peksimetli tatlı - peksimet - peksimet tatlısı nasıl yapılır
Malzemeler;
1 adet ekmek hamuru,
1/2 kg süt,
1 adet yumurta,
2 çorba kaşığı yoğurt,
125 gr margarin tereyağda kullanabilirsiniz
1 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
Alabildiği kadar un.
Hazırlanışı;
* Tüm malzemeyi karıştırarak yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında olunca ( ele yapışmayacak bir kıvamda olacak ) yoğurduğunuz kabın kapağını ve üstünü sararak mayalanmaya bırakın.
* 1 saat kadar ılık ortamda mayalandıktan sonra hamurdan büyükçe bezeler kopararak tezgah üzerinde un yardımı ve merdan ile bir parmak kalınlığında açalım.
*Açılan hamurdan ya ağzı kısmı büyükçe bir bardak yardımı ile yada bıçakla kesmek sureti ile parçalar çıkarıp yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
*Üstlerine yumurta sarısı ve çörek otu serptikten sonra 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirelim. Apzı kapalı kaplarda saklamaya özen gösterirseniz daha yumuşak olur.