Visio 2007 Üstbilgi veya altbilgi ekleme

Son güncelleme: 23.04.2009 17:33
  • Visio 2007 Yardım ve Nasıl Yapılır - Üstbilgi veya altbilgi ekleme

    Uygulandığı uygulamalar: Microsoft Office Visio 2007


    Üstbilgi veya altbilgi, her sayfanın en başına veya en altına yakın bir yerde yazdırılan tek satırlık bir metindir. Üstbilgiler veya altbilgiler, diyagramınızı ekranda görüntülediğinizde görünmez, ancak yazdırdığınız zaman görünürler. Bir üstbilgi veya altbilgiye; otomatik sayfa numaralandırma, dosya adı, geçerli tarih ve saat ve başka bilgilere yönelik alanlar ekleyebilirsiniz.

    1. Görünüm menüsünde, Üstbilgi ve Altbilgi'yi tıklatın.
    2. Üstbilgi ve Altbilgi iletişim kutusunda, Üstbilgi ve Altbilgi'nin her ikisinin altında, Sol, Orta ve Sağ kutularının sağındaki okları tıklatarak, üstbilgi ve altbilginin her bir alanında görünmesini istediğiniz bilgileri seçin. Veya üstbilgi ve altbilginin bu alanında görünmesini istediğiniz metni yazın.
    3. Kenar Boşluğu için, üstbilgi veya altbilginin sayfanın üstünden veya altından ne kadar uzağa yazdırılacağını gösteren bir değer yazın.
    4. Üstbilgi veya altbilgi yazı tipini, boyutunu ve diğer yazı tipi efektlerini değiştirmek için, Yazı Tipi Seç'i tıklatın.
    5. Tamam'ı tıklatın.

    Üstbilgi veya altbilgi çiziminizi yazdırdığınızda görünür.

    İpucu Üstbilgi veya altbilgi eklemek yerine, arka plan eklemeyi düşünebilirsiniz. Bir arka plan üstbilgi veya altbilginin gösterebileceği her şeyi gösterebilir, ancak arka plan çok daha esnektir. Örneğin, her sayfaya farklı bir arka plan koyabilirsiniz ve arka planlar şirket logosu, kenarlık veya dosya yolu, son gözden geçirme tarihi ve başka bilgiler içeren başlık grupları gibi çok satırlı metin ve şekiller içerebilir.
#23.04.2009 17:33 0 0 0