Tatlı Ekşi Soslu Çıtır Karides

Son güncelleme: 19.04.2009 12:39
  • Tatlı Ekşi Soslu Çıtır Karides
    noimage
    Malzemeler
    • 500 g karides
    • 100 g taze zencefil
    • 2 adet taze soğan
    • 8 adet haşlanmış kestane
    • 2 yumurtanın beyazı
    • 2 tatlı kaşığı sherry
    • 25 g mısır nişastası
    • Tuz
    Tatlı , Ekşi Sos:
    • 100 ml ananas suyu
    • 50 ml sirke
    • 55 ml ketçap
    • 25 g toz şeker

    Tarif

    Zencefil, soğan, kestane ve karidesleri karıştırın ve sherry, yumurta akı ve mısır nişastası ile yaptığınız karışıma ekleyin. Tuzladıktan sonra ceviz büyüklüğünde toplar haline getirin Galeta ununa bulayıp, Azura`da kızgın yağda kızartın. İyice süzüldükten sonra servis yapın. Tatlı-Ekşi Sos: Tüm malzemeyi bir tencereye koyun ve kaynayana kadar karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.
#19.04.2009 12:39 0 0 0