli sanki sahada oynuyormuşum gibi hisler taşıdım.

    Haziran ayında Yunanistan ile maçımız var. Yunanistan’ı yenebilecek miyiz?

    Arnavutluk maçını kazandıktan sonra, Gürcistan’ı deplasmanda yenmek bizim için çok önemliydi. Şu an Milli Takım’da çok daha iyi bir atmosfer oluştu. Kendi evimizde oynayacağımız için Yunanistan’a karşı avantajlıyız. Bu karşılaşma Almanya bileti konusundaki final maçı. Zor olacak ama kesinlikle kazanacağız.

    Kaiserslautern’de iki Yunanlı arkadaşın var. Amanitidis ve Grammozis ile hazirandaki maçı konuşuyor musunuz?

    Bu maçı ciddi ciddi oturup konuşmadık. Ama onlar da Türkiye’nin iyi bir ekip olduğunu kabul ediyorlar. Benim açımdan en önemlisi bu maçta bir gol atabilmek. Ben şimdiden kendimi Yunanistan ile oynayacağımız maça hazırlıyorum.

    Ligin bitimine 7 hafta kala Fenerbahçe, takipçisi Galatasaray’ın 7 puan önünde. Kim şampiyon olur?

    Bu saatten sonra Fenerbahçe işi bırakmaz sanırım. Türkiye liglerini internet aracılığıyla yakından takip ediyorum. Fenerbahçe’nin Sakarya’da uzatma dakikalarında golü bulduğunu öğrendim. Fenerbahçe şu şansı kaçırırsa tek suçlu kendisi olur.

    Peki Almanya’da şampiyonluk ipini hangi takım göğüsler?

    Bayern Münih şampiyon olur gibi geliyor bana. Tecrübeleri daha fazla. Kadroları daha geniş. Schalke’nin kadrosu da lig için yeterli. Ama psikolojik olarak da B.Münih’in üstünlüğü var. Kalan maçları da Schalke’ye göre daha kolay.

    Şampiyonlar Ligi final maçı bu yıl Türkiye’de olacak. Bu maçı izlemek ister misin?

    Almanya’da ligler mayıs ayının 21’inde sona eriyor. Bizim de Avrupa Şampiyonası grup eleme maçları nedeniyle mayıs ayının sonlarında İstanbul’da Milli Takım olarak toplanmamız gerekecek. Final maçını izlemeyi çok isterdim.
#13.04.2005 09:25 0 0 0
  • paylasim icin tesekkürler
    insallah hamit'in basarilari artarak devam eder
#13.04.2005 18:53 0 0 0
  • Bilgiler için teşekkür. ALTINTOP kardeşler Milli Takımızda inşallah daha iyi olurlar, kaliteli oyuncu pek çıkmıyor......
#14.04.2005 08:45 0 0 0
  • iyi topcular her iki kardeste önleri acik yillarca hizmet verecekleri kanisindayim
#14.04.2005 10:18 0 0 0