Hollanda Uyum Sınava Girme Prosedürü ve Sınav Konuları

Son güncelleme: 31.03.2011 11:12
  • Hollanda Uyum Sınava Girme Prosedürü ve Sınav Konuları hakkinda bilgiler - Hollanda Uyum Sınavi hakkinda bilgiler

    Sınava Girme Prosedürü

    Aday sınav için belirtilen tarih ve yerde hazır bulunur. Aday öncelikle geçerli bir pasaport ile kimliğini doğrular. Pasaport fotokopisi de kimliğin doğrulanması için yeterlidir. Adayın kişisel bilgileri not edilir, fotoğrafı çekilir ve parmak izi alınır. Ardın konsolosluk görevlisi tarafından adaya sınav süresince neler yapması gerektiği konusunda bilgi verilir. Sınav doğrudan bilgisayara bağlı bir telefon aracılığı ile yapılır. Sınav başlamadan önce adaya Hollandaca olarak kendisinden yapılması istenen şeyler tekrar hatırlatılır. Aday mikrofondan sesi duyar ve sorular bilgisayar aracılığı ile sorulur. Kulaklık eklenmiş mikrofon aracılığı ile aday cevaplarını sesli olarak iletir.



    Sınavda İşlenen Konuları



    Sınav iki bölümden oluşur: Birinci bölümde Hollanda toplumu hakkındaki bilgi test edilir. Resimli kitapçığa dayalı birkaç soru adaya telefon aracılığı ile sorulur. Sorular aşağıdaki konulardan oluşur:

    1.Hollanda: Hollanda'da yaşam, coğrafya ve ulaşım.
    2.Tarih
    3.Anayasa, demokrasi ve yasalar
    4.Hollandaca ve Hollandaca öğrenmenin önemi
    5.Çocuk bakımı ve eğitim
    6.Sağlık Bakımı
    7.Çalışma ve Gelir

    İkinci bölümde Hollandaca dil bilgisi test edilir ve dört bölümden oluşur:

    --cümle tekrarı,
    --kısa sorunların cevaplandırılması,
    --karşıt sözcükler,
    --hikayelerin yeniden anlatılması.


    --------------------------------------------------------------------------------

    Sınavın Süresi ve Sınavda Başarı ... ?
    "Hollanda Toplumu Hakkında Bilgi" (Birinci Bölüm), yaklaşık 15 dakika sürüyor. Beş dakika ara verilir ve Hollandaca Dil Bilgisinin test edildiği ikinci bölüme geçilir. Bu bölümde de adaya 15 dakika süre tanınır.



    Sınavda Başarılı Olmak İçin Gerekli Kriterler Nelerdir?



    Sınavın her iki bölümünden de geçer notu alan aday Temel Yerleşim Bilgi Sınavında başarılı olmuş sayılır. Sınavın bir bölümünde başarısız olan adayın sınavın tamamı için yeniden sınava girmesi gerekir. Sınavdan geçer not alan adayın sertifikası bir yıl için geçerli sayılır. Buna göre sınavda başarılı olan adayların MVV için bir yıl içinde başvuruda bulunması gerekir.




    Sınavda Başarılı Olamazsam Ne Yapmam Gerekir?

    Sınavda başarısız olan aday tekrar sınava girebilir. Sınavda başarısız olduğunuz takdirde bunun nedenini tespit ediyor ve çok kısa bir süre içerisinde tekrar sınava girmenizi sağlıyoruz. Ancak programımızı takip eden adaylar tam başarı sağlamış ve şimdiye kadar sınavda başarısız olan bir aday olmamıştır.


    Yeniden Sınava Girdiğim Takdirde tekrar ücret ödeyecek miyim?

    Evet. Sınava tekrar girmek isteyen aday yukarıda bahsedildiği şekilde 350 Euro'yu belirtilen hesaba yatıracak ve bundan sonra sınav için randevusunu alacaktır.

    Sınava En İyi Şekilde Hazırlanmak İçin ... ?


    Sınava hazırlanmak için adayın Hollanda toplumu ve Hollandaca diline aşina olması gerekir. Bu konuda yetersiz olan adaylara ortalama 4 hafta süren başarı durumuna göre 2 veya 3 hafta da tamamlanabilen özel programımıza kayıt yaptırmalarını tavsiye ederiz.
#26.04.2009 14:25 0 0 0
  • hollandaca uyum sınavından kac almak gerekıyor ılk asamadan en az 70 2 asamada pekı
#03.06.2009 22:57 0 0 0
  • ben birşey sormak istiyorum nergish sınav için 350€ nasıl yatıracaz ankarayımı arayacagız önce .cevap yazarsan sevinirim. şimdiden teşekkürler:)
#10.10.2009 16:36 0 0 0
  • 350 euro hollandadan yatırılacak İND ye eşinize söyleyin İND ile irtibat kursun sonra elçiliğe geliyor o bildirim 1 hafta sürüyor sonra siz elçiliği arayıp sınav randevusu alacaksınız....daha fazla bilgi istiyorsanız yardımcı oluruz
    FACEDEĞİTİM ARAYIN DANIŞMANLIĞINIZI ÜCRETSİZ YAPALIM YADA İNTERNET ÜZERİNDEN ULAŞIN BİZE
#24.11.2009 10:46 0 0 0
  • selam sınava hazırlanyorum elimde holandaca gramer, holandadan getirilen 4 kitap birtane resimli ve holanda tanıtım CD si ama ikinci hetap için elimde kaynak yok nerden ve nasıl temin edebilirim yada internete varmı şimdiden teşekür ederim...
#03.12.2010 14:27 0 0 0
  • selam sınava giren bir arkadaş ilk aşamadan en az 70 ikinciden en az 60 dedi.
#03.12.2010 14:30 0 0 0
  • slm bız esımle evlendıkten sonta tr yasamaya karar vermıstık 1bucuk sene kaldık e cocuk olacagı ıcın hollandaya yerlesmeye karar verdık esım yenı gıttı ve bende arkadan gıdecegım ama dıl bılmıyorum acaba nasıl ogrenırım sıvav zormu
#16.01.2011 20:24 0 0 0
  • selam,yeni sınav sistemi hakkında bilgi almak istiyorum,eski sınav sistemin aynısımı ?yoksa
    sınava ek olarak okuma yazma mı eklenmiiş?örnekleri varmı?acil cevap bekliyorum.saygılarımla
#31.03.2011 11:12 0 0 0