Izgara Köfte

Son güncelleme: 27.04.2009 11:08
  • ızgara köfte nasıl yapılır - ızgara köfte tarifi

    noimage

    Malzemeler:
    500 Gr. Köftelik Kıyma
    1 Adet Soğan
    2 Dilim Bayat Ekmek
    1 Çay Kaşığı Karabiber
    1 Çay Kaşığı Kimyon
    1 Çay Kaşığı Pul Biber
    1 Diş Sarımsak
    1 Tatlı Kaşığı Tuz

    Ön Hazırlık:
    Soğan, kabukları soyulacak ve çok ince yemeklik doğranacak. 1 Cm. Kalınlıkta, 2 Dilim bayat ekmek bir kap içerisinde ıslatılacak, sıkılacak ve bir kap içerisine alınacak. 1 Diş sarımsak, soyulacak.

    Maharetini Göster:
    Köfte yoğurma kabına, çok az miktarda tuz konulacak. Yoğurma kabı, sarımsak ve tuz ile ovulacak. Sarımsak kullanılmayacak, atılacak. Kap içerisine, kıyma, suyu sıklımış bayat ekmek, çok ince yemeklik doğranmış soğan, karabiber, kimyon, pul biber ve tuz katılacak, karıştırılacak.
    Karışım bir güzel yoğurulacak. Tuzu test edilecek ve karar hale getirilecek. Yaklaşık 10 dakika sürecek bu işlemin ardından, köfte harcı macun kıvamına gelecek ve kap içerisinde top halinde bir araya getirilecek. Uygun bir kase içerisine su konulacak, eliniz su ile ıslatılacak.
    Köfte harcından uygun büyüklükte parçalar kopartılacak ve avuç içerisinde yuvarlak hale getirilecek. Yuvarlak parçalar, parmak uçlarıyle yassıltılacak ve resimde görülen oval şekli alacak. Hazırlanan köfteler kızgın ızgara üzerine konulacak, yakılmadan arkalı önlü pişirilecek. Sonrası malum.

    Not:
    Köfte harcı hazırlarken, bayat ekmek dilimi yerine, 3 Yemek kaşığı galeta unu kullanılabilir. Galeta unu kullanırsanız, harç içerisine 2 Yemek kaşığı soğuk su ilave etmeyi unutmayınız. Izgara kullanmak istemeyen izleyicilerim, köftelerini teflon tava içerisini çok az yağlayarak, ocağın büyük gözünde normal ısıda pişirebilirler.Köfteler çiğ olarak,1 gün dolapta bekletilirse lezzetini farkedersiniz.
    'Kolay Gelsin'
#19.04.2009 00:43 0 0 0
  • cok saol
#27.04.2009 11:08 0 0 0