Peksimet Tatlısı

Son güncelleme: 24.04.2009 19:55
  • peksimetli tatlı - peksimet - peksimet tatlısı nasıl yapılır



    noimage

    Malzemeler;
    1 adet ekmek hamuru,
    1/2 kg süt,
    1 adet yumurta,
    2 çorba kaşığı yoğurt,
    125 gr margarin tereyağda kullanabilirsiniz
    1 su bardağı sıvıyağ
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 çay kaşığı toz şeker
    Alabildiği kadar un.
    Hazırlanışı;
    * Tüm malzemeyi karıştırarak yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında olunca ( ele yapışmayacak bir kıvamda olacak ) yoğurduğunuz kabın kapağını ve üstünü sararak mayalanmaya bırakın.
    * 1 saat kadar ılık ortamda mayalandıktan sonra hamurdan büyükçe bezeler kopararak tezgah üzerinde un yardımı ve merdan ile bir parmak kalınlığında açalım.
    *Açılan hamurdan ya ağzı kısmı büyükçe bir bardak yardımı ile yada bıçakla kesmek sureti ile parçalar çıkarıp yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
    *Üstlerine yumurta sarısı ve çörek otu serptikten sonra 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirelim. Apzı kapalı kaplarda saklamaya özen gösterirseniz daha yumuşak olur.
#24.04.2009 19:55 0 0 0