Blackberry Curve 8900

Son güncelleme: 25.04.2009 10:05
Han Han foto
  • Blackberry Curve 8900 İncelemesi

    Geride bıraktığımız birkaç sene içerisinde cep telefonlarının boyutları ciddi anlamda küçüldü. İlk nesil cep telefonları son derece büyük boyutlardaydı ve harici antenleri ve ağır gövdeleri teflonları sürekli yanınızda taşıma konusunda sıkıntı yaratıyordu. Çok uzun bir süre geçmeden bu cihazlara pek çok yeni özellikler eklendi ve telefonların boyutları çok daha ufal hale geldi. Ne kadar küçükse o kadar iyidir düşüncesiyle başarı ağırlıklı olarak telefonların boyutlarına dayanıyordu. Bunun sonucunda, Samsung'un, bir santimetreden daha ince olan ileri teknoloji ürünü Ultraline serisiyle tanıştık. Kompakt boyutlardaki bu cep telefonlarının ardından, yenilikçi teknoloji bunlardan daha ince modeller üretemez hale gelince, cep telefonlarının fonksiyonellikleri tekrar daha önemli hale gelmeye başladı. BlackBerry Curve 8900 telefonunun görünce bu durum açıkça anlaşılıyor. İnternet ve yazılı SMS mesaj kullanımının artmasıyla birlikte cep telefonlarında eksiksiz Q klavye ve dokunmatik ekran özellikleri de görülmeye başladı. Stil ve daha hafif gövde yapısının da eşliğinde bu görünümün şu an için süreceğini söyleyebiliriz.

    noimage

    BlackBerry 8900 ilk izlenim

    BlackBerry telefonun daha önceki modellere benzeyen, basit, siyah renkli ürün kutusu maalesef hiç değişmemiş. Birkaç ufak değişiklik bu ürün kutusunu gelişmiş bir ürün desteği paketine çevirebileceğinden dolayı, bu üzücü bir durum. Ama kutuyu açtığınızda buna değdiğini görüyorsunuz ve BlackBerry Curve 8900 telefonun tasarımı bu eksikliği unutturuyor. Telefon, daha önceki Curve modelleriyle BlackBerry Bold'un bir kombinasyonu gibi duruyor. Bilhassa özel kesim kullanıcılar göz önüne alındığında bu yeni serinin BlackBerry'ye çok yaradığı görülüyor. Eksiksiz klavye ve ince gövde tasarımı fonksiyonelliği ve idare edilebilirliği bir arada sunuyor. Bu akıllı cep telefonunun aksesuarları şöyle: şarj cihazı, veri aktarma kablosu, basit bir stereo kulaklık, kullanım kılavuzları, yazılım ve gayet hoş bir taşıma kılıfı. Taşıma kılıfının üzerinde BlackBerry logosu yer alıyor ve BlackBerry cep telefonu bu kılıf içerisine koyulduğunda ekranı otomatik olarak kapanıyor. Şüphesiz telefonu kılıfı içinde taşıdığınız zaman daha kalın bir set haline geliyor.

    noimage

    BlackBerry Curve cep telefonu menüsü

    BlackBerry Bold ile karşılaştırıldığında telefonun menüsünün değişmemiş olduğu görülüyor. Ana ekranda altı adet kısayol bulunuyor ve menü açıldığında 23 adet yeni ikon daha görüntüleniyor. Tüm bunlar menüyü oldukça kalabalık hale getiriyor ama yine de iyi organize edilmiş bir yapı mevcut. Gereksinim duyduğunuz hemen her şeyi burada bulabiliyor olmanız, menünün derinliklerinde kaybolmanızı engelliyor. Bunları çok fazla buluyorsanız menüde kullanmadığını uygulamaları gizleyebiliyorsunuz. BlackBerry cep teflonunun işletim sistemi hem düzgün çalışıyor hem de aynı zamanda çok güzel görünüyor. Bir ikona dokunduğunuzda küçük bir animasyon oynatılıyor ve programlar yüklenirken herhangi bir gecikme sorunu yaşanmıyor. Bugüne kadar ne bu BlackBerry cep telefonuyla ve ne de daha önceki diğer modellerde program donması ve kilitlenmesi gibi bir sorunla karşılaşmadım. Tek olumsuz nokta, örneğin 'Settings' (Ayarlar) menüsü gibi noktalarda arada sırada basit bir yazı ile beyaz bir ekranın belirmesi. Yeni bir BlackBerry cep telefonuna bu durum hiç yakışmıyor. Bu sorunun, menünün kalan diğer kısımlarında olduğu gibi karanlık stiliyle düzgün çalışmıyor olması gerekiyordu.

    noimage
#25.04.2009 10:05 0 0 0